Kedvenc tolvajunk újra akcióban: Lupin (Netflix – 2021) 2. évad 1. rész kritika

Jön, jön, jön! Itt van, itt van, itt van!

Ritka, mint a fehér holló, hogy egy sorozat folytatását így várják az emberek, de ez a kedves kis francia mese ezt is el tudta érni! Netflix-rajongók tömegei várták, hogy Omar Sy újra magára öltse a tolvaj jelmezt és Lupinként tovább lopkodja el a szívünket és lám eljött ez a nap is!

A 1. évad (részletes ajánlónkat ide loptam be) az izgalmak tetőfokán hagyta abba a mesélést, ezért joggal várjuk, hogy a 2. évad hatalmas elánnal nyit. Oof, de még mekkorával! Ugye a záróepizód végén Normandia szürke tengerpartján intettünk búcsút Assane-nak (Omar Sy), amikor is elvitte a kis családját a Lupint szerző Maurica Leblanc emléknapra, ahol köpenybe és cilinderbe öltözött rajongók között elvegyülve szédültek bele hőseink egy gyermekrablásba. Assane fiát, Raoult ugyanis Pellegrini bérgyilkosa elrabolta, a tehetetlen apa pedig a háta mögött megjelenő Guedira nyomozóval nézhetett farkasszemet. Lám, az egyetlen kompetens rendőr az őrsön végre rátalált az égen-földön keresett nyakéktolvajra! A kapu bezárult, az egér fogságba esett.

Lupin
Lupin: Soufiane Guerrab (Youssef Guedira). Kredit: Emmanuel Guimier /NETFLIX ​© ​2021

Csakhogy az epizód nem teríti ki ilyen hamar a lapjait. Egyrészt a nyitány hamar összefoglalja, hogy került oda Guedira Assane háta mögé – eddig sikerül betölteni fejben, hogy mi is történt az előző évadban –, majd a tolvajt és a nyomozót összezárja egy autósüldözésre a kis Lupin-rajongó Raoul és elrablója után. Ha voltak az előző évadban is izgalmak, akkor itt vannak csak igazán, nemcsak jól sejtet a sztori, hanem meg is trükközi a szemedet, de úgy, hogy inkább hagyod, hadd vezessen kedvére, amerre csak akar. Nélkülözi a korábbi részekben fel-felbukkanó narratív lyukakat és hiteltelenségeket. Érző szívű, rafinált és kreatív. A kicsi Claire–kicsi Assane flashbackekkel pedig újfent tovább színezi a két volt szerelmes közt régóta tartó, bonyolult viszonyt.

Pörög, zörög, elröppen úgy, hogy észre sem veszed, amolyan tipikus évadközepi karakter mélypont, egy olyan zárással, hogy már nyomod is a következő részt, mert ahogy ebből Assane majd kimászik, azt több, mint látni kell!

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.

Hasonlóak

A száműzött maffiózó – Tulsa királya 1. évad (Tulsa King Season 1, 2022 – SkyShowtime) kritika

A veterán akciósztár Sylvester Stallone összeállt Taylor Sheridannel, - aki a Sicario írója, valamint...

A gyilkos háziasszony – Szerelem és halál minisorozat (Love & Death Limited Series, HBO Max – 2023) kritika

Az HBO Max idén április végén megjelent sorozata megtörtént esetet dolgoz fel. Hiszen a...

Elveszett próféciák 2. évad (Good Omens Season 2, 2023 – Prime Video) kritika

A filmkritikák 80%-a mostanában úgy kezdődik, hogy „Körmünket könyékig rágva vártuk már a Cápaevő...