vasárnap, április 14, 2024

Trending

Hasonlóak

Mégsem forgatják együtt a Mission: Impossible 7-et és 8-at

Igen ambiciózus tervet eszelt ki a Paramount Pictures még néhány évvel korábban: elhatározták, hogy a Mission: Impossible széria két következő részét többnyire párhuzamosan, de legalábbis gyors egymásutánban forgatják majd le, bizonyára azért, hogy ezzel időt és pénzt takarítsanak meg.

Egyetlen látványorientált, akcióban és lélegzetelállító helyszínekben gazdag blockbuster leforgatása sem kis feladat, hát még kettőé, ám az eddigi hírek szerint Christopher McQuarrie rendező keze alatt a munkálatok többnyire jól haladtak, legalábbis a koronavírus fertőzés megjelenéséig. A járvány hatására ugyanis 2020 februárjában leállították az új Mission: Impossible filmek forgatását, és több hónapnyi kényszerszünet után, csak tavaly nyáron folytatódhatott ismét a munka. Úgy tűnik, ennek a csúszásnak köszönhetően ütközött most akadályokba a hetedik és nyolcadik rész párhuzamos felvétele, mégpedig egészen prózai okokból: Tom Cruise nem ér rá.

Mission Impossible
Kép: Radio.com

A Mission: Impossible sorozat emblematikus főszereplőjének ugyanis hamarosan mozikba kerül egy másik nagy és drága filmje, a Top Gun: Maverick, melyhez kötődően a világhírű színésznek fontos marketingfeladatai vannak. A hírek szerint így a Paramount Pictures kénytelen volt dobni eredeti terveit, és ismét átszervezni a „titkosügynökös-világmegmentős” projekt gyártási ütemtervét. Ha minden igaz, a Mission: Impossible hetedik részéhez szinte már mindent sikerült leforgatnia Christopher McQuarrie rendezőnek-nek, így a stáb most az új Top Gun júliusi premierjéig pihenőt tart, majd ezt követően folytatja a nyolcadik rész munkálatait.

Szerencsére egyelőre nem érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy a kialakult helyzet hatással lenne akár a Mission: Impossible 7 2021. november 18-ára, vagy a nyolcadik rész 2022. november 4-ére kitűzött premierjére.

Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.