szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Kaliforniába jöttem folytatás – Kicsit másként

Nagy érdeklődésre tartott számot a hír, miszerint a ’90-es évek kultikus sorozata, a Kaliforniába jöttem, mely egyben megalapozta Will Smith karrierjét is, folytatást fog kapni. De mielőtt azt gondolnánk, hogy az ifjú herceg történetei ott és úgy folytatódnak, ahogyan az abba maradt anno, annak az eredeti nyelven közzétett trailer mást fog sugallani.

Ugyanis jóval komolyabb, sötétebb világot vetít felénk, mint a régi színes, szagos tini-vígjáték széria. A sorozat alapötletét a 2019-ben megjelent Morgan Cooper videó adta, mely már akkor közel 5,6 milliós nézettségre tett szert egy év leforgása alatt. A stábba Cooperen kívül még részt fog venni maga Will Smith, Susan Borowitz, Quincy Jones és Benny Medina is.

Azt pedig, hogy ki kapja meg a forgalmazói jogokat, a két nagyágyú, a Netflix és a HBO Max között fog eldőlni. Lehet fogadásokat kötni, ki lesz a befutó, bár nagyobb az esély a HBO győzelmére, hisz anno az ő programkínálatukban volt az eredeti sorozat is. Egy biztos, a legnagyobb nyertesek remélhetőleg a nézők lesznek, ha végre műsorra kerül a Bel-Air.


Dörgő Dániel
Dörgő Dániel
A filmek, a mozik mindig is kiemelt részét képezték életemnek. Lassan huszadik éve lesz, hogy belekerültem a filmkészítés világába. Megannyi élmény ért ezalatt a két évtized alatt, sok produkcióban részt vehettem, világsztárokkal forgathattam. Majd jött egy lehetőség, hogy írhatnék kritikákat is. Számomra fontos szempont, - hogy sokakkal ellentétben- én nem akarom megmondani a nézőnek, hogy egy film jó-e vagy sem, kell-e szeretni vagy sem. Hanem, minél objektívebb alapon bemutatni egy alkotást, hogy az olvasó maga döntse el, az adott mozi számára mit nyújthat. Persze a kritikaírás tartogat magában szubjektivitást is, de minden embernek mások az igényei, így inkább az adott film érdekességeire, valamint az azzal kapcsolatos, fontosabb információkra helyezem a hangsúlyt. Hisz mindenki el tudja maga dönteni, hogy az neki tetszett-e vagy sem. Műfajban vannak prioritást élvező filmek számomra is, de szívesen megtekintek olyan alkotásokat is, melyeket alapból lehet nem néznék meg. Volt erre is példa már és rájöttem, minden filmből lehet tanulni, minden műfajra nyitottnak kell lenni. Így fejleszthetjük ismereteinket és önmagunkat is. Örömmel tölt el, hogy egy olyan nagyszerű csapat tagjaként, mint az Artsomnia, oszthatom meg filmes véleményem a közönséggel.