Chadwick Boseman emlékére: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) s01e02 kritika (Spoilermentes)

A What if... ? második része keserédes szórakozás, hiszen egyfelől egy nagyon jó alternatív történet a Marvel palettájáról, másrészről ez Chadwick Boseman utolsó alkotásainak egyike.

Természetesen imádtuk a What if…? előző, Captain Carter epizódját, a T’Challa-t Star Lordként bemutató második rész viszont egész egyszerűen tökéletes. Lenyűgöző, mennyire másképp alakult volna az MCU első tíz éve csupán annyi finomítással, hogy a teljesen inkompetens Peter Quill helyett Yondu véletlenül a fiatal Fekete Párducot ragadja el a bolygóról.

What if...? ep 2
T’Challa (Chadwick Boseman) mint Star Lord a What if…?-ben

A What if…? második része így is bőven tartalmaz párhuzamokat a filmekkel, ez alkalommal mégis jóval egyértelműbb a határ a filmek és a rajzfilmsorozat között. T’Challa Peter Quill-lel szemben egy igazi tökös űrkalandor, népszerű szerte a galaxisban, és több rajongója van, mint a The Beatles-nek és a Queen-nek együttvéve. Ez persze még nem lenne elég egy ütős sztorihoz, a hozzáadott meglepetés mellékszereplőkkel együtt lesz teljes ez a kaland. 

Elkerülve, hogy lelőjjünk bármilyen poént, csak annyit mondanánk, hogy T’Challa csapata teljes mértékben eltér a Galaxis Őrzői filmben látottaktól, és hogy van pár igazán meghökkentő választás ebben a felállásban. Az a bizonyos karakter pedig cseresznye az amúgy is gazdagon adagolt hab tetején.

T’Challa (Chadwick Boseman) és Yondu (Michael Rooker)

Ugyan Chadwick Bosemannek nem volt igazán sok alkalma megmutatnia magát Fekete Párducként, ez a kis történet mégis igazi jutalomjáték a korán elhunyt színésznek. Boseman mindig példaképként tekintett a karakterre és fontosnak tartotta, hogy megragadjon minden alkalmat eljátszani. A What if…? második epizódjában a teljes szívét-lelkét beletette a szerepbe és ez tökéletesen érzékelhető a rövid kis történetben.

A What if…? második epizódja egyszerre hozza elő a gyereket és érzékenyíti el a Marvel rajongókat, hiszen önmagában is remek darab lenne,  ennél szebb módot mégis nehéz lenne találni Chadwick Boseman elbúcsúztatására. 

Chadwick Boseman emlékére (kép: The New York Times)

Friss

A csoda kritika (The Wonder – 2022, Netflix): Florence Pugh egy csoda

Florence Pugh egyértelműen napjaink egyik legtehetségesebb színésznője. A csoda című kosztümös thriller már elérhető...

Engedetlen hősök kritika (SAS: Rogue Heroes, 2022 – HBO Max)

Az olyan háborús mozimonstrumok, mint pl. a Nyugaton helyzet változatlan mellett szépen csendesen bekúszott...

Enola Holmes 2 kritika (Enola Holmes 2, 2022 – Netflix): Egy detektív nő igaz története

Korábban már foglalkoztam a legújabb Holmes történettel, vagyis az Enola Holmes című filmmel. Így...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

A mackó 1. évad kritika (The Bear, 2022 – Disney+/Star/FX) – Kibírhatatlanul feszült sorozat a szakácsok életéről, de legfőképpen rólunk

Sosem ásott még mozgókép, annyira mélyre a vendéglátás poklába, mint az idei év egyik...

Sárkányok háza 1. rész kritika (House of the Dragon, 2022 – HBO Max)

A Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza augusztus 22-től lesz látható a magyar HBO...

Sandman – Az álmok fejedelme 1. évad kritika (The Sandman, 2022 – Netflix)

Olyankor szoktam magamat fiatalosnak gondolni, mikor a gyerek rákérdez, hogy mit nézek, aztán a)...