szombat, május 18, 2024

Világszerte elképesztő rekordokkal nyitott a Bosszúállók: Végjáték

Nem nagy meglepetésre, ezen a héten a Bosszúállók: Végjáték nyitott az amerikai bevételi lista élén. Az viszont már inkább az, hogy a vártnál több rekordot is megdöntött hihetetlen számaival. Most csak az amerikai és világszintű bevételeire koncentrálunk, de egy külön cikkben sorra vesszük majd az összes eddig megdöntött rekordját is. Szóval a Végjáték a tengerentúlon nem kevesebb, mint 350 millió dollárt szedett össze a bemutatója óta eltelt három napban. Ezzel ez lett a filmtörténelem első olyan mozija, ami 300 millió felett tudott nyitni. Az eddigi rekordot egyébként a tavalyi Végtelen háború tartotta 257 millió dollárral. A világ többi részéről további 859 millió dollárral nőtt a Disney/Marvel kasszája, ami szintén rekord. Ahogy a világszintű 1.2 milliárd dollár is, amivel ez lett a filmtörténelem első olyan alkotása, ami 1 milliárd dollár felett tudott kezdeni. Ezzel kapásból a Marvel-moziuniverzum hatodik legsikeresebb darabja lett, és valószínűleg pár héten belül az Avatar, világszintű, 2.6 milliárd dolláros bevételét is megdöntheti. Egészen elképesztő számok ezek, és a kamerás kópiák netre kerülése ellenére a következő hetekben sem várható nagy visszaesés, mert a legtöbben a mozikban szeretnék látni a filmet és a vérbeli fanok is biztos többször beülnek majd rá.

A Végjáték hype-jának köszönhetően a Marvel Kapitány képes volt arra a bravúrra, hogy bemutatójának hatodik hetében a második helyre lépjen elő, a múlt heti negyedikről. Számokban kifejezve ez 8 millió dollárt jelent, amivel az Egyesült Államokban már 413 milliónál tart a Marvel első női szuperhős mozija. 7.5 millió dollárral a dobogó legfelső fokáról a legalsóra csúszott vissza a Gyászoló asszony átka. Ezzel továbbra is a Démonok között univerzum leggyengébben muzsikáló darabja, de 9 milliós költségvetését már így is busásan visszatermelte.

A Top10-be sorban a következő alkotások fértek még be ezen a héten: Breakthrough (6.4 millió dollár), Shazam! (5.5 millió dollár), Little (3.5 millió dollár), Dumbó (3.3 millió dollár), Kedvencek temetője (1.3 millió dollár), Mi (1.2 millió dollár) és a Penguins (1.1 millió dollár).

Friss

A böllérek uralmát előbb vagy utóbb vérbe fojtják – A rezsim minisorozat (The Regime, 2024 – HBO Max) kritika

A filmesek mindig is szerették kiparodizálni és pengeélre állítani a diktátorokat és rendszereiket. Az...

Egy egyáltalán nem átlagos életrajzi film a reggea királyáról – Bob Marley: One Love (2024) kritika

Hogyan lehet egy alkotás egyszerre hiánypótló és egydimenziós? Erre a kérdésre ad választ a...

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...