Liam Neeson főszereplésével készül Antal Nimród legújabb filmje

Leginkább a Kontroll által robbant be a köztudatba a magyar származású rendező, aki bár Amerikába kivándorolt szülei miatt Los Angelesben látta meg a napvilágot, tizennyolc éves korában visszaköltözött Magyarországra, hogy beiratkozzon a Színház- és Filmművészeti Főiskolára.

Antal Nimród a diplomája megszerzése után ismertebb zenekaroknak és előadóknak készített videoklipeket, mint például a Quimbynek, a Sub Bass Monsternek és Ganxsta Zolee-nak. 2003-ban elkészítette a Kontrollt, amely meghozta neki az országos hírnevet, amivel együtt számos filmfesztivál elismerése is járt. Két évvel később visszatért Hollywoodba, hogy ott folytassa filmes pályafutását, aztán váratlanul újra felbukkant Magyarországon. Ekkor készítette el az Ambrus Attila életén alapuló, A Viszkis című alkotást 2017-ben.Nemrégiben felröppentek hírek arról, hogy új film készítésébe kezdett Hollywoodban, s ezúttal nem más, mint Liam Neeson kapta a főszerepet, aki bár már lassan a hetvenedik életévét tapossa, látszólag fáradhatatlanul bólint rá a hozzá beérkező thriller- és akciófilmes felkérésekre. Talán már nem olyan ruganyosan billenti hátsón a rosszfiúkat, mint egy huszonéves, energiától majd’ kicsattanó úriember, mégis elképesztő formában van Neeson, és látszólag nem mostanában akarja még beadni a törölközőt – hiszen például a legutóbbi filmjében, a Becsületes tolvajban is hozta a tőle megszokott formát.

Az Antal Nimród által rendezett film címe Retribution néven fut, a cselekményben pedig Liam Neeson egy olyan autót vezet, amelyre egy bomba van felszerelve, ezzel veszélyeztetve önmagát és vele utazó családját. Egy ismeretlen utasításait kell követnie annak érdekében, hogy a saját és családtagjainak haja szála se görbüljön az akció során, és az persze elvárható, hogy ha Neeson szeretteinek sorsa forog kockán, ott kő kövön nem marad.

A Retribution egyébként egy spanyol, El desconocido (Az ismeretlen) című film remake-je alapján készül, a forgatókönyvet pedig Chris Salmanpour és Andrew Baldwin jegyzik. Az alkotást a The Picture Company gyártja, valamint a Studiocanal forgalmazza.

A forgatás 2021 tavaszán kezdődik Berlinben, ha minden a terv szerint halad, és mivel a film szinte teljes egésze egy autóban játszódik, remélhetőleg a megfelelő járványügyi intézkedések mellett biztonságban és időben elkészül az alkotás. Az viszont már egy másik kérdés, hogy mikor tud a mozivásznakra kerülni.


ForrásIGN

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Nagy Dóra
Nagy Dóra
Dóri vagyok, a magyar irodalom szerelmese, a kortárs magyar filmek és sorozatok lelkes nézője. Az irodalmat nemcsak olvasni, de művelni is szeretem, évek óta próbálkozom versekkel, novellákkal, regényekkel, tanulmányaim során pedig az utóbbi időben forgatókönyvvel is - ugyanis filmelméletet hallgatok a Pázmányon. Hiszek abban, hogy a kultúrát gondozni kell: olvasni és írni róla, de legfőképp csinálni. Ez utóbbiak miatt vagyok én itt.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...