Ajánló: A szerencse háza (The House – 2017)

Magyar cím: A szerencse háza
Eredeti cím: The House
Műfaj: vígjáték
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Will Ferrell, Amy Poehler, Jason Mantzoukas, Ryan Simpkins, Nick Kroll, Allison Tolman, Rob Huebel, Michaela Watkins, Cedric Yarbrough, Jeremy Renner
Rendező: Andrew J. Cohen
Forgatókönyvíró: Andrew J. Cohen, Brendan O’Brien
Játékidő: 88 perc
Amerikai mozipremier: 2017. június 30.
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪augusztus 17.
Magyarországi moziforgalmazó: InterCom
Korhatár: 16+
Szinkronos előzetes:

A rendületlen népszerűségnek örvendő családi vígjátékok sorát bővíti Will Ferrell legújabb filmje, A szerencse háza. Családi vígjáték, de nem feltétlenül abban az értelemben, hogy kicsiknek és nagyoknak egyszerre, együtt ajánlott, hanem inkább a tekintetben, hogy „diszfunkcionális” (igen, ez a szó létezik, külön Wikipédia listája van ezeknek a filmeknek) családokat mutat be szarkasztikus, sok esetben egyenesen katasztrófahumorral. Lásd Apádra ütök, Kellékfeleség, Családi üzelmek, Őrült, dilis szerelem, Miért pont Ő? és a többi, és a többi.

Mint oly sok amerikai filmben a történet mozgatórugója a Johansen család egy szem gyermekének, Alexnek (Ryan Simpkins) a főiskolai jövője. A sikeres felvételi okozta kezdeti öröm elültét követően ugyanis Scottnak és Kate-nek (Will Ferrell és Amy Poehler) azzal kell szembesülnie, hogy egy lyukas garasuk sincsen lányuk tanulmányainak finanszírozására. Mit tehet ilyenkor egy szülő? Megvágja a kiadásokat. Kölcsönt vesz fel. Eladja a második autót. Vagy csatlakozik a görög szomszédhoz, és illegális kaszinót nyit a pincében.

Will Ferrell, bár mindig lelkiismeretesen hozza a vicces, kissé bárgyú figurát, a szerencse már jó ideje elpártolt tőle. A 2013-as Ron Burgundy: A legenda folytatódik óta igencsak felejthető alkotásokban kapott szerepet. Most azonban talán jó lóra tett: A szerencse háza forgatókönyvét ugyanis ugyanaz az Andrew J. Cohen és Brendan O’Brien páros jegyzi, akik három éve a Rossz szomszédsággal már egyszer bankot robbantottak. De elég a kaszinós szóviccekből. Mire számítson a néző?

Ha valaki realisztikus, a kaszinó működtetés fortélyaiba betekintést nyújtó filmet keres, valószínűleg rossz ajtón kopogtat, aki viszont szeretne a moziszékbe süppedve egy kissé eltúlzott, komolytalan filmmel kikapcsolódni és együtt nevetni a közönséggel néhány klasszikus Will Ferrell poénon, annak érdemes lehet beáldoznia a mozijegyre.

A szerencse háza
Vélemény
Ha a marketingesek nem estek abba a gyakori hibába, hogy már az előzetesben minden emlékezetesebb geget elsütöttek, akkor szórakoztató 88 perc várhat ránk, aminek a végén még az is lehet, hogy szerencse áll a házhoz. Ha látni akarod a Családi üzelmek és a Hivatali karácsony szerelemgyerekét Will Ferrell-lel a főszerepben, akkor irány a mozi!
Pozitívumok
Negatívumok
60
Ennyire ajánljuk

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...

Hasonlóak

Katonadolog, avagy a kutya, amelyik se nem ugat, se nem harap: Katonadolog (Dog, 2022 – United Artists Releasing) kritika

"Egyszer a kutya és/vagy az izmoscsávó miatt megnézhető, gyerekeknek a kutya ellenére nem ajánlott..." Holivúd...

Tisztítótűz: Akik az életemre törnek (Those Who Wish Me Dead, 2021 – New Line Cinema) kritika

Februárban a hazai HBO Go-ra is megérkezik Taylor Sheridan (Wind River - Gyilkos nyomon)...

A tökéletes öndefiníció: All Machines Will Fail: And We (2022) kritika

Végre megjelent az All Machines Will Fail debütlemeze és iszonyatos erővel ránt a mélybe. Az...