Chadwick Boseman emlékére: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) s01e02 kritika (Spoilermentes)

A What if... ? második része keserédes szórakozás, hiszen egyfelől egy nagyon jó alternatív történet a Marvel palettájáról, másrészről ez Chadwick Boseman utolsó alkotásainak egyike.

Természetesen imádtuk a What if…? előző, Captain Carter epizódját, a T’Challa-t Star Lordként bemutató második rész viszont egész egyszerűen tökéletes. Lenyűgöző, mennyire másképp alakult volna az MCU első tíz éve csupán annyi finomítással, hogy a teljesen inkompetens Peter Quill helyett Yondu véletlenül a fiatal Fekete Párducot ragadja el a bolygóról.

What if...? ep 2
T’Challa (Chadwick Boseman) mint Star Lord a What if…?-ben

A What if…? második része így is bőven tartalmaz párhuzamokat a filmekkel, ez alkalommal mégis jóval egyértelműbb a határ a filmek és a rajzfilmsorozat között. T’Challa Peter Quill-lel szemben egy igazi tökös űrkalandor, népszerű szerte a galaxisban, és több rajongója van, mint a The Beatles-nek és a Queen-nek együttvéve. Ez persze még nem lenne elég egy ütős sztorihoz, a hozzáadott meglepetés mellékszereplőkkel együtt lesz teljes ez a kaland. 

Elkerülve, hogy lelőjjünk bármilyen poént, csak annyit mondanánk, hogy T’Challa csapata teljes mértékben eltér a Galaxis Őrzői filmben látottaktól, és hogy van pár igazán meghökkentő választás ebben a felállásban. Az a bizonyos karakter pedig cseresznye az amúgy is gazdagon adagolt hab tetején.

T’Challa (Chadwick Boseman) és Yondu (Michael Rooker)

Ugyan Chadwick Bosemannek nem volt igazán sok alkalma megmutatnia magát Fekete Párducként, ez a kis történet mégis igazi jutalomjáték a korán elhunyt színésznek. Boseman mindig példaképként tekintett a karakterre és fontosnak tartotta, hogy megragadjon minden alkalmat eljátszani. A What if…? második epizódjában a teljes szívét-lelkét beletette a szerepbe és ez tökéletesen érzékelhető a rövid kis történetben.

A What if…? második epizódja egyszerre hozza elő a gyereket és érzékenyíti el a Marvel rajongókat, hiszen önmagában is remek darab lenne,  ennél szebb módot mégis nehéz lenne találni Chadwick Boseman elbúcsúztatására. 

Chadwick Boseman emlékére (kép: The New York Times)

Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

1899 kritika (1899 – 2022, Netflix)

Nehéz spoilerezés nélkül elmagyarázni, hogy a Netflix 1899 című sorozata nálam hol ment egy...