Rajzolok, tehát gondolkodom: Az OSAS kiállítása

Az OSAS „Delineo ergo cogito” címmel állította ki tagjainak rajzait a Vasarely Múzeumban, ahol immár 2006 óta rendeznek kiállításokat. A cím Descartes híres mondásának a továbbgondolása. Gondolkodom, tehát vagyok tézisét a „Rajzolok, tehát gondolkodom” -ra alakították át. A rajzolás gyermekkorunk óta fontos tevékenység, amihez jó látásmód kell.

Amikor az ember elkezdett gondolkodni, absztrahálta és leképezte a körülötte élő világot. A rajz már a barlangi festményekben is megjelent és ahogyan az emberiség fejlődött, úgy nőtte ki magát önálló műfajjá.

  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás

Ez a tárlat ezt állítja középpontba, mely minden képzőművészeti ágban, legyen az szobrászat, festészet, az alapot képezi. Mindig az elsődleges dolgot jelenti tehát, de önálló műfajként is létezik mint grafika. A tárlaton a főszereplő maga a vonal, mely mint gondolat, mely sokféle lehet. Beszélhetünk ceruza, toll, kréta, díszlet, szabásminta, karc, pasztellrajzokról,   Gondolatként való megjelenése maga a vonal mert elgondolkodunk, hogy mi legyen a rajzból, a vonalból.

A hordozó anyagoknak is széles a tárháza, így ezen a tárlaton is szerepel papír, plexi, textil, fotó, stb. A jövőben nemzetközivé próbálják tenni az egyesületet, de vannak olyan meghívott művészek is, akiknek művei most bemutatásra kerültek.

Erre a kiállításra mindenkitől absztraktot kért a három kurátor, Nagy Barbara, Szíj Kamilla, és Haász Katalin, mely irány egyébként az egyesületben is meghatározó. A gondolkodási folyamat jobban megjelenik ebben a valóságtól elvonatkoztatott formában, és letisztultabb vonalat képviselnek azok a képzőművészek akik itt bemutatják műveiket.

Friss

Szabó János emlék fragmentumai

Szabó János 1967-ben fejezte be tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Barcsay Jenőtől, Konecsni Györgytől,...

Mindenki odavan a Top Gun: Maverickért

A cannes-i fesztiválon ötperces álló ovációval ünnepelték Tom Cruise új szuperprodukcióját, a Top Gun: Mavericket, a sztár pedig...

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...
Szőke Anikó
Szőke Anikó
49 éves szabadúszó vagyok, képzőművészettel és írással is foglalkozom, és sokat szoktam emellett kreatívkodni is. Mindkettőt nagyon szeretem művelni. Szeretném, ha az olvasók is értékelnék a munkáimat.

Hasonlóak

Szabó János emlék fragmentumai

Szabó János 1967-ben fejezte be tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Barcsay Jenőtől, Konecsni Györgytől,...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...