szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Terminátor 3. – A gépek lázadása című filmről

15 éve, 2003 július 1-én mutatták be a Terminátor széria harmadik, Gépek lázadása alcímre hallgató részét, amely az előző két epizódhoz képest csalódást okozott a rajongók nagy részének, de koránt sem ez volt a mélypont a franchise történelmében.

1. Arnold Schwarzenegger sokáig nem akarta elvállalni a folytatást, mert azt nem James Cameron írta és rendezte volna. Azonban miután a színész beszélt rendező barátjával, az azt javasolta neki, hogy vállalja el a felkérést és kérjen annyi pénzt érte amennyit nem szégyell.

2. Schwarzenegger már a forgatás kezdete előtt fél évvel neki látott a felkészülésnek, hogy olyan formába hozza magát, mint amilyenben a 12 évvel azelőtti Ítélet napja készítése alatt volt.

3. Eredetileg Edward Furlong visszatért volna John Connor szerepében, de nem szűnő drogproblémái miatt végül a forgatás kezdete előtt pár héttel lecserélték Nick Stahl-ra.

4. Ez az egyetlen olyan Terminátor film, amelyben nem kerül említésre Kyle Reese neve.

5. Arnold Schwarzenegger 29 millió dollárt, kapott a szerepért, ami rekordnak számított akkoriban.

6. Nick Stahl öt meghallgatáson és három próvafelvételen vett részt mielőtt megkapta volna a szerepet. Stahl-t felkérték, a negyedik epizód főszerepére is, de nem akarta vállani.

7. Ebben a filmben nem hangzik el a hírhedt “Még visszajövök.” mondat. Ellenben annak különböző változatai, mint például “Még visszajön.” és “Visszajöttem.” igen.

8. Annál a jelenetnél, ahol Kate (Claire Danes) rátámad a Terminátorra, ott Schwarzenegger külön kérte a színésznőt, hogy ne fogja vissza magát és üsse meg olyan erősen ahogy csak tudja.

9. Kristana Lokennek körülbelül 8 kiló izmot kellett magára szednie a szerep kedvéért, továbbá egy pantomimes szakembertől is leckéket kellett vennie, hogy mimikája meggyőzőbb legyen.

10. A forgatókönyv korai vázlata szerint a film elején John Connor eredetileg öngyilkosságra készült volna, miután úgy érezte, hogy az élete semmit sem ér az Ítélet napja nélkül.

11. Arnold Schwarzenegger nagyon aggódott a meztelen jelenete miatt, mert attól félt, hogy a közönség összehasonlítja majd az előző részekben látottakkal.

12. Amikor a T-X megérkezik, azt a jelenetet Kristana Loken valóban meztelenül forgatta le, sőt a szünetekben is így járt kelt. Csak egy lábához kötött vastag üveglapot viselt, hogy ne sérüljön.

13. A T-X szerepére olyan színészek és színésznők is szóba kerültek, mint Vin Diesel, Shaquille O’Neal vagy Famke Janssen.

14. Egy ideig úgy volt, hogy Ridley Scott vagy John McTiernan rendezi a filmet, miután James Cameron nem élt a lehetőséggel, mondván az Ítélet napjával már elmesélt mindent, amit akart.

15. 200 milliós költségvetésével, a mai napig ez a legdrágább R besorolású alkotás.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/