szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Bábelőadások kortárs szerzők műveiből – újra indul az Új bábszínház Újbudán program

A független bábszínházi programsorozat idei évadát a kortárs szerzőknek szentelik. Minden hónap második vasárnapján délelőtt, a Pagony kiadó ajánlásával, egy mai mesét láthatnak a színpadon a gyerekek. Az előadás után pedig a történet könyvalakjával is megismerkedhetnek a nézők, sőt a tervek szerint a szerzők dedikálni is fognak a programok után. Délelőtt 10:30-kor kezdődnek a gyerekelőadások, melyeket minden esetben interaktív foglalkozás követ, este 19:00-kor pedig a felnőttek számára kínál bábos produkciókat az Új bábszínház Újbudán programsorozat. A független bábszínházi alkotóknak teret adó kezdeményezés szakmai tanácsadója Csató Kata, az ESZME bábszínházi ernyőszervezet elnöke. A tavalyi évben a nézők szavazatai alapján kapta a Bábel nevet a Manna Matiné sorozat jelképévé vált hófehér, Hoffer Károly tervezte figura, mely már négy éve lakik a B32 Galéria és Kultúrtérben.

Bábszínház
Fotó: Sín Olivér

„A sorozatot szeptember 13-án egy rendhagyó évadnyitóval kezdjünk. Bartos Erika népszerű Bogyó és Babóca meséjének élőszereplős adaptációját mutatjuk be a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek előadásában. Az előadást Blaskó Borbála rendezte, és habár több mint százszor játszották már az országban, még soha nem vendégszerepelt Budapesten. Fontos, hogy olyan produkciókat hívjunk meg, amit nem lehet máshol látni a fővárosban, és hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak és a tehetségeknek a megmutatkozásra, ha csak egyetlen alkalommal is.” – mondja Gáspár Anna, a Manna vezetője.

A Bogyó és Babóca már egy éves kortól ajánlott adaptációjával ünneplik az új bábszínház újra nyitását Újbudán, és az évad első előadását hagyományosan ingyen látogathatják a nézők.

Szeptember 13-án este az SZFE hallgatóinak tavalyi vizsgaelőadását láthatja a közönség, a most negyedéves bábrendező hallgató Fodor Orsolya állította színpadra a Kacsa, Halál, Tulipán című történetet. Barna Lilla frissdiplomás színésznő és Hannus Zoltán a Budapest Bábszínház oszlopos tagja keltik életre a mese alakjait a színpadon. Az előadást 12 éves kortól ajánlják az alkotók.

Bábszínház
Fotó: Éder Vera

Decemberig találkozhat a közönség a szatmárnémeti társulat gyerekelőadásával, a Mesebolt és a Vaskakas Bábszínház vendégelőadásaival, független bábosok produkcióival, melyek többek között a generációs ütközésektől, a családi titkokról és az identetiáskeresésről is szólnak.

„Kiemelten figyelünk arra, hogy mindenki biztonságban látogathassa a színházat, ezért csökkenetett számú nézőtérrel nyitunk, de a B32 befogadóképessége és belső tere eleve segíti, hogy családias légkörben tudjuk megtartani az előadásokat. Biztos, hogy a gyerekek – és a felnőttek is – már vágynak a közös élményekre, bízunk benne, hogy a Manna programsorozatának kínálata vonzó lesz számukra.” – fejti ki a B32 képviseletében Farkas Róbert bizakodva.

A Manna Matiné meghirdetett előadásaira a belépőjegyek, a családi kedvezményes jegyek és a bérletek már elérhetőek a helyszínen vagy online.

Bábszínház
Fotó: Sín Olivér

ÚJ BÁBSZÍNHÁZ ÚJBUDÁN 2020/21-es évad
Manna Matiné minden hónap második vasárnapján a B32-ben

szeptember 13.
10:30 – Bartos Erika: Bogyó és Babóca ünnepel
(Csiky Gergely Színház, Kaposvár)

19:00 –Bódi Zsófia, Fodor Orsolya: Kacsa, Halál, Tulipán
(ESZME)

október 11.
10:30 – Dániel András: Egy kupac kufli
(Harag György Társulat, Szatmárnémeti) 

19:00 – Paulik Móni-Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság
(Mesebolt Bábszínház)

november 8.
10:30 – Tárnok – Lackfi: Kecskekatonaság
(Marica Bábszínháza)

19:00 – Bora Levente: Akvárium
(Vaskakas Bábszínház)

december 13.
10:30 – Gimesi Dóra: A tündér csizmája
(Álomzug Társulás)

19:00 – Gimesi Dóra: Az időnk rövid története
(Manna)

Jegyértékesítés:
B32 Galéria és Kultúrtér, 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
tel: (06 1) 787 0039, email: b32@ujbuda.hu, www.b32.jegy.hu, www.b32kulturter.hu
www.facebook.com/B32kulturter
www.mannaprodukcio.hu

Jegyár: 1200 Ft – Páros jegy: 2200 Ft – Családi jegy (4 fő): 4000 Ft
Manna Matiné bérlet: 5000 Ft (A bérlet 6 db Manna Matinéra szóló jegy beváltására jogosít.)Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.