péntek, július 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén márciusban!

Vonat Busanba – Zombi expressz

A Szöulból Busanba tartó vonaton egy nőt rejtélyes kór tünetei sújtják, nem sokkal később pedig bele is hal abba. Rövid időn belül azonban új életre kel, de ezúttal már vérszomjas zombiként. A vonat utasai sorra fertőződnek meg, a maroknyi túlélő egyetlen célja ezután pedig az lesz, hogy épségben eljussanak Busanba, ahol talán még nem terjedt el a zombijárvány.

Ezért várjuk: Mert, habár a Walking Dead-nek „hála” minden eddiginél több zombi filmet kapunk, az igazán minőségi alkotások száma mégis igen csekély a zsáneren belül. A Vonat Busanba pedig az előzetese és híre (mert egy 2016-os filmről van szó) alapján igazán minőséginek ígérkezik. Látványos, pörgős, nem spórol a vérrel sem és ami a legfontosabb: sablon mentes.

Eredeti cím: Train to Busan / Busanhaeng
Korhatár: 18+
Műfaj: akció, horror
Játékidő: 118 perc
Rendező: Sang-ho Yeon
Főszereplők: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma, Su-an Kim, Woo-sik Choi, Sohee
Hazai bemutató: 2018. március 1.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Vörös veréb

Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) tehetséges és szép remények elé néző balerina. Egy súlyos baleset következtében azonban derékba törik felfelé ívelő karrierje. Ezután Jegorova nem tudja, miből fogja eltartani magát és édesanyját. Egyetlen kiút számára a „Veréb Iskola” bizonyul, ahol kivételes tehetségű fiatalokból képeznek ki titkos ügynököket. A kemény próbatételek után Dominika lesz az egyik legjobb ügynök, akit valaha kiképeztek a Verébben. Egyik küldetése során azonban beleszeret az egyik célpontjába és ez fenekestül felforgatja az életét.

Ezért várjuk: Mert az különálló Fekete Özvegy film még messze… Na jó, viccet félretéve, Jennifer Lawrence új thrillerét több okból kifolyólag is várjuk. Ezek közül legfőbb talán az, hogy a Vörös veréb című filmet Magyarországon forgatták, továbbá a rendező, Francis Lawrence nagy tapasztalattal rendelkezik thrillerek terén (Legenda vagyok, Az éhezők viadala: Futótűz), Jennifer Lawrence pedig korának egyik legjobb színésznője, így minden adott, hogy egy jól sikerült filmre váltsunk jegyet március elején.

Eredeti cím: Red Sparrow
Korhatár: 18+
Műfaj: thriller
Játékidő: 139 perc
Rendező: Francis Lawrence
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Joely Richardson
Hazai bemutató: 2018. március 1.
Forgalmazó: Fórum HungaryTomb Raider

Lara Croft kislány volt még, amikor kalandor édesapja nyomtalanul eltűnt az egyik küldetése során. A lány Londonban nevelkedett, ahol inkább a hétköznapi életet választotta apja cégbirodalmának vezetése helyett. Lara egész életében hitte, hogy apja, annak ellenére, hogy nem találják, életben van. Ezért 21. születésnapja után elhatározza, hogy felkerekedik és megkeresi halottnak hitt édesapját és ezzel nem várt kalandokba és veszélyekbe keveredik a világ egy eldugott részén.

Ezért várjuk: Mert a Tomb Raider játékok jelentős része izgalmas, látványos, fordulatos és kalandos volt, ezzel szemben az Angelina Jolie főszereplésével készült két filmadaptációról (Lara Croft: Tomb Raider, Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője) ezek közül egyik sem volt elmondható. Úgyhogy most minden bizodalmunk ebben a rebootban van, ami az előzetesek alapján nagyon jól is elsülhet.

Eredeti cím: Tomb Raider
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: ?
Rendező: Roar Uthaug
Főszereplők: Alicia Vikander, Walton Goggins, Kristin Scott Thomas, Dominic West, Nick Frost, Daniel Wu
Hazai bemutató: 2018. március 15.
Forgalmazó: Fórum Hungary

https://www.youtube.com/watch?v=HVyEn9Eumrg

Lajkó – Cigány az űrben

Az 50-es években, a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy Magyarország is esélyt kap arra, hogy a világ első kozmonautáját adhassa a világnak. Hazánk tökéletes jelöltjének, pedig Serbán Lajos „Lajkó” bizonyul, aki már gyerekkora óta különösen vonzódik a csillagászathoz. Édesanyját is ennek „köszönhetően” veszítette el, amikor egy otthoni rakéta kísérlet balul sült el. Lajkó életcélja ettől a tragikus pillanattól kezdve az lesz, hogy feljusson az űrbe és bocsánatot kérhessen édesanyjától.

Ezért várjuk: Mert már két éve kezdték el forgatni ezt a filmet, amiről ez idő alatt csak nagyon kevés információt csöpögtettek a készítők, ami arra pont elég volt, hogy felkeltse az érdeklődésünket, de elképzelni nem tudtuk pontosan milyen film is lesz a Lajkó. Az első előzetes alig egy hónappal a premier előtt debütált, ami alapján egyből sikerült is eldönteni, hogy ezt a filmet látni kell! Vicces, szépen fényképezett és végtelenül magyar filmnek tűnik, a szó legjobb értelmében.

Eredeti cím: Lajkó – Cigány az űrben
Korhatár: 12E
Műfaj: dráma, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Lengyel Balázs
Főszereplők: Keresztes Tamás, Máté Gábor, Trill Zsolt, Gosztonyi Csaba, Lukáts Andor
Hazai bemutató: 2018. március 29.
Forgalmazó: Vertigo Média

Ready Player One

2044-re a világ elég elcseszett hellyé vált és mindenki, aki teheti az OASIS névre keresztelt térben éli az életét. Az OASIS alapítója, váratlan halála után egy videó végrendeletben tudatja az emberiséggel, hogy a virtuális játékban elrejtett egy úgy nevezett Easter Egg-et, melynek megtalálóját hatalmas vagyonnal és az OASIS korlátlan hatalmával ruházza fel. A 18 éves Wade Owen Watts is kapva kap az alkalmon és az Easter Egg nyomába szegődik. Tehetsége azonban sokaknak szemet szúr, és ki akarják iktatni a rendszerből.

Ezért várjuk: Mert Spielberg, azért mégiscsak Spielberg, hiába nem szállít már minden filmjével egy-egy újabb klasszikust. A sci-fi műfaj  pedig kifejezetten közel áll az amerikai direktor szívéhez. Továbbá azért is várjuk, mert basszus az előzetesben több volt az Easter Egg és különféle utalás, mint egy Marvel és DC filmben együttvéve, az pedig külön öröm, hogy olyan járműveket és lényeket láthatunk együtt a filmvásznon, mint a DeLorean, a Jurassic Park T-Rex-e, Freddy Krueger, Harley Quinn, és a Szuper haver. Ez a film minden geek valóra vált álma lesz!

Eredeti cím: Ready Player One
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, kaland, sci-fi
Játékidő: ?
Rendező: Steven Spielberg
Főszereplők: Tye Sheridan, Ben Mendelsohn, Simon Pegg, T.J. Miller, Olivia Cooke, Mark Rylance, Hannah John-Kamen
Hazai bemutató: 2018. március 29.
Forgalmazó: InterComNémeth Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/