A MonsterVerse legalacsonyabb összegével, de az élen nyitott a Godzilla II. – A szörnyek királya

Az Aladdin mindössze egy hétig tudta uralni az amerikai bevételi listákat, ugyanis a szörnyek királya, Godzilla jött, látott és győzött. A MonsterVerse harmadik felvonása a tengerentúlon 49 millió dollárral kezdte meg pályafutását, ami aggodalomra adhat okot, főleg a 200+ milliós büdzséhez mérten. Továbbá ez a Warner szörnyuniverzumának leggyengébb nyitó összege is. Összehasonlítás képpen, a Godzilla öt évvel ezelőtt 93 millió, a Kong: Kopony-sziget pedig 63 millió dollárt gyűjtött össze első hétvégéjén. A világ többi részéről egyébként további 130 millió dollár folyt be, amivel jelenleg 179 milliónál tart a Szörnyek királya, így szinte egész biztos, hogy az összbevétel nem fogja meghaladni a 350-400 millió dollárt, ami azért elvárható lett volna. A Kong vs. Godzilla már készülőben, de, ha a csökkenő tendencia továbbra is folytatódik, akkor hamar búcsút inthetünk ennek a franchise-nak.

42.3 millió dollárral a második helyre csúszott vissza az Aladdin, ami 53.7%-os visszaesést jelent a múlt heti eredményéhez képest. Világszinten ezzel már 445 millió dollárnál tart a Disney legújabb élőszereplős adaptációja. Harmadik helyen, 25 millió dollárral nyitott az Elton John életét feldolgozó Rocketman, ami jócskán elmarad a Bohém rapszódia 51 milliójától, de a 40 milliós költségvetéshez mérten szép teljesítmény ez is, főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy egy korhatáros filmről beszélünk. 18 millióval csak a negyedik helyen nyitott a Blumhouse legújabb horror filmje, a Mami. Ez a stúdióhoz mérten némiképp szerény, de mivel csak 4 milliót költöttek rá, már most sikernek mondható.

A Top 10-be sorban a következő alkotások fértek még be ezen a héten: John Wick – 3. felvonás: Parabellum (11 millió), Bosszúállók: Végjáték (7.8 millió), Pokémon: Pikachu, a detektív (6.7 millió), Éretlenségi (3.7 millió), Brightburn – A lángoló fiú (2.4 millió) és a Csaló csajok (1.3 millió).

Friss

Thor: Szerelem és mennydörgés kritika (Thor: Love and Thunder – 2022) [Spoilermentes]

Nem túlzás azt állítani, hogy Thor a Marvel Filmes Univerzumának egyik legnagyobb útját bejárt...

Tükörfények világában – Székely Annamária Transzparenciák és tükröződések 2.0 című kiállításán jártunk

Székely Annamária városokat ábrázol, régi hagyományt folytatva. Az ezerhatszázas években az itáliai művészek ugyanis...

Fekete telefon kritika (The Black Phone – 2022): Gyere, gyere rossz kisfiú várok rád!

A Fekete telefon című novella Joe Hill tollából származik, ahogyan a NOS4A2 és A...

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...