Annabelle nem tudta elriasztani a nézőket a Toy Story 4-től. Továbbra is a Pixar filmje vezeti a nézettségi listákat!

A Pixar 21. alkotása bemutatójának második hetében is az élen végzett. A Toy Story 4 az előző hétvégéhez képest 46%-ot esett, ami teljesen korrektnek mondható, ez számokban kifejezve 58 millió dollárt jelent. Amerikában ezzel már 259 millió dollárnál tart az animációs folytatás. Világszinten pedig már több, mint 496 milliót zsebeltek be Woody-ék, ami remek teljesítmény, de mivel jövő héten érkezik a Pókember – Idegenben, így vélhetően megcsappan majd az érdeklődés iránta, ennek köszönhetően pedig szinte esélytelen, hogy megközelítse a harmadik rész milliárdos bevételét.

Meglepetésre(?) csak a második helyet tudta megcsípni a Démonok között univerzum legújabb felvonása az Annabelle 3. A 20 milliós első hétvégi összeg (premier előtti vetítésekkel együtt 31 millió) elég csalódást keltőnek mondható abból a szempontból, hogy összességében ez a franchise leggyengébb nyitó epizódja. Persze koránt sincs akkora vész, hiszen a költségvetés ezúttal is relatíve alacsony (27-31 millió dollár) és világszinten még 21 millió jött hozzá az amerikai bevételhez. Tehát veszteséges biztosan nem lesz és valószínűleg további folytatás(ok) várható(k), de messze nem lesz olyan sikeres, mint a Démonok között első és második része, de még talán az első Annabelle spinoff film bevételét sem fogja megközelíteni.

Másik újoncként Danny Boyle legfrissebb mozija, a Yesterday mutatkozott be 17 millió dollárral, ami korrekt teljesítménynek mondható és valószínűleg a stúdió sem várt ennél sokkal többet. A Bosszúállók: Végjáték kibővített változatának hála a Marvel giga produkciójának bevétele további milliókkal gyarapodott, így már csak 26 millióra van szükség ahhoz, hogy ez legyen minden idők legnagyobb bevételével rendelkező filmje. Nagyon szoros lesz a harc, de talán megdönthető lesz az Avatar 10 éves rekordja. 

A Top 10-be sorban a következő alkotások fértek még be ezen héten: Aladdin (10 millió), A kis kedvencek titkos élete 2. (7 millió) Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül (6.3 millió), Bosszúállók: Végjáték (5.9 millió), Gyerekjáték (4.2 millió), Rocketman (3.4 millió), John Wick – 3. fejezet: Parabellum (2.9 millió).


Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...