Rossz anyák karácsonya (A Bad Moms Christmas – 2017) [Kritika]

Én vagyok az a személy, akit nem hogy nem zavar, de felőlem már augusztusban lehetnének karácsonyi díszek a boltokban. Ebből fakadóan, engem egy karácsonyi vígjátékkal simán kilóra meg lehet venni, de ez most nem sikerült. Főleg, azért nem, mert érzésem szerint az egész film arra ment ki, hogy az első után lehúzzanak még egy bőrt a dologról, hisz karácsonykor úgyis beülnek rá az emberek. Míg az első részben a főszereplő anyukák és a gyermekeik közti kapcsolatot igyekeztek bemutatni, addig ebben a részben a főszereplők veszik át a gyerekek szerepét és hozzájuk állítanak be szüleik karácsonykor.   Történet nem sok van, küldetés gyanánt főszereplőinknek túl kell élniük a karácsonyi készülődést a szülőkkel. Természetesen ebben a filmben is van egy berúgós csapatás, amikor részegen hülyeségeket csinálnak Mila Kunisék. A Másnaposok óta nagyjából minden második vígjáték alapkoncepciója ez. Na de visszatérve a filmre, a szülők megérkezése után felválzolódik a három gyermek-szülő közti viszony, míg az egyik elhanyagolta, évekig nem látta a saját lányát, addig a másik túlságosan ráakaszkodott felnőtt lányára, a harmadik pedig a mindent jobban tudó, majd ő megmutatja milyen az igazi karácsony viselkedéssel kvázi próbálta átvenni az anya szerepét nagymamaként. Ebből a szempontból nem is olyan buta a film, egész elgondolkodtató tud lenni, ami a különböző viselkedési formákat illeti, illetve a nézők könnyen azonosulni is tudnak a karakterekkel hisz valószínű mindenki találkozhatott már az egyik típussal. Akkor mégis mi volt a bajom? A prosztóság. Sőt, önmagában nincs bajom a prosztósággal, tud az borzasztó vicces is lenni. Viszont az a humor, amit manapság a vígjátékok képviselnek, az valami botrányos. Jelen esetben is a poénok 90 százaléka szexuális utalásokból állt, illetve a női és férfi jellegekből eredt. Tény, hogy Adam Sandler fingós-büfögős poénjain túl tesznek ezek a gegek, de hosszútávon biztos, hogy ez a jó irány? Azt azért be kell, hogy valljam voltak olyan jelenetek, amikor én is sírtam a nevetéstől. Úgyhogy a Rossz anyák karácsonyának vannak azért értékelhető szösszenetei is, amellett hogy a sablon fiókot a lehető legnagyobb mértékben sikerült kiüríteniük a készítőknek. A színészek Mila Kunis-tól Susan Sarandon-ig hozzák a tőlük elvárható szintet, de senki sem nyújtott kiemelkedő alakítást.

Rossz anyák karácsonya
Összességében
A Rossz anyák karácsonya összeségében egy klasszik egyszer nézős popcorn mozi lett, amire mindenképp társaságban érdemes időt szánni, mert ha máson nem is, majd legalább azon tudsz jókat derülni, hogy a többiek hogyan tudnak ilyen poénokon nevetni.
Pozitívumok
Ha anya vagy érdemes megnézned a konfliktusok miatt
Néha egész vicces
Negatívumok
Sablonos
Túl sok a szexuális poén
Színészi játék
55
Értékelés

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

Branagh, Poirot és a kisértetek – Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice, 2023) kritika

Poirot, Kenneth Branagh jóvoltából most Velence csodálatos kulisszái között nyomoz miközben néha a nézők...

Rózsaszínbe borult a világ – Barbie (2023) kritika

A Barbie-t senkinek nem kell bemutatni. Több évtizede már, hogy kislányok ezekkel a babákkal...