Hatalmasat ment a Pókember – Idegenben az ünnepi hétvégén

A héten volt Amerika egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, a Függetlenség napja, ami a mozik számára is kiemelten fontos. A Marvel és a Sony tehát a lehető legjobbkor mutatta be az új Pókember mozit. Az ugyanis a hat naposra dúzzadt hosszú hétvége alatt nem kevesebb, mint 185 millió dollárt hozott a konyhára, ha csak a hagyományos három napos hétvégét nézzük akkor ez az összeg 93.6 millió dollár, ami a Transformers 3 (97.8 millió dollár) után a második legmagasabb olyan hétvégi bevétele, ami a Függetlenség napja utánra esett. A világ többi országából pedig még ennél is több, szám szerint 395 millió dollár folyt be, amivel a Pókember – Idegenben összesen már 580 milliónál jár, úgyhogy a milliárdos bevétel szinte borítékolható.

34.3 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a Toy Story 4, ami ennek köszönhetően Amerikában átlépte a 300 milliós mérföldkövet, világszinten pedig már 650 milliónál tartank Woody-ék. Ezzel nem lesz akkora siker, mint a harmadik rész volt, de az első két felvonást már így is lekörözte. A bronzérmet, ahogy múlt héten úgy most is a Yesterday című zenés film érdemelte ki 10.7 millióval. A Pókember – Idegenben mellett egyedüli újoncként a Fehér éjszakák nyitott még ezen a héten, aminek 6.5 millió dollárt sikerült összeijesztgetnie három nap alatt. Ez pedig pont a fele a rendező első nagyjátékfilmjének (az Örökség) nyitó bevételének. Mivel alacsony volt a költségevetés, így az biztosan megtérül, de nem lesz akkora siker, mint az Örökség két évvel ezelőtt.

A Top 10-be sorban a következő alkotások fértek fel ezen a héten: Annabelle 3. (9.7 millió dollár), Aladdin (7.6 millió dollár), Fehér éjszakák (6.5 millió dollár), A kis kedvencek titkos élete (4.7 millió dollár), Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül (3.6 millió dollár), Bosszúállók: Végjáték (3.1 millió dollár), Rocketman (2.7 millió dollár).

Friss

Thor: Szerelem és mennydörgés kritika (Thor: Love and Thunder – 2022) [Spoilermentes]

Nem túlzás azt állítani, hogy Thor a Marvel Filmes Univerzumának egyik legnagyobb útját bejárt...

Tükörfények világában – Székely Annamária Transzparenciák és tükröződések 2.0 című kiállításán jártunk

Székely Annamária városokat ábrázol, régi hagyományt folytatva. Az ezerhatszázas években az itáliai művészek ugyanis...

Fekete telefon kritika (The Black Phone – 2022): Gyere, gyere rossz kisfiú várok rád!

A Fekete telefon című novella Joe Hill tollából származik, ahogyan a NOS4A2 és A...

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...