vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves X-Men 2-ről

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt, 2003. május 2-án mutatták be az egyik – ha nem – legjobb X-Men mozit, a Bryan Singer rendezésében készült X-Men 2-t. Eme jeles alkalomból össze is gyűjtöttünk nektek 15 érdekességet, amit talán még nem tudtatok erről a filmről.

1. A Fehér ház replikájában található Ovális iroda annyira hű volt az eredetihez, hogy 2 hónapba telt megépíteni és berendezni.

2. Abban a jelenetben, amikor Farkas és Stryker újra találkoznak a X-Men birtokon, valódi jég fal húzodott a két színész között, melynek súlya több 100 kiló volt.

3. A sminkeseknek 10 órába telt, míg Alan Cumming-ot Árnyékká maszkírozták.

4. Neil Patrick Harris (az Így jártam anyátokkal Barney-ja) is esélyes volt Árnyék szerepére, de végül alul maradt Alan Cumminggal szemben, aki folyékonyan beszélt németül, ami kifejezetten jól jött ehhez a karakterhez.

5. A Magnetót alakító és nyíltan meleg Sir Ian McKellen segített megírni azt a jelenetet, amikor Bobby Drake elmondja a szüleinek, hogy mutáns. Erre azért volt szükség, hogy a jelenet minél jobban hasonlítson egy valódi “coming-out”-hoz.

6. A “Lady Deathstrike”-ot alakító Kelly Hu-nak hosszú körmöket kellett növesztenie a forgatás előtt, hogy a körülbelül fél méteres műkörmöket biztonságosan fel tudják rögzíteni.

7. A sarkvidéki jelenetet Atlantában vették fel, ahol köztudottan hatalmas hó szokott lenni. Nos, a stáb szerencsétlenségére, épp a forgatás ideje alatt nem esett egy centi sem, így műhóval kellett megoldaniuk a felvételeket.

8. Magneto sisakját nagyban át kellett alakítani a folytatásra, miután az első film során Sir Ian McKellen szörnyen kényelmetlennek találta azt.

9. Bemutatója idején a film bekerült a Guiness rekordok könyvébe is, mint a legszélesebb körben bemutatott alkotás. Egész pontosan 3741 mozi tűzte műsorára az Egyesült Államokban, 2003. május 2-án.

10. Eredetileg úgy volt, hogy Tyler Mane (Kardfog) és Ray Park (Varangy) is visszatérnek a folytatásra, de végül kihúzták őket a forgatókönyv végső változatából, mert velük együtt már túl zsúfolt lett volna a film.

11. Ez az egyike annak a négy X-Men filmnek, amiben nem cameózott Stan Lee. A másik három az X-Men: Az elsők, X-Men: Az eljövendő múlt napjai és az X-Men kezdetek: Farkas. Amikor Lee-t megkérdezték miért nem láthattuk őt ezekben a filmekben ezt felelte: “Mert senki sem kért fel rájuk.

12. A forgatókönyvet átírták, hogy Halle Berry-nek több szerepe legyen miután 2002-ben Oscar-díjat nyert a Szörnyek keringője című filmért.

13. A forgatás során látogatást tett Hugh Jackman lánytestvére, aki viccből felvette a színész jelmezét. A film rendezője, Bryan Singer erről mit sem tudott és a Farkas-nak maszkírozott nővel kezdett forgatni. Nem sokkal később meg is jegyezte: Hugh! Ma nagyon furcsa a játékod!

14. Hugh Jackman egy interjúban elmesélte, hogy a flashback jelenetet meztelenül kellett leforgatnia és csak a felvétel közben vette észre, hogy a stáb női tagjai és a Küklopszot alakító James Marsden édesanyja egydollárosokat lebegtetnek neki és közben hangosan ujjonganak.

15. Az első részben Rebeca Romijnnak (Mystique) kontaktlencséket kellett viselnie, ebben a részben azonban már digitálisan változtatták meg a szeme színét.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/