Kedvenc tolvajunk újra akcióban: Lupin (Netflix – 2021) 2. évad 1. rész kritika

Jön, jön, jön! Itt van, itt van, itt van!

Ritka, mint a fehér holló, hogy egy sorozat folytatását így várják az emberek, de ez a kedves kis francia mese ezt is el tudta érni! Netflix-rajongók tömegei várták, hogy Omar Sy újra magára öltse a tolvaj jelmezt és Lupinként tovább lopkodja el a szívünket és lám eljött ez a nap is!

A 1. évad (részletes ajánlónkat ide loptam be) az izgalmak tetőfokán hagyta abba a mesélést, ezért joggal várjuk, hogy a 2. évad hatalmas elánnal nyit. Oof, de még mekkorával! Ugye a záróepizód végén Normandia szürke tengerpartján intettünk búcsút Assane-nak (Omar Sy), amikor is elvitte a kis családját a Lupint szerző Maurica Leblanc emléknapra, ahol köpenybe és cilinderbe öltözött rajongók között elvegyülve szédültek bele hőseink egy gyermekrablásba. Assane fiát, Raoult ugyanis Pellegrini bérgyilkosa elrabolta, a tehetetlen apa pedig a háta mögött megjelenő Guedira nyomozóval nézhetett farkasszemet. Lám, az egyetlen kompetens rendőr az őrsön végre rátalált az égen-földön keresett nyakéktolvajra! A kapu bezárult, az egér fogságba esett.

Lupin
Lupin: Soufiane Guerrab (Youssef Guedira). Kredit: Emmanuel Guimier /NETFLIX ​© ​2021

Csakhogy az epizód nem teríti ki ilyen hamar a lapjait. Egyrészt a nyitány hamar összefoglalja, hogy került oda Guedira Assane háta mögé – eddig sikerül betölteni fejben, hogy mi is történt az előző évadban –, majd a tolvajt és a nyomozót összezárja egy autósüldözésre a kis Lupin-rajongó Raoul és elrablója után. Ha voltak az előző évadban is izgalmak, akkor itt vannak csak igazán, nemcsak jól sejtet a sztori, hanem meg is trükközi a szemedet, de úgy, hogy inkább hagyod, hadd vezessen kedvére, amerre csak akar. Nélkülözi a korábbi részekben fel-felbukkanó narratív lyukakat és hiteltelenségeket. Érző szívű, rafinált és kreatív. A kicsi Claire–kicsi Assane flashbackekkel pedig újfent tovább színezi a két volt szerelmes közt régóta tartó, bonyolult viszonyt.

Pörög, zörög, elröppen úgy, hogy észre sem veszed, amolyan tipikus évadközepi karakter mélypont, egy olyan zárással, hogy már nyomod is a következő részt, mert ahogy ebből Assane majd kimászik, azt több, mint látni kell!

Friss

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...
Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...