szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Megharapta egy radioaktív elmebeteg: Venom 2 (Venom – Let there be Carnage, 2021 – Sony/InterCom) kritika

A Venom 2 már eleve hátránnyal indul a képregényfilmek világában. A Disney – Sony filmjogok kavalkádjában az utóbbi stúdió egy olyan eredettörténetet szánt Venomnak, amiből Pókember teljesen kimarad. A karaktert viszont annyira meghatározza a falmászóhoz fűződő viszonya, hogy annak hiányában mindkét Venom film egyszeri szörnyes sci-fivé degradálódik, idióta gagekkel tűzdelve.

Noha Tom Hardy mindent megtesz, hogy ez a mozi működjön, a fent taglalt viszony hiányában mégis nagyon esetlen, ahogy ez az idegen massza egy groteszk igazságérzet mögé bújva próbál életeket menteni.

Venom 2
Tom Hardy, mint Eddie Brock/Venom. Kredit: JAY MAIDMENT/ ©2021 CTMG, Inc. All rights reserved.

Amennyiben félreteszem a képregényeket és csak a filmre koncentrálok az egész mozi súlyozása sántít. Az amúgy rohanó tempó ellenére túl sok felesleges idő megy el Eddie Brock és Venom civakodására és ez sokat ront az alkotás komor hangulatán. Andy Serkis rendező sajnos több energiát ölt a társas életet figurázó viccekbe, mint az alcímben szereplő főellenségre.

Woody Harrelson szerencsére sokat javít a film minőségén. Olyan lazán hozza a pszichopata tömeggyilkost -bármiféle Jokerkedés nélkül-, mintha Vérontó szerepére született volna. Szerencsére az ő karaktere már nem függ annyira Pókembertől, mint a címszereplőé, így némileg szerencsésebb pozícióban mutathatja meg ezt az oldalát. 

Venom 2
Woody Harrelson, mint Cletus Kasady/Carnage. Kredit: ©2021 CTMG, Inc. All rights reserved.

Ugyancsak kellemes meglepetés Naomie Harris Sikolya, az őrült menyasszony. Kettejük elborult románca szépen megidézi a Maximum Carnage sztorit, amiből valószínűleg nem kis mértékben merít a film.

Technikai oldalról talán valamivel jobb a mozi egy erős közepesnél. A végső leszámolás ezúttal nem egy kaotikus CGI massza, sok esetben mégis elég spórolás szaga van az effekteknek. A zene beleül a filmbe, de nem hagy maga után semmi emlékezetes dallamot és a vágás is inkább “csak” tisztességes iparosmunka.

Venom 2
Michelle Wiliams, mint Anne és Tom Hardy, mint Eddie Brock/Venom. Kredit: JAY MAIDMENT/ ©2021 CTMG, Inc. All rights reserved.

A mozitermet azonban senki ne hagyja el a film végeztével, ugyanis olyan stáblistás jelenetet dob a Sony, hogy a nézők nem győzik felkaparni az állukat a padlóról! Ha még nem futottál bele az interneten spórolj meg magadnak egy meghökkenést és tényleg várd ki a moziban!

Volt potenciál a Let there be Carnage-ben, van, amivel tud élni és van amivel nem. Nem szörnyű film de nem ér fel Venom örökségéhez és kérdéses, hogy vissza lehet-e táncolni azokból a hibákból, amiket a történet megváltoztatásával okozott a Sony.

Venom 2
Összességében
Felemás szörnyes film a népszerű Venom logo alatt - második felvonás.
Rendezés
5.5
Színészi alakítás
8.5
Forgatókönyv
5.5
Fényképezés
6.5
Filmzene/Hang/Effektek
6.5
6.5
Értékelés
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.