vasárnap, június 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Ilyen hosszú lesz a Legendás állatok: Dumbledore titkai című film

Legendás állatok: Dumbledore titkai annak ellenére is a 2022-es év egyik legjobban várt filmje, hogy a Varázsvilág néven futó franchise legutóbbi felvonását a kritikusok szinte egyöntetűen lehúzták és a masszív rajongó tábort is erősen megosztotta. Ennek tetejében pedig még a Grindelwald-ot alakító Johnny Depp-et is lecserélték pár nappal a forgatás megkezdését követően. De a lelkes rajongók decemberben végre jó hírt is kaptak, ugyanis az első előzetessel egyidőben az is kiderült, hogy az eredetileg nyárra tervezett bemutatót előre hozták tavaszra, egészen pontosan április 14-re (Angliában már április 8-tól látható), ami már csak kevesebb, mint egy hónapra van. Ennek megfelelően pedig elkezdtek hírek érkezni a harmadik Legendás állatok mozi hosszáról. Habár hivatalos megerősítés még nem érkezett a Warner Bros. felől, de a napokban több külföldi mozihálózat és korhatárolással foglalkozó szervezet honlapjára is felkerültek olyan információk, melyek szerint a Legendás állatok: Dumbledore titkai nem kevesebb, mint 142 perces játékidővel vág majd neki mozis pályafutásának.

Legendás állatok: Dumbledore titkai hossz hír
Dumbledore csapata

Ezzel pedig a Legendás állatok spinoff/prequel széria leghosszabb felvonása lesz, megelőzve a 132 perces Legendás állatok és megfigyelésük, valamint a 134 perces Legendás állatok: Grindelwald bűntettei-t, de többek között a Főnix rendje (138 perc), és a Halál ereklyéi – 2. rész (130 perc) alcímű Harry Potter mozikat is megelőzi majd. Attól azonban még így is elég messze van, hogy a leghosszabb Harry Potter film címével büszkélkedhessen, amit továbbra is a Harry Potter és a titkok kamrája birtokolhat, a maga 161 perces játékidejével. Alább pedig összegyűjtöttük nektek a Varázsvilág összes eddigi filmjének bruttó és nettó hosszát is. Előbbi azt jelenti, hogy mennyi az adott filmek teljes játékideje stáblistával együtt, míg utóbbi azt jelzi, hogy mennyi azok “hasznos” hossza, vagyis ezekbe nem számít bele a stáblista (amit az emberek 99% amúgy sem szokott végig ülni).

Legendás állatok: Dumbledore titkai hossz hír
Varázsvilág logo

A Harry Potter-univerzum filmjeinek hosszai a leghosszabbtól a legrövidebbig (bruttó/nettó hossz):

  1. Harry Potter és a titkok kamrája (161/152 perc)
  2. Harry Potter és a tűz serlege (157/144 perc)
  3. Harry Potter és a félvér herceg (153/144 perc)
  4. Harry Potter és a bölcsek köve (152/144 perc)
  5. Harry Potter és a Halál ereklyéi – 1. rész (146/135 perc)
  6. Harry Potter és az azkabani fogoly (142/130 perc) // Legendás állatok: Dumbledore titkai (142/??? perc)
  7. Harry Potter és a Főnix rendje (138/128 perc)
  8. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (134/125 perc)
  9. Legendás állatok és megfigyelésük (132/124 perc)
  10. Harry Potter és a Halál ereklyéi – 2. rész (130/118 perc)
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/