15 érdekesség a 20 éves Penge című filmről

1998. augusztus 21-én mutatták be a Wesley Snipes főszereplésével készült Penge című filmet, ami tulajdonképpen beindította a Marvel képregények máig töretlen siker történetét. A 20. évforduló alkalmából pedig összeszedtünk nektek 15 olyan érdekességet, amit talán még nem tudtatok erről az alkotásról. 

1. A Kris Kristofferson által alakított Whistler eredetileg nem is szerepelt a Penge képrenyekben. Karakterét az 1994-es animációs Pókember sorozathoz találták ki, de a film producereinek annyira tetszett, hogy átemelték.

2. Amikor David S. Goyer felvezette a Penge film ötletét a New Line Cinema fejeseinek, azok rögtön rávágták, hogy csak három színész játszhatja el szerintük a címszereplőt. Ez a három színész pedig nem más volt, mint Wesley Snipes (ő ugye meg is kapta vegül a szerepet), Denzel Washington és Laurence Fishburne.

3. Stan Lee-nek eredetileg már ebben a filmben is lett volna egy cameója, de azt végül kivágták. Egy rendőrt alakított volna, aki a film eleji, véres party helyszínére érkezik.

4. Wesley Snipes azért került szóba a Penge című film főszerepére, mert akkoriban tárgyalásokat folytatott egy Fekete Párduc adaptációval kapcsolatban is. Ez akkor nem, de 19 évvel később megvalósult, azonban már Snipes közreműködése nélkül.

5. Jet Li-nek is felajánlották Deacon Frost szerepét, de a színész a Halálos fegyver 4 forgatása miatt nem tudta azt vállalni.

6. Az előkészületek egy korai fázisában úgy volt, hogy David Fincher (Harcosok Klubja, Holtodiglan) rendezi a filmet, de végül dobbantott, hogy más projekteken dolgozhasson.

7. Az eredeti képregényekben Penge valójában angol és nem pedig amerikai.


8. A folytatás Michael Morbius-t tette volna meg főantagónistának, azonban ez az elképzelés nem valósúlhatott meg, mert a karakter jogai a Sony-hoz tartoztak. Ennek ellenére a Penge alternatív befejezésében látható egy fickó, aki nem más, mint Michael Morbius.

9. A stúdiónak volt egy olyan elképzelése, hogy a film legyen nyíltan horror-vígjáték. David S Goyer, a forgatókönyvíró azonban lebeszélte őket erről.

10. Wesley Snipes a filmben Sanaa Lathan fiát alakítja, de valójában a színész 9 évvel idősebb volt női partnerénél.

11. A film első vágása 140 perc hosszú volt és rémesen szerepelt a tesztvetítések során, ezért néhány jelenetet újra kellett forgatni, ami miatt fél évet csúszott az eredetileg kitűzött bemutató.

12. A két órás játékidő alatt 88 ember halála látható a vásznon. Ebből kiszámítható, hogy átlag 1.3 másodpercenként meghal benne valaki.

13. David S. Goyer a film DVD változatának audiókommentárjában elárulta, hogy lett volna egy olyan jelenet is, ahol egy vámpír csecsemőt láthattunk volna, akin Penge és Whistler azt tesztelték volna, hogy az általunk kitalált fegyverek mennyire hatásosak a vámpírok ellen. A stúdiónak azonban ez az elképzelés nem tetszett, ezért leforgatásra sem került.

14. A Penge 45 millió dollárból készült és világszinten 131 millió dollárt jövedelmezett. Ezzel pedig ez lett az első igazán sikeres Marvel adaptáció.

15. Idehaza közel fél éves csúszással, 1999 januárjában került bemutatásra.

Friss

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...