Az X-Men franchise leggyengébb nyitányát szállíthatja a Sötét Főnix

A 2000-es évek elején hatalmas szerepe volt abban az első X-Men mozinak, hogy a szuperhős filmek ekkora sikernek örvendjenek, mint ma. Pedig kezdetben nem sokan hittek a mutánsok kalandjait bemutató alkotásban. Erre rácáfolva végül 54 milliós nyitány mellet, összesen 296 milliót fialt világszinten, ami ma már elhanyagolható összegnek tűnhet, de közel 20 évvel ezelőtt több, mint korrekt bevételnek számított. Természetesen ezt a Fox is így gondolta, ezért a Deadpool-t is beleszámítva további 10 felvonást élt meg a franchise, melyek egytől egyig sikernek lettek elkönyvelve.

A hamarosan bemutatásra kerülő, Sötét Főnix-nél azonban nagyon remeg a léc, miután elemzők a sorozat legalacsonyabb nyitányát jósolják neki. Számszerűsítve ez egész pontosan kereken 50 miliót jelentene az első három nap leforgása alatt, ami 3 millióval kevesebb, mint a franchise jelenlegi negatív rekorderének, a Farkas-nak a nyitó bevétele. A különbség csak az, hogy míg a második önálló Farkas mozi 120 millióból készült, addig a többszöri utóforgatásoknak köszönhetően a Sötét Főnix alaphangon is legalább a duplájából. Ha ezek az előzetes elemzések valóra válnak az egész biztosan azt jelenti majd, hogy hazájában nem tudja visszatermelni a gyártási költségeit, amire az X-Men sorozat történelmében még nem volt példa. Sőt, olyan sem fordult még elő, hogy ne az első helyen nyisson egy X-Men film, pedig most erre is minden esély megvan, ugyanis az ugyanazon a hétvégén debütáló, A kis kedvencek titkos élete folytatásának 65 millió dolláros nyitányt jósolnak a szakemberek.

Friss

A szomorúság háromszöge kritika (Triangle of Sadness, 2022) – Mit tesz egy hajónyi gusztustalanul gazdag ember, amikor kitör a vihar?

Ha szatíra, akkor Ruben Östlund. A svéd rendező ismét odacsap egy kicsit a világnak...

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...