vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Klasszikus Hulk a negyedik Marvel Albumokban

Bájos.” Általában ez a szó jut először eszembe, amikor egy-egy klasszikus képregénytörténet akad a kezembe, legyen szó Pókemberről, az Ezüst Utazóról vagy akár a Hihetetlen Hulkról. A 60-as, 70-es évek tipikus történetmesélési stílusa talán kicsit szájbarágós, de könnyen előhozza a gyermeket akár a felnőtt olvasóból is.A Marvel Albumok 4 két, 70-es évekbeli Hihetetlen Hulk-sztorit kínál a hazai érdeklődőknek, amelyekben az eredeti értetlen, buta, kicsit naiv Hulkkal találkozhatunk, akit ezek a jellemvonásai tesznek szerethetővé. 

Hulk
Forrás: Kingpin Facebook oldal

Bruce Banner ezúttal kicsit háttérbe szorul és sokkal inkább zöld alteregójára koncentrálnak a panelek. Az első történet, ami a Bosszú alcímet viseli, eredetileg 1974-ben jelent meg a Gerry Conway–Steve Englehart–Tony Isabella alkotta trió tollából a The Incredible Hulk 171-172. számaiban, a rajzokért pedig a Hulk-történetek egyik sztárjának számító Herb Trimpe felel. Az album első fele tökéletesen idézi a korszellemet: hosszú narrációk kísérik a sztorit, amik gyakran közvetlenül az olvasóhoz szólnak, még aktív elem a gondolatbuborék, és a szereplők szokása, hogy magukban beszélnek. Ebben a két számban Hulknak két ellenlábasával is meg kell küzdenie: Förtelemmel és az inkább Pókember-történetekből ismert Rinóval, akik összefognak, hogy közös erővel intézzék el a címszereplőt.

A második sztori szintén a The Incredible Hulk lapjairól való, ezúttal 78-ból érkeznek a 219-220. számok. Ezeket a korszak egy másik veteránja, Sal Buscema rajzolta, akit a hazai olvasók akár a Csodálatos Pókember vagy a Peter Parker Pókember lapjairól is ismerhetnek. Az album második felének egyik érdekessége, hogy felhasználja a klasszikus irodalom egy ismert figuráját: Hulk összebarátkozik egy magát Robinson Crusoe-nak valló alakkal, aki rendre összekeveri Péntekkel a buta zöld óriást. Ahogy az eredeti Robinson Crusoe-novellából, természetesen itt sem hiányozhatnak a kalózok, és amint megjelennek, kezdődhet a zúzás.

Hulk
Forrás: Kingpin Facebook oldal

A Marvel Albumok eddig is izgalmas szériának bizonyult és a Kingpin megmutatta, hogy a régi képregényeknek is jól áll az extra méret. Aki szereti a 70-es évek hangulatát, remekül fog szórakozni a kiadvány során.Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.