A bulizás istene: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) 7. rész kritika (Spoilermentes)

Némi könnyed szórakozással és a galaxis legnagyobb bulijával vesz egy mély levegőt a What if…?, mielőtt belecsapna a fináléba.

A What if…? hetedik része egy könnyed lélegzetvétel a finálé előtt, Thor egy bulisabb verziójával a főszerepben. Valószínűleg mindannyian ismerünk olyan extrovertált figurákat, akik a partik lelkének számítanak és kő kövön nem marad, ha megindulnak. De mi lenne, ha ezek az ismerősök még egy germán istenség erejével is rendelkeznének?

What if...?
What if…?: Natalie Portman, mint Jane Foster és Kat Dennings, mint Darcy. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Ezen az idővonalon Odin nem adoptálta a csecsemő Lokit, így az a saját népével nőtt fel, Thor pedig egyke gyerek maradt. Az elkényeztetett herceg felnőve azonban nem épp a legnemesebb vonásait gyakorolja, sokkal inkább olyan, mint egy amerikai koleszos tinédzser, szupererővel.

Kicsit olyan is ez az epizód, mint egy amerikai tini film a bulizósabb vonalról. Kihasználva, hogy a szülei távol vannak Thor összerántja a haverokat és keres egy lepukkant bolygót, hogy orbitális partyt csapjon. Ez a lepukkant bolygó pedig a Föld. Az eredeti Thor filmben lévő első kapcsolatfelvétel az idegenekkel személyes leszámolásba torkollik, ebben a valóságban, viszont sokkal inkább egy házibuli helyszínévé varázsolják kis bolygónkat az asgardiak.

What if...?
What if…?: Jeff Goldblum, mint Grandmaster. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Az epizód maga rendkívül szórakoztató, hiszen a tombolást a SHIELD is globális katasztrófaként könyveli el és rengeteg ismerős karakter köszön vissza mókás pillanatokban. Még az amúgy teljesen sótlan Jane Foster is sokkal szórakoztatóbb a party-Thor hatására.

Tekintve az eheti rész hangulatát és gageket, nem meglepő, hogy ez alkalommal az animáció sokkal inkább hajaz egy egész estés Disney rajzfilmre, mint bármikor. Ez azonban szerencsére inkább válik erénnyé és segíti a lazább hangvételt.

What if...?
What if…?: Alexandra Daniels, mint Carol Danvers/Marvel Kapitány és Chris Hemsworth, mint Party Thor. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Jut egy hatalmas cliffhanger is a zárlatra, ami egy másodperc alatt dönti meg a történet egész tónusát, hogy aztán egy hetet lehessen izgulni, hogy hogyan tovább.

A What if…? hetedik része nem kiemelkedő és valószínűleg jobb lett volna egy ilyen hangvételű sztorit Doctor Strange története után elsütni, amolyan feloldásként, ellenben fél órára remek kikapcsolódás.

Friss

Szabó János emlék fragmentumai

Szabó János 1967-ben fejezte be tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Barcsay Jenőtől, Konecsni Györgytől,...

Mindenki odavan a Top Gun: Maverickért

A cannes-i fesztiválon ötperces álló ovációval ünnepelték Tom Cruise új szuperprodukcióját, a Top Gun: Mavericket, a sztár pedig...

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...