Rajzolok, tehát gondolkodom: Az OSAS kiállítása

Az OSAS „Delineo ergo cogito” címmel állította ki tagjainak rajzait a Vasarely Múzeumban, ahol immár 2006 óta rendeznek kiállításokat. A cím Descartes híres mondásának a továbbgondolása. Gondolkodom, tehát vagyok tézisét a „Rajzolok, tehát gondolkodom” -ra alakították át. A rajzolás gyermekkorunk óta fontos tevékenység, amihez jó látásmód kell.

Amikor az ember elkezdett gondolkodni, absztrahálta és leképezte a körülötte élő világot. A rajz már a barlangi festményekben is megjelent és ahogyan az emberiség fejlődött, úgy nőtte ki magát önálló műfajjá.

  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás
  • OSAS kiállítás

Ez a tárlat ezt állítja középpontba, mely minden képzőművészeti ágban, legyen az szobrászat, festészet, az alapot képezi. Mindig az elsődleges dolgot jelenti tehát, de önálló műfajként is létezik mint grafika. A tárlaton a főszereplő maga a vonal, mely mint gondolat, mely sokféle lehet. Beszélhetünk ceruza, toll, kréta, díszlet, szabásminta, karc, pasztellrajzokról,   Gondolatként való megjelenése maga a vonal mert elgondolkodunk, hogy mi legyen a rajzból, a vonalból.

A hordozó anyagoknak is széles a tárháza, így ezen a tárlaton is szerepel papír, plexi, textil, fotó, stb. A jövőben nemzetközivé próbálják tenni az egyesületet, de vannak olyan meghívott művészek is, akiknek művei most bemutatásra kerültek.

Erre a kiállításra mindenkitől absztraktot kért a három kurátor, Nagy Barbara, Szíj Kamilla, és Haász Katalin, mely irány egyébként az egyesületben is meghatározó. A gondolkodási folyamat jobban megjelenik ebben a valóságtól elvonatkoztatott formában, és letisztultabb vonalat képviselnek azok a képzőművészek akik itt bemutatják műveiket.

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Szőke Anikó
Szőke Anikó
49 éves szabadúszó vagyok, képzőművészettel és írással is foglalkozom, és sokat szoktam emellett kreatívkodni is. Mindkettőt nagyon szeretem művelni. Szeretném, ha az olvasók is értékelnék a munkáimat.

Hasonlóak

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Németh Miklós: Életöröm című kiállítása a Virág Judit, és a Bodó Galériában

A Virág Judit, és a Bodó Galéria közös rendezvényén Németh Miklós festményei vannak kiállítva....

Sinkó István: Jelenségek című kiállításán jártunk a Műcsarnokban

Sinkó István képzőművész, művészeti író, művésztanár tárlatát a Műcsarnokban lehet megtekinteni. A címe: Jelenségek. A...