vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt (+egy) filmet ajánljuk idén augusztusban!

Barátom, Róbert Gida

A Disney új, élőszereplős filmjében, a Micimackó történetekből ismert játékos kisfiú, Róbert Gida már felnőtt. Felnőttként pedig mint oly sokunk nem igazán találja helyét a világban, ezt pedig tovább nehezíti az is, hogy nem csak a munkahelyén, de otthon családfőként is helyt kell állnia. Régi kedves és szeretni való barátai – Micimackó, Malacka, Tigris és a Százholdas Pagony többi lakója – ezt nem nézhetik tétlenül ezért útra kelnek, hogy megtalálják Róbert Gidát és a helyes irányba tereljék az életét.

Ezért várjuk: Mert egészen biztos vagyok benne, hogy mindenki látott legalább egy Micimackó filmet, vagy sorozat epizódot életében, vagy, ha azt nem, akkor A.A. Milne klasszikus könyve biztosan megfordult a kezei között. És azt is biztosra merem mondani hogy a Százholdas Pagony legalább egy szereplőjét örökre a szívébe zárta. Éppen ezért a Barátom, Róbert Gida kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes kikapcsolódást nyújthat, melynek külön pikantériát ad majd, hogy a címszereplőt felnőttként, Micimackóékat pedig a mi világunkban láthatjuk viszont.

Eredeti cím: Christopher Robin
Korhatár: 6E
Műfaj: családi, dráma, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Marc Forster
Főszereplők: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Toby Joney, Peter Capaldi, Mark Getiss
Hazai bemutató: 2018. augusztus 2.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mission: Impossible – Utóhatás

Egy balul elsült akció után Ethan Hunt-nak és csapatának újra össze kell fognia, mielőtt a kialakult helyzet világ méretű katasztrófába torkollna.

Ezért várjuk: Mert a Mission: Impossible, a Halálos iramban szériához hasonlóan részről részre jobb lesz. A külföldi kritikák alapján pedig ezt a tendenciát az Utóhatás sem töri meg, ami a korai vélemények alapján a sorozat legjobb, legakciódúsabb és leglátványosabb epizódja. És akkor a film rossz fiúját alakító Henry Cavill bajsza körül kialakult botrányt még meg sem említettük.

Eredeti cím: 2018. augusztus 2.
Korhatár: ?
Műfaj: akció, thriller
Játékidő: 147 perc
Rendező: Christopher McQuarrie
Főszereplők: Tom Cruise, Henry Cavill, Angela Bassett, Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson
Hazai bemutató: 2018. augusztus 2.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Meg – Az őscápa

Jonas Taylor (Jason Statham) társai egy búvár expedíció következtében életüket vesztik, amikor egy hatalmasra nőtt (ős)cápával találják szembe magukat. Egyedül a férfi éli túl a támadást, akinek miután elmesélte a történteket senki sem hisz. A férfi ezek után bele veti magát a témába és a titokzatos, óriási lény után kezd nyomozni, ezzel együtt pedig bosszút is tervez ellene. Erre pedig lehetősége is adódik, amikor egy tudományos expedíció keretén belül felkérik őt, hogy az évek alatt megszerzett tudásával segítse a tudósok munkáját.

Ezért várjuk: Jason Statham megküzd egy több tíz méteres órás cápával. Ezzel a mondattal szerintem el is mondtunk mindent, ami miatt várjuk Jon Turteltaub (A nemzet aranya-filmek) legújabb alkotását. Na jó az önmagában is remek alapötlet mellé természetesen lenyűgöző látvány és talán némi többlet tartalom is párosul majd. Bár ez utóbbitól eltekintünk, ha az alapötlet és a megvalósítás veszettül szórakoztató lesz.

Eredeti cím: The Meg
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Játékidő: 113 perc
Rendező: Jon Turteltaub
Főszereplők: Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson, Bingbing Li, Cliff Curtis, Masi Oka
Hazai bemutató: 2018. augusztus 9.
Forgalmazó: InterCom

Sötét elmék

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.

Ezért várjuk: Mert könnyen az év legkellemesebb meglepetése lehet ez a Young Adult könyv feldolgozás, amit a Stranger Things és az Érkezés producerei közösen hoztak tető alá. Az előzetesek legalábbis arról árulkodnak, hogy a Sötét elmék egy látványos és meglepő csavarokkal operáló alkotás lesz majd.

Eredeti cím: The Darkest Minds
Korhatár: 16
Műfaj: sci-fi, thriller
Játékidő: 105 perc
Rendező: Jennifer Yuh Nelson
Főszereplők: Mandy Moore, Bradley Whitford, Amandla Stenberg, Gwendoline Christie
Hazai bemutató: 2018. augusztus 9.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Slender Man – Az ismeretlen rém

Egy álmos amerikai kisvárosban, egy több, mint két méter magas, természetellenesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött arctalan rém szedi áldozatait. A Slender Man néven ismert alak elsősorban a kiskamaszokat veszi célba, akiket szépen lassan, de biztosan az őrületbe és a halába kerget.

Ezért várjuk: Mert Slender Man karaktere igazi kultusszá nőtte ki magát az elmúlt évek során és kíváncsiak vagyunk rá, hogy a készítők mit tudtak kihozni ebből a hatalmas népszerűségnek örvendő rémségből. Az első előzetesek alapján egyébként meglepően sötét hangulatú és félelmetes alkotást tisztelhetünk majd a személyében. Egy jó horrorra pedig mindig vevők vagyunk.

Eredeti cím: Slender Man
Korhatár: 16E
Műfaj: horror
Játékidő: ?
Rendező: Syvain White
Főszereplők: Joey King, Javier Botet, Jaz Sinclair
Hazai bemutató: 2018. augusztus 23.
Forgalmazó: InterCom

Summer of 84

Egy amerikai kertvárosban egymás után tűnnek el a fiatal gyereket. Az ennek ellenére gondtalan mindennapjait élő Davey Armstrong egyik este szomszédja – a köztiszteletben álló rendőrtiszt – fura viselkedésére lesz figyelmes. Ezután folyamatosan a férfi után kémkedik, akiről egyre inkább azt feltételezi, hogy köze van a rejtélyes eltűnésekhez. Barátaival ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy ezt bebizonyítsa és leleplezze a férfit.

Ezért várjuk: Mert az RKSS névre hallgató rendezőtrió első filmjét,a Turbo Kid-et is imádtuk, mert az olyan alázattal dolgozta fel a 80-as évek posztapokaliptikus filmjeinek java részét, hogy a könnyünk kicsordult tőle. És ezt a hagyományt követi majd a Summer of 84 is, ami olyan filmek előtt fog tisztelegni, mint az Ami sok, az sokk, vagy a Hátsó ablak. A 80-as éveket idéző hangulat pedig már az előzetesekből is csak úgy árat. Szóval, aki szerette a 80-as évek tini/horror filmjeit és a Netflix sorozatát, a Stranger Thing-et, uők mindenképpen tegyenek egy próbát vele. Sajnos a magyar mozikba nem fog eljutni ez az alkotás és amerikában is csak limitált vetítésszámmal vetítik majd, de augusztus végétől digitális formában is elérhetővé válik.

Eredeti cím: Summer of 84
Korhatár: ?
Műfaj: dráma, horror
Játékidő: 105 perc
Rendező: François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell
Főszereplők: Graham Verchere, Judah Lewis, Caleb Emery, Tiera Skovbye, Jason Gray-Stanford
Hazai bemutató: ?
Amerikai bemutató: 2018. augusztus 10.
VOD/DVD/Blu-ray megjelenés: 2018. augusztus 24.
Forgalmazó: ?

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/