Világszerte elképesztő rekordokkal nyitott a Bosszúállók: Végjáték

Nem nagy meglepetésre, ezen a héten a Bosszúállók: Végjáték nyitott az amerikai bevételi lista élén. Az viszont már inkább az, hogy a vártnál több rekordot is megdöntött hihetetlen számaival. Most csak az amerikai és világszintű bevételeire koncentrálunk, de egy külön cikkben sorra vesszük majd az összes eddig megdöntött rekordját is. Szóval a Végjáték a tengerentúlon nem kevesebb, mint 350 millió dollárt szedett össze a bemutatója óta eltelt három napban. Ezzel ez lett a filmtörténelem első olyan mozija, ami 300 millió felett tudott nyitni. Az eddigi rekordot egyébként a tavalyi Végtelen háború tartotta 257 millió dollárral. A világ többi részéről további 859 millió dollárral nőtt a Disney/Marvel kasszája, ami szintén rekord. Ahogy a világszintű 1.2 milliárd dollár is, amivel ez lett a filmtörténelem első olyan alkotása, ami 1 milliárd dollár felett tudott kezdeni. Ezzel kapásból a Marvel-moziuniverzum hatodik legsikeresebb darabja lett, és valószínűleg pár héten belül az Avatar, világszintű, 2.6 milliárd dolláros bevételét is megdöntheti. Egészen elképesztő számok ezek, és a kamerás kópiák netre kerülése ellenére a következő hetekben sem várható nagy visszaesés, mert a legtöbben a mozikban szeretnék látni a filmet és a vérbeli fanok is biztos többször beülnek majd rá.

A Végjáték hype-jának köszönhetően a Marvel Kapitány képes volt arra a bravúrra, hogy bemutatójának hatodik hetében a második helyre lépjen elő, a múlt heti negyedikről. Számokban kifejezve ez 8 millió dollárt jelent, amivel az Egyesült Államokban már 413 milliónál tart a Marvel első női szuperhős mozija. 7.5 millió dollárral a dobogó legfelső fokáról a legalsóra csúszott vissza a Gyászoló asszony átka. Ezzel továbbra is a Démonok között univerzum leggyengébben muzsikáló darabja, de 9 milliós költségvetését már így is busásan visszatermelte.

A Top10-be sorban a következő alkotások fértek még be ezen a héten: Breakthrough (6.4 millió dollár), Shazam! (5.5 millió dollár), Little (3.5 millió dollár), Dumbó (3.3 millió dollár), Kedvencek temetője (1.3 millió dollár), Mi (1.2 millió dollár) és a Penguins (1.1 millió dollár).

Friss

A csoda kritika (The Wonder – 2022, Netflix): Florence Pugh egy csoda

Florence Pugh egyértelműen napjaink egyik legtehetségesebb színésznője. A csoda című kosztümös thriller már elérhető...

Engedetlen hősök kritika (SAS: Rogue Heroes, 2022 – HBO Max)

Az olyan háborús mozimonstrumok, mint pl. a Nyugaton helyzet változatlan mellett szépen csendesen bekúszott...

Enola Holmes 2 kritika (Enola Holmes 2, 2022 – Netflix): Egy detektív nő igaz története

Korábban már foglalkoztam a legújabb Holmes történettel, vagyis az Enola Holmes című filmmel. Így...

A menü kritika (The Menu, 2022) – A szatírák wellingtonja, vagy a wellingtonok szatírája?

Sok mindent el lehet mondani, erről a filmről, csak azt nem hogy lapos. Lesz,...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...