szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Hasábról a vászonra 7: A Tél Katonája

Bucky már az első Amerika Kapitány-film óta fontos szereplője Steve Rogers életének, de igazán A Tél Katonája során volt alkalma kibontakozni, annak ellenére, hogy alig volt pár sora. Barnes az MCU talán legérdekesebben és legmélyebben kibontott mellékszereplője, aki hamarosan saját sorozatot is kap, Sólyommal társulva.

1. Amerika Kapitány

A Tél Katonája
Bucky Barnes, mint Amerika kapitány/ Kép: Comic Basics

A Polgárháború a képregények oldalain sokkal tragikusabban végződik Steve Rogers számára, mint a film, és az a végkifejlet Bucky-t sem hagyja érintetlenül. Az eredeti Kapitány halála után Tony Stark úgy gondolja, hogy Rogers hagyatékának tovább kell élnie, így Barnes-ra hagyja a pajzsot, ezzel ő válik az új Amerika Kapitánnyá. A Végjáték fináléjában Barnes helyett Sólyom örökli a címet.

2. Invaders

A Tél Katonája
Bucky Barnes/ Kép: Marvel fandom

Ahogy a filmben, úgy a füzetekben is Rogers mellett harcolt a világháborúban az akkor még fiatal Bucky. Az előző cikkünkben említett Invaders csapatban Amerika Kapitány sidekick-jeként jelent meg, akkor még erők és robotkéz nélkül.

3. Fekete Özvegy

A Tél Katonája
Bucky Barnes (A Tél Katonája) és Natasha Romanoff (Fekete Özvegy) / Kép: Pinterest

Natasha többször említi, hogy korábban már találkozott a Tél Katonájával, de ez az MCU keretein belül mindössze egy összetűzést jelent. A lapokon viszont nem csak ő képezte ki az Özvegyet képezte ki az Özvegyet, de szerelmi szál is bontakozott kettejük között.

4. Gyerekkori barátság

A Tél Katonája
Steve Rogers (Amerika Kapitány) és Bucky Barnes (A Tél Katonája)/ Kép: Digital Spy

Habár az MCU úgy ábrázolja a Kapitánnyal való barátságát, mintha együtt nőttek volna fel, a 616-os univerzumban csak a seregben találkozott a két karakter. Eredetileg Barnes előtt titok volt Steve Rogers maszkos alteregója, de a fiú véletlenül rájött, majd a Kapitány mellé szegült segédnek.

Ahogy néhány korábbi esetben, úgy Bucky-val sem találkozhattok önálló képregényben, azonban idehaza olvasható a Tél Katonája alapjául szolgáló, azonos című alkotás a Hachette gondozásában, valamint Az új Bosszú Angyalai néhány kötetében is találkozhattok vele Amerika Kapitányként.


Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.