vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Az ígéret (The Promise – 2017)

Magyar cím: Az ígéret
Eredeti cím: The Promise
Műfaj: háborús, dráma
Gyártás éve: 2016
Szereplők: Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Jean Reno, James Cromwell
Rendező: Terry George
Forgatókönyvíró: Terry George
Játékidő: 133 perc
Amerikai mozipremier: 2017. április 21.
Magyarországi mozipremier: 2017. augusztus 17.
Magyarországi moziforgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: 12+
Szinkronos előzetes:

Terry George nagyjából öt éve nem jelentkezett új mozival, az Ígéretet elnézve, érthető, miért. A rendező nagysikerű filmjéhez, a Hotel Ruandához hasonlóan ismét egy fajsúlyos témát feszeget, a film témája az első világháború idején lezajlott örmény népírtás.

Az ottomán török birodalom pusztítását bemutató nagyszabású történelmi drámát egy szerelemi szál próbálja meg feloldani, Mikael, örmény orvostanhallgató (Oscar Isaac) és Chris, az amerikai tudósító (Christian Bale) ugyanabba a nőbe, Anába (Charlotte Le Bon) szeretnek bele.

„Olyan filmet szerettem volna csinálni, amely valamit megmozgat az emberekben, felbosszantja őket. Akkor sikeres a film, ha mindezt eléri.” – nyilatkozta a rendező még áprilisban egy örmény rádiónak.

A 25 év múltán című rövidfilmmel Oscar-díjat nyerő Terry George filmjében a fenti szereplőkön kívül James Cromwell, Jean Reno és a Westworldből ismerős Angela Sarafyan is játszik.

Az ígéretet augusztus 17-én mutatják be a magyar mozik.Az ígéret
Vélemény
Az ígéret tökéletes választás lehet azok számára, akik már belefáradtak a nyári blockbusterekbe és egy komolyabb filmet szeretnének látni.
Pozitívumok
Negatívumok
55
Ennyire ajánljuk