szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Erről szólhat majd Taika Waititi Star Wars-filmje

A Disney a múlt heti Investor Day-en nem kímélte rajongóit és a beharangozott sorozatdömping mellett egy-egy készülő mozifilmről is fellibbentette a fátylat. Ilyen többek között a Taika Waititi keze alatt készülő, egyelőre cím nélkül futó Star Wars-mozifilm is, melynek témáját Kathleen Kennedy mintha most felfedte volna: A Jedik hajnala.Már a The Mandalorian második évadjában megjelenő Tython bolygó ősi jedi templomának a megjelenése is arra utalt, hogy a Disney+ komolyan tervezgeti, hogy a Star Wars-univerzum nem hivatalos részét képező „legendák” felé is nyitni fog. A sejtések szerint Taika Waititi mozifilmjében vissza fog térni ehhez a bolygóhoz. Na de lássuk az erre mutató jeleket!

Taika Waititi
Kathleen Kennedy / Kép: Disney

Vessünk egy pillantást a Kathleen Kennedy háta mögötti borítóképre, amíg a Lucasfilm elnöke a projektről beszél. A háromszög alakú forma ismerős lehet, hiszen A Jedik hajnala: Távoli csillagok Star Wars „legendák” regény borítóján is látható egy ehhez hasonló objektum. A Tim Lebbon tollából származó regény Lanoree Brock, az ősi Je’daii rend tagjának történetét meséli el.

Taika Waititi
A Jedik hajnala / Kép: That Hashtag Show

„Lanoree Brockot az ősi Je’daii Rend legnagyobb mesterei ismertetik meg az Erő titkaival. Ám a testvére nem képes érzékelni az Erőt, és mind jobban eltávolodik a Rendtől, ami végül tragédiához vezet. Lanoree éveken át magányos Őrzőként szolgálja és védi a Tythan­rendszer békéjét. Váratlanul a Je’daii Tanács elé idézik, ahol tudatják vele, hogy felbukkant egy fanatikus szekta, amelynek tagjai nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elhagyják az ismert űrt. Ennek érdekében működésbe akarnak hozni egy hiperkaput, méghozzá a rettegett sötét anyag felhasználásával – és ezzel az egész rendszert elpusztító katasztrófát idézhetnek elő” – idézet a könyv ismertetőjéből Forrás: moly.hu

A Jedik hajnala a nagyvásznon? Bár semmi hivatalos megerősítés nem támasztja alá, a jelek gyanúsnak tűnnek, és simán elképzelhető, hogy a franchise kinyitja kapuit egy teljesen új típusú Star Wars-univerzum felé.

Maga Kathleen Kennedy annyit nyilatkozott a projektről, hogy „friss és különleges alkotás lesz”, Taika Waititi pedig a rá jellemző szórakozottsággal annyit tett hozzá, hogy „tősgyökeres Star Wars-rajongóként már most mérges vagyok magamra, hogy tönkre fogom tenni az egészet”.

Bízunk benne, hogy csak viccel!


Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.