szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Picit békésebb túlélés – A nyolcas műsor 1. évad (The 8 Show Season 1, 2024 – Netflix ) kritika

A Netflix a dél–koreai sorozatok terén szinte egyedülálló királlyá lépett elő, hiszen az Amazon Prime–on van még pár ilyen érdekesebb sorozat, ami szól is valamiről és ha megnézed akkor egy picit több vagy amikor felállsz előle. Ilyen történet a Nyolcas műsor is. Érdekes, hogy ezt a sorozatot is internetes képregény alapján készítették el, mint például a Sweet Home-ot. A nyolcas műsor, a Money Game és a Pie Game alapján készült, melyeket Bae Jin Soo írta és rajzolta. Hirtelen nagy népszerűségnek kezdett örvendeni internet szerte, ezért nem is került túlságosan sok időbe, hogy a Netflix felvásárolja a jogokat és adaptálja a történetet, hiszen ez a történet alapból illik a könyvtárukba.

Lényegében ez a sorozat nagyon jól sikerült. Egy pszichológiai dráma, ami egy új fajta társadalmat akar bemutatni, ami a mi jellenlegi társadalmunkra épül, de eléggé eltávolodik tőle térben és időben is egyaránt. Az első évadban Pe-Dzsinszu (Ryu Jun-yeol) szomorú elő történetével kezdünk. Dzsinszunak nagyon jó szíve van, de emellé sajnos nagyon gyáva és pontosan emiatt kerül be a show-ba. Ez az évad a pénz körül forog minden értelemben, hiszen Pe-Dzsinszu minden mindegy alapon megy bele a Nyolcas műsorba, mivel úgy is öngyilkosságot tervezett elkövetni, mert 90 milliós adósága van egy helyi bűnszervezetnél.

Nagyon érdekes, hogy az ilyen jellegű sorozatokban általában egy túlélő játékról beszélünk, de itt nem, hiszen itt mindenkinek életben kell maradnia vagy rögtön végéhez ér a műsor. Emiatt, amikor fizikai erőszak történik, akkor az nagyon váratlan és húsbavágó főleg, ha egy olyan karaktertől indul el akitől nem várnád. Ennek a pici világnak a szabályai nagyon okosak és nagyon viccesek. A kezdeti feltételek szerint a lakosok szobáiban minden százszorosan drágább, viszont a téren a bent lévő idejükkel lehet fizetni, ami egyre kevesebb lesz minden egyes vásárlással, ami azért fontos, mivel minél rövidebb ideig maradnak bent a versenyzők, annál kevesebb pénzt kapnak a játék végén.

A karakterek baromi jól sikerültek, hiszen senki sem az akinek elsőre gondolnád. Személyes kedvencem volt kettes, de minden néző találni fog egy olyan karaktert, akivel tud szimpatizálni. Eléggé mélyre sikerült az első évad és rengeteg érdekes kérdést feszeget. Ilyen például a hatalom kérdése vagy a társadalomban elfoglalt helyünk, de végső soron szépen lassan haladunk az erőszak felé és kialakulnak az oldalak. Ott van a fent és a lent az észak és a dél, de összességében ez egy nagyon szomorú és egyben nagyon felemelő sorozat is tudd lenni ha akar. A zenék nagyon jók és hangulatosak, a karakterek érdekesek, a történet is nagyon ott van és nagyon érdekes a pici világ is, amibe bekerülnek és ők maguk teszik egy tök jó hellyé vagy pokollá.

A nyolcas műsor 1. évad kritika pontozó thumbnail
A nyolcas műsor 1. évad (The 8 Show Season 1, 2024 - Netflix )
Összességében
A nyolcas műsorból még többet várunk Netflix. Csak így tovább!
Rendezés
10
Színészi alakítás
8
Forgatókönyv
9
Fényképezés
9
Filmzene/Hang/Effektek
8
9
Sándor Viktor
Sándor Viktor
Sziasztok Viktor vagyok! Gyerekkoromban talán 13 évesen egy éjszaka 8 óra után is fent maradtam és kapcsolgattam az adások között és egy olyan csatornára kapcsoltam ami megváltoztatta az életemet. Ennek a csatornának a neve Animax volt és teljesen elvarázsolt az a keleti animációs sorozat amit láttam rajta, ennek a címe pedig Kiddy Grade volt és azóta 11 év alatt anime szívem és manga lelkem lett. Írni mindig is szerettem volna mert úgy éreztem, hogy vannak olyan érzéseim, amiket papírra vagy billentyűzetre vagy egy írógépre szeretnék vetni. Ez mindig is bennem volt, de egészen mostanáig nem volt rá lehetőségem. Ez most megváltozott úgyhogy itt vagyok.