hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén októberben!

Csillag születik

Jackson Maine (Cooper), egy híres country zenész, aki túl van pályája csúcsán, felfedez egy tehetséges ismeretlent, Allyt (Lady Gaga). Szenvedélyes szerelmi kapcsolat bontakozik ki kettejük között, Jackson pedig a reflektorfénybe csábítja Allyt, pályára állítva a csillaggá válás felé. Ám Ally tündöklése hamar beárnyékolja Jackét, aki egyre nehezebben viseli halványuló karrierjét.

Ezért várjuk: Bevalljuk pár hónappal ezelőttig nem is nagyon foglalkoztunk az Oscar-díjas, Bradley Cooper rendezői debütálásával. Azonban a nemrég tartott Velencei Fesztivál-on bemutatkozott alkotás olyan pozitív visszajelzéseket kapott a nézőktől és a kritikusoktól egyaránt, hogy egyből felugrott a legjobban várt, idei filmek listájára. Kíváncsiságunkat az is tovább fokozza, hogy a jövő évi Oscar egyik nagy esélyeseként tartják számon az évtizedek során, több feldolgozást is megért történetet.

 Eredeti cím: A Star Is Born
Korhatár: 12E
Műfaj: romantiukus, zenés, dráma
Játékidő: 135 perc
Rendező: Bradley Cooper
Főszereplők: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chapelle
Hazai bemutató: 2018. október 4.
Forgalmazó: InterCom

Venom

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy), fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

Ezért várjuk: Várjuk, várjuk, de kicsit azért félünk is tőlé. Az előzetesek alapján, ugyanis nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy a Venom egy zseniálisan szórakoztató, a szokásosnál brutálisabb képregény film lesz-e, vagy nagy költségvetésű B-film. A szívünk egyébként az előbbi felé húz, de sajnos utóbbit sem tudjuk kizárni. Szóval nagyon izgulunk, hogy végül mi is sül ki belőle. Az viszont már előre borítékolható, hogy Tom Hardy menteni fogja a menthetőt.

Eredeti cím: Venom
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, sci-fi
Játékidő: 112 perc
Rendező: Ruben Fleischer
Főszereplők: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Woody Harrelson
Hazai bemutató: 2018. október 4.
Forgalmazó: InterCom


Az első ember

A film középpontjában a NASA azon missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

Ezért várjuk: Kapásból azért, mert Gosling és Chazelle előző filmje, a Kaliforniai álom is zseniálisra sikerült, de ha ez nem lenne elég, akkor maga az alaptörténet is annyira izgalmas és érdekesnek ígérkezik, hogy akkor is vevők lennénk rá, ha az előbb említett két fiatalembernek nem lenne hozzá semmi köze. De szerencsére van, és a visszajelzések alapján, a Csillag születik-hez hasonlóan rengeteg jelölésben és díjban reménykedhet a jövő évi Oscar-díj átadón, az igaz történetet feldolgozó alkotás.

Eredeti cím: The First Man
Korhatár: 12+
Műfaj: életrajzi, sci-fi, dráma
Játékidő: 141 perc
Rendező: Damien Chazelle
Főszereplők: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler
Hazai bemutató: 2018. október 17.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Halloween

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen, hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt. A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny BcBride írtak.

Ezért várjuk: Mert, habár, John Carpenter klasszikus slasher filmje, a Halloween az elmúlt négy évtizedben, hét folytatást és két reboot-ot is megélt, minőségben egyik sem tudta utolérni az eredetit. És akkor még szépen fejeztük ki magunkat. A David Gordon Green által rendezett új film, azonban ezek mindegyikét figyelmen kívül hagyja majd. Az első visszajelzések alapján, pedig remek munkát végzett, a kritikusok ugyanis egyenesen Carpenter klasszikusához hasonlítják Green művét, amely egyszerre vérfagyasztó, ugyanakkor remek humorral is rendelkezik.

Eredeti cím: Halloween
Korhatár: 16E
Műfaj: horror, thriller
Játékidő: 109 perc
Rendező: David Gordon Green
Főszereplők: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Nick Catle, Will Patton
Hazai bemutató: 2018. október 25.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

https://youtu.be/cVy8hDWG0fk

Libabőr 2. – Hullajó Halloween

A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…

Ezért várjuk: Mert a három évvel ezelőtti első rész, egy kellemes családi fantasy-vígjáték volt, ami olyan 90-es évekbeli klasszikusok hangulatát idézte meg, mint a Jumanji, vagy a Chipkatonák. A folytatás pedig előzetesei alapján legalább olyan szórakoztató alkotásnak ígérkezik, mint elődje, amiben ezúttal  a legismertebb Halloween-i szörnyek lepik el a gyanútlan amerikai kisvárost. Igaz, ezúttal Jack Black nem segédkezik a lények megfékezésében, helyette viszont itt lesz az AZ-ból megismrt, Jeremy Ray Taylor és Másnaposok-filmek sztárja Ken Jeong is.

Eredeti cím: Goosebumps 2: Haunted Halloween
Korhatár: 12E
Műfaj: fantasy, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Ari Sandel
Főszereplők: Madison Iseman, Ken Yeong, Jeremy Ray Taylor
Hazai bemutató: 2018. október 25.
Forgalmazó: InterCom


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/