vasárnap, február 25, 2024

Trending

Hasonlóak

Hétvégétől visszatér Csányi Sándor one man-showja

A kényszerű leállás után a „Hogyan értsük félre a nőket” című előadás hétvégén a  MomKultban folytatódik.
Ráadásul duplázással: az érdeklődők a szórakoztató darabot vasárnap 17:00-tól és 20:00-tól is megtekinthetik.

 

„Mi a teendő, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, de a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra a kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat adni vezetés közben? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. És miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?” (forrás: Csányi Sándor hivatalos oldala, Momkult)

 

Csányi Sándor férfi és nő örömteli, de ugyanakkor viharfelhőktől sem mentes együttélését viszi színpadra, nem válaszokat keresve, sokkal inkább szituációkat vázolva.
A darab nyolcvan perces, az ismert színész az egyetlen szereplője a színházi vígjátéknak (ez a one man-show lényege – a szerk.) Csányi 8 karakter bőrébe bújik. További helyszínek és információk a színész közösségi oldalán és a MomKulton találhatóak meg.Csányi Sándor 44 éves, Jászai Mari-díjas színművész.
Már gyermekként is kacérkodott a színészettel, a középiskola befejezése után Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban segédszínészként kezdte pályáját.
1997-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára (az intézmény azóta már egyetemként működik – a szerk.). Diplomás színészként a Krétakörben gyakorolta mesterségét, majd 2002-től tíz éven át a Radnóti Miklós Színház csapatát erősítette, 2013-tól 2018-ig a Thália Színház művészeti irányításával foglalkozott.

Számos színházi előadásban és játékfilmben szerepelt, viszont a nagy rajongóknak ismerős lehet többek közt a „Csak színház és más semmi” című sorozatból is.  Legismertebb filmjei: Csak szex és más semmi, Kontroll, Magyar Vándor, Állítsátok meg Terézanyut, Szabadság; szerelem, Rokonok, S. O. S; Szerelem, A vízilabda Puskása vagy a Coming Out.

Csányi Sándor nem először fő- – vagy ebben az esetben egyetlen – szereplője a nemek harca humoros/érzelmes feldolgozásainak, hiszen hasonló témája volt annak idején a „Csak szex és más semmi” produkciónak vagy a történelmi, de romantikával is fűszerezett „Szabadság, szerelem”-nek.


Mészáros Eszter
Mészáros Eszter
Szia! A nevem Eszti, imádok írni és filmeket nézni. A véleményközlő műfajok a kedvenceim, ebből fakadóan a kritika is. Sokszínű az ízlésem, mindenféle filmet megnézek, de leginkább a művészfilmeket kedvelem. Egy filmkritika írásánál a fókuszba a karaktereket és a történet kidolgozottságát teszem.