vasárnap, április 14, 2024
KezdőlapListaHíres és meglepő cameo-k az elmúlt 30 évből

Híres és meglepő cameo-k az elmúlt 30 évből

Tudtad, hogy Alfred Hitchcock az elsők között volt, aki előszeretettel felbukkant a saját filmjeiben?

-

Lehet, hogy ez furcsa, de én imádom felfedezni az apró kis utalásokat és a cameo-kat a filmekben, legyen az egy eldugott klub név, mint a Club Obi-Wan az Indiana Jones és a végzet templomában, vagy egy ismert ember meglepő felbukkanása egy jelenetben, mint Andy Roddick teniszezőé a Kellékfeleség végén, aki egyébként a filmben szereplő Brooklyn Decker férje.


Stan Lee-nek köszönhetően, aki az összes elkészült Marvel-filmben feltűnt egy röpke jelenetben, talán ma már nincs ember, aki ne tudná, mi is az a cameo, de aki mégsem, annak egy mondattal összefoglalom: olyan rövid karakterszerepet jelent színdarabokban, filmekben vagy televíziós sorozatokban, melyet ismert színész vagy más ismert személyiség alakít. A „szerep” jellemzője, hogy a híres vendégszereplő által alakított karakter éppen csak feltűnik, sok esetben még szövege sincs, vagy az csupán néhány mondatból áll.

Stan Lee cameo videó:

Az alábbi listán vannak ismert és kevésbé ismert cameo-k, de az biztos, hogy tudnánk még sorolni jó pár felbukkanást a filmtörténelemből. Nem találod a kedvencedet? Kommentben várjuk, hogy szerinted melyik a legemlékezetesebb!

1
Bill Murray – Zombieland (2009)
Önmaga

A Zombieland egyik legjobb jelenete ez a cameo, legalábbis ez az egyik legtöbbet emlegetett rész a filmből. Eredetileg nem is Murray-nek írták, hanem Patrick Swayze-nek, aki sajnos túl beteg volt ahhoz, hogy eljátszhassa. A cameo-t személyre szabták több színészre is, mint például Mark Hamill, Sylvester Stallone, Joe Pesci és The Rock. Végül Murray nyert a castingon, a végeredmény pedig magáért beszél.

Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.
- Advertisment -

Must Read

Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire – 2019) [Kritika]

0
Nem John Cena az első világhírű pankrátor, aki filmes babérokról álmodozott, miután kinőtte a Ringet. Volt, akinek bejött a váltás, mint például Dwayne „The...