szombat, július 20, 2024

Trending

Hasonlóak

A negatív reklám a legjobb reklám – Most legalábbis ez igazolódott be a Miután összecsaptunk kapcsán

Újabban a legnagyobb port a Miután-franchise kavarja, amely a Wattpad nevű blogoldalon vált népszerűvé, olyannyira, hogy később kiadták az írást könyv formátumban, azután pedig a Paramount Pictures, látva a történet hatalmas sikerét, lecsapott a megfilmesítési jogokra.A könyvből elkészült első film rendkívül megosztó lett. A kritikusok darabjaira cincálták és úgy savazták, ahogy csak lehetett, a rajongók többsége viszont imádta. Tegyük hozzá, a rajongótábor nagyját a kamaszkor küszöbén álló tinilányok teszik ki, a kritikusok pedig többnyire már a negyvenes éveiket tapossák. A generációs szakadékok között fennálló véleményeltérések pedig talán sosem lesznek kiegyenlítettek.

A második könyv alapján elkészült Miután összecsaptunk ősszel debütált a mozikban, ám a pandémia miatt a Paramount Picturesnek is rá kellett szánnia magát arra, hogy a mozik bezárta miatt a filmjeit különböző streamingoldalakon futtassa. Ebben az esetben a Netflix a platform, ahová egy hete került fel az alkotás.

A kritikusok a második részt is szétszedték, ám a rajongók továbbra is a film mellett állnak ki: ezt mutatja az is, hogy a Miután összecsaptunk uralja a toplisták élét az amerikai Netflixen. Pedig a cselekmény pofonegyszerű: a főszereplő lány és fiú hol jóban vannak és nagyon szerelmesek egymásba, vagy összevesznek, utálják egymást és szenvednek egymásért. Aztán persze megint jön a mindent elsöprő szerelem, aztán újra szakítanak. És ezt újra, újra, újra és újra…

A fiatal közönségnél nagy sikert aratott a történet, a kritikusok viszont annál jobban fintorognak. És hogy kinek van igaza? Mindenkinek és senkinek sem. De az mindenesetre tény, hogy a lázongó kritikusok hatalmas reklámot csináltak a franchise-nak…


Nagy Dóra
Nagy Dóra
Dóri vagyok, a magyar irodalom szerelmese, a kortárs magyar filmek és sorozatok lelkes nézője. Az irodalmat nemcsak olvasni, de művelni is szeretem, évek óta próbálkozom versekkel, novellákkal, regényekkel, tanulmányaim során pedig az utóbbi időben forgatókönyvvel is - ugyanis filmelméletet hallgatok a Pázmányon. Hiszek abban, hogy a kultúrát gondozni kell: olvasni és írni róla, de legfőképp csinálni. Ez utóbbiak miatt vagyok én itt.