Nagy streaming körkép 2020

Manapság, amikor tengernyi video streaming szolgáltatás érhető el, nehéz eldönteni melyik oldal mellett tegyük le a voksunkat. Az IDEA intézet által végzett felmérés alapján minden negyedik magyar háztartás rendelkezik valamilyen előfizetéssel, ami önmagában véve kifejezetten jó arány, de ha az amerikai piac 74%-ával hasonlítjuk össze láthatjuk, hogy még van hova fejlődnünk. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb lehetőségeket, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelő szolgáltatást.


Netflix

Az egykori DVD kölcsönző szolgáltatásból létre jött streaming óriást keveseknek kell bemutatni. 2016-ban a nagy szolgáltatók közül elsőként tette tartalmait legálisan elérhetővé Magyarországon, 2019 végén pedig lokalizálta a szolgáltatást, vagyis az összes saját készítésű filmhez és sorozathoz magyar felirat, bizonyos esetekben pedig szinkron is elérhető. Az SVOD oldal rendkívül erős felhozatallal rendelkezik, csak 2020-ban 17 milliárd dollárt költenek saját tartalmak készítésére. Bár az egyes filmek és sorozatok minősége széles skálán mozog, mégis 2013 óta minden évben volt olyan Netflix által készített sorozat, amely legalább Emmy jelölésig eljutott, az elmúlt két évben pedig szinte összes jelentős Oscar kategóriában jelölték. Jelenleg több mint 5000 cím érhető el az oldalon.

1 hónapos próbaidőszak

Ár:

  1. Basic:       2490 Ft/hó, egyszerre egy eszközről használható
  2. Standard: 3190 Ft/hó HD minőség, egyszerre két eszközről használható
  3. Premium: 3990 Ft/hó Ultra HD minőség(4k), egyszerre négy eszközről használható

Streaming

HBO GO

Lassan harminc éve, hogy megkezdte hazánkban a tartalomszolgáltatást az HBO és az olyan sorozatok révén mint a Drót vagy Trónok Harca(khm utolsó évad) a minőség szinonimájává vált. A saját gyártású tartalmak mellet a mozis premiert követő 4-5 hónapon belül filmek is felkerülnek. Angolul nem tudók számára előnyt jelenthet, hogy minden filmhez és sorozathoz elérhető felirat és szinkron. Az elérhető tartalmak mennyiségéről nincs adat.

7 napos próbaidőszak

Ár: 1890 Ft/hó – HD minőség

Streaming

Amazon Prime Video

A világ legnagyobb online áruháza a Netflixhez képest pár hónap késéssel kezdte meg SVOD oldalának működését hazánkban. A platform a fent említett szolgáltatókhoz hasonlóan saját sorozatokat és filmeket is gyárt (The Man in the High Castle, Paterson,…). Sajnos 4 év után is csak kevesebb mint 500 címet tud felmutatni, ezért, hacsak nem érdekel minket kifejezetten valami a kínálatból, nem éri meg előfizetni.30 napos próbaidőszak

Ár: 2100 Ft/hó – HD minőség

Streaming

Apple TV+

Amikor az Apple 2019 márciusában bejelentette saját streaming szolgáltatását, elhangzott az ígéret, miszerint az oldal méltó kihívója lesz a Netflixnek. Ez a kijelentés utólag visszatekintve finoman szólva is túlzónak bizonyult, a csatornán jelenleg mindössze 27(!) elérhető címet találunk (mivel kizárólag saját tartalmakat sugároz).  Hosszú út áll még az Apple TV+ előtt, hogy ténylegesen versenybe szállhasson a legnagyobb SVOD oldalakkal szemben.

7 napos /1 éves próbaidőszak

Ár: 1890 Ft/hó – Ultra HD(4K) minőség

Streaming

MUBI

A MUBI igazi ínyencség, ami az eddig tárgyalt platformokhoz képest teljesen más koncepció szerint működik és eltérő tartalmat szolgáltat.  Az oldalon mindig 30 film érhető el, melyek 30 napot követően egyesével cserélődnek, vagyis mindennap kapunk egy új alkotást, egy másik pedig eltűnik. Az elérhető filmek stílusa rendkívül nagy diverzitást mutat, felújított klasszikusoktól, art house, cult és dokumentumfilmeken át egészen kisebb-nagyobb fesztiválok újdonságaival bezárólag.30 napos próbaidőszak

Ár: 2290 Ft/hó – SD/HD

Streaming

 

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Tóth Ábris
Tóth Ábris
Sziasztok, Ábris vagyok! A film gyerekkorom óta szerves része az életemnek. (Varda-t idézve : “Cinema is my home. I think I’ve always lived in it”) Számomra a mozgókép a csúcs,ami képes magába foglalni a többi művészeti ágat és önmagában is rendkívül sokszínű megjelenési formával bír. Alapvetően szerzői filmeket nézek ugyanakkor rajongok a klasszikus amerika filmekért kezdve a pre code korszaktól.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Ez a bőr rendesen le lett nyúzva: A texasi láncfűrészes mészárlás (Texas Chainsaw Massacre, 2022 – Netflix)

Bőrpofa egy igazi horrorikonja a slasher műfajának, de vajon megérte -e visszahozni a nyugdíjból? Az...

Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése (2022)

Újabb izgalmas hírrel jelentkezett a március 8-án startoló HBO Max szolgáltatás, ezúttal a kosárlabda...