csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén júliusban!

A hihetetlen család 2.

A nagy sikerű Hihetetlen család folytatása pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol 14 évvel ezelőtt az első rész véget ért. Annyi csavarral, hogy ezúttal Nyúlányka kerül a rivaldafénybe, Mr. Irdatlan pedig kénytelen otthon maradni a gyerekekkel, ami sokkal nehezebb feladatnak bizonyul számára, mint megmenteni a világot. Azonban, amikor egy új gonosztevő tűnik fel a színen a családnak össze kell fognia.

Ezért várjuk: Mert a 14 évvel ezelőtti első rész mai napig a Pixar stúdió egyik legjobb alkotása, amely nem csak az animációs, de a szuperhős műfaj ékköve is. A folytatás pedig az eddigi kritikák alapján azon ritka esetek egyike, amikor az, ha nem is jobban, de közel olyan jól sikerült, mint az elődje. És a Pixar-t ismerve a tanulság sem marad majd el.

Eredeti cím: Incredibles 2
Korhatár: 6+
Műfaj: animációs, akció, vígjáték
Játékidő: 118 perc
Rendező: Brad Bird
Főszereplők: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Catherine Keener, Bob Odenkirk, Samuel L. Jackson
Hazai bemutató: 2018. július 5.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Haverok harca

A film egy csapat felnőttről szól, akik gyerekkoruk óta minden éveben összegyűlnek, hogy vérre menő fogócskába kezdjenek. A vérre menőt, pedig érdemes szó szerint érteni. Nem számít ha valamelyikőjük épp esküszik, vagy a szülő szobában van, nem számít semmi, de semmi. A történet alapját egyébként egy valós történet adta, amit pár éve a nagyobb lapok is felkaptak.

Ezért várjuk: Mert már az alapötlet is annyira abszurd, hogy látni akarjuk mit tudtak kihozni belőle, és ha azt is hozzávesszük, hogy az egész film megtörtént eseményeken alapul, akkor arra tényleg csak azt tudjuk mondani, hogy ezt látni akarjuk! A nem mindennapi sztori mellé pedig nem mindennapi szereplőgárda is dukál. A főbb szerepekben, így olyan színészeket láthatunk majd bolondozni, mint Jeremy Renner, Ed Helmes, Isla Fisher vagy Jon Hamm.

Eredeti cím: Tag
Korhatár: 16+
Műfaj: vígjáték
Játékidő: 100 perc
Rendező: Jeff Tomsic
Főszereplők: Ed Helms, Jon Hamm, Jake Johnson, Isla Fisher, Jeremy Renner
Hazai bemutató: 2018. július 5.
Forgalmazó: InterCom

Felhőkarcoló

Will Sawyer egykori FBI ügynökből lett biztonsági szakértő, aki elsősorban felhőkarcolókra specializálódott. Új megbizatása miatt Hongkongba kell utaznia – családjával együtt -, hogy ott a világ legmagasabb épületének biztonságát tesztelje. A tesztelés során azonban tűz üt ki az épületben, míg Will épp nem tartózkodik benne, ennek tetejében pedig valakik el akarják hitetni a világgal, hogy a férfi felelős a gyújtogatásért. Will eltökélt szándéka ettől fogva az lesz, hogy tisztára mossa nevét és kiszabadítsa bent rekedt családját.

Ezért várjuk: Mert Dwayne Johnsonból sosem elég! A Felhőkarcoló, előzetesei alapján pedig pont olyan alkotásnak tűnik amiben a Szikla nevű pankrátorból lett színész igazán otthonosan érzi magát. És, ha az abszurd alap felálláson, miszerint valaki egy több száz méter magas daruról veti át magát egy szintén több száz méter magas, lángoló felhőkarcolóba, túltesszük magunkat, akkor egészen biztosan egy remek szórakozásban lehet majd részünk, ami egyszerre látványos, akciódús és néhol még humoros is.

Eredeti cím: Skyscraper
Korhatár: 16+
Műfaj: akció
Játékidő: ?
Rendező: Rawson Marshall Thurber
Főszereplők: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Noah Taylor, Pablo Schreiber, Chin Han
Hazai bemutató: 2018. július 12.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció

Mavis, Drakula egyszem lánya mindent megtenne apja boldogságáért. Ezért a lány egy családi nyaralást szervez, ahol végre mindenki jól kipihenheti magát. A baj csak az, hogy a család részének hiszi magát Dracula baráti társasága is, így Farkas, Frankenstein és a Láthatatlan ember is velük tart a hajóúton és ez számtalan vicces pillanatot szül majd. Az amúgy sem egyszerű nyaralást pedig tovább bonyolítja, hogy felbukkan Van Helsing, a hírhedt szörnyvadász unokája is, aki teljesen megbabonázza Drakulát.

Ezért várjuk: Mert a Hotel Transylvania sorozat eddigi két epizódja is egy kellemes, vicces jelenetekkel és jópofa karakterekkel telepakolt családi animációs film volt. Amin kifejezetten nagyott dobott, a rendező, Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma, Szamuráj Jack) összetéveszthetetlen rajz stílusa. A harmadik rész pedig az eddigi információk és visszajelzések alapján legalább olyan jól, ha nem jobban sikerült, mint az eddigi felvonások.

Eredeti cím: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Korhatár: 6E
Műfaj: animációs, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Genndy Tartakovsky
Főszereplők: Adam Sandler, Andy Samberg, David Spade, Selena Gomez, Steve Buscemi
Hazai bemutató: 2018. július 12.
Forgalmazó: InterCom

https://www.youtube.com/watch?v=rPqc7WOyJk8

A Hangya és a Darázs

A Polgárháború eseményei után Scott Lang, azaz a Hangya arra törekszik, hogy szuperhősként és apaként is helyt tudjon állni. Ám, nem várt akadályokba ütközik, amikor felbukkan a színen egy Szellem névre hallgató szuper gonosz. Ezért szövetkeznie kell Darázzsal, hogy együttes erővel megakadályozzák a gonosztevőt, akinek Hank Pym technológiájára fáj a foga, eközben pedig a múlt elfeledett titkai is napvilágot látnak.

Ezért várjuk: Mert, mint három évvel ezelőtt az Ultron kora után a Hangya, úgy most a Bosszúállók: Végtelen háború után a Hangya és a Darázs is igazi felüdülés lehet könyedebb és viszafogottabb hangvételével. Továbbá végre azt is megtudhatjuk mivel töltötte idejét Scott Lang, a Végtelen háború eseményei előtt/közben és a kvantumvilágot is jobban megismerhetjük majd. Sőt, a kritikusok szerint bizonyos szempontból a Hangya és a Darázs jobban sikerült, mint a stúdió idei legnagyobb dobása, a Végtelen háború.

Eredeti cím: Ant-Man and the Wasp
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Peyton Reed
Főszereplők: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Michael Peña
Hazai bemutató: 2018. július 26.
Forgalmazó: Fórum Hungary


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/