vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Talpig fegyverben (Guns Akimbo – 2019) [Kritika]

Miles (Daniel Radcliffe) egy átlagos IT-s. Napközben egy meglehetősen idióta online játék még addiktívabbá tételén serénykedik. Emellett meghunyászkodva viseli, a végletekig izomagyúra sarkított felettese önkényeskedését. Ezzel szemben munkaidő után – kompenzálandó – éli a trollok még sivárabb, céltalan dagonyázását az internetek pöcegödrében, ami ugyanolyan addiktívnak bizonyul, mint a játék, amit fejleszt és moderál. Aztán egyszer csak ránéz a SKIZM nevű játékra, ami meglehetősen nagy népszerűségnek örvend mostanság. A játék kihívásos rendszeren alapul. Az nyer, aki megöli a másikat. És mindezt persze stream-elve, élőben követhetik az emberek világszerte. A jelenlegi bajnok Nix (Samara Weaving), akit igen régóta próbálnak kicsinálni, sikertelenül.

Szóval mi ott kapcsolódunk be a történetbe, hogy Miles vastagon beszólogat a SKIZM kemény magjának, és nyilván nem tud rejtve maradni azok elől, akiket vadházasságra szólított fel a kedves édesanyjukkal. Meg is érkeznek hozzá, szolidan rárúgják az ajtót, majd miután kiütötték, két izmos félautomatát szegelnek a kezeihez. Ami egyrészt azért ciki, mert baromi nehéz egy reggeli merevedéssel és a sürgős vizelési ingerrel is megküzdeni úgy, hogy az ujjad egy csurig töltött fegyver ravaszán pihen, de ugyanilyen kihívás mondjuk az öltözködés és a lakásból való kijutás is. Arról már nem is beszélve, hogy meg kéne ölni Nix-et (legújabb barátai, a SKIZM üzemeltetői, ezt a vidám feladatot találták ki neki büntiből), akit azok sem tudtak elintézni, akiknek tapasztalatuk van tűzharcban. Míg Milesnak még a kezéhez szögelt pisztoly eldördülése is komoly (hallószervi és) lelki károkat okoz.

Emellett egy találkozója is lenne az ex-barátnőjével, Novával (Natasha Liu Bordizzo), akiért még mindig súlyosan odavan. És elég nehéz jó benyomást kelteni, ha alsógatyában, mamuszban és egy koszos köpenyben, késve érkezel a randira, miközben az arcod szét van verve. Arról nem is beszélve, mikor Nova meglátja a két stukit. Eközben már Nix is tudomást szerzett az új kihívottról. Mit sem sejtve arról, hogy korántsem önszántából lett az ellenfele. Nem taglalnám tovább a történetet. Pörgős, akció dús, remek humorú és még a szinkron sem bántotta a fülemet annyira.

DE! A film alapötlete remek. A balfék fejlesztő, aki többszörös szerencséjének köszönheti, hogy nem egy golyóval a fejében végzi. Aki meg akarja menteni az exét és belerángatták egy lehetetlennek tűnő küldetésbe, de mégis valahogy ledarálja a kihívást.  Viszont mindeközben olyan lyukak vannak a sztoriban, hogy csak fogtam a fejem. Visz magával, nem törődsz a miértekkel (Nix mégis miért nem hagyja abba? Félig utalnak rá, aztán mégsem árulják el.), beszippant az akció, a zene és a tempó. Kicsit olyan voltam, mint a filmben bemutatott felhasználók. Kit érdekel miért öldökölnek? Szórakoztat, szóval nézem. A nézettség meg ugye generálja a további gyilkolászást. De a rendőrség miért tehetetlen? Még ha ezt próbálják is megmagyarázni így-úgy, nem túl reális. Mert azért ha valaki ilyen mértékű mészárlást tolna élőben, a való életben, azt jobban igyekeznének megfékezni. Legalább is nagyon remélem.

Emellett sajnos irtó kevés pénz lehetett a CGI-ra, mert a robbantások úgy néznek ki, mintha valaki egy iPhone-nal rakta volna össze. Az akciójelenetek nagyon menők akartak lenni, de a Kingsman templomi jelenete magasan veri. Néha próbálkozik a First Person Perspective-vel (amikor a főhős perspektívájából látod az eseményeket), de közel sem egy Hardcore Henry. Ütős akart lenni a sztori, de itt-ott elfogyott a szufla. A vége pedig számomra kifejezetten bugyutára sikeredett. Mindezektől függetlenül azért ajánlom a filmet, mert remek kikapcsolódást nyújt.

Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés6 Votes
68
Talpig fegyverben
Összességében
A Talpig fegyverben egy kicsit esetlen akciófilm, aminek a forgatókönyvébe annyira beleszeretett a saját író-rendezője, Jason Lei-Howden, hogy nem tudták rábeszélni az egyértelmű logikai bukfencek kijavítására. Így viszont hiába a remek alapsztori, nem kapott elég pénzt a látványra sem. Pedig ahhoz azért ért, hiszen olyan filmek vizuális effektjeiért felelt, mint a Bosszúállók első része, vagy a Farkas. Marad egy vicces akciófilm, ami után azért némi hiányérzeted lehet a moziból távozáskor.
Pozitívumok
Remek alapsztori
Jól megírt szövegek, jó humor
Nagyon jó zene
Negatívumok
Magyarázat nélkül hagyott történések
Néhol vállalhatatlan CGI
70
Értékelés
Gerzsenyi Bettika
Gerzsenyi Bettika
H’ellőke,Bettika vagyok, első ezen a néven! Bárki mást állít.. az rosszul tudja. Engem 36 éve hív így a nagymamám, szóval én nyertem!Édesanyám 5-6 évesen faragott belőlem filmrajongót. Kár, hogy a 6. életévemet megfelelőnek találta arra, hogy megnézzük a Rémálom az Elm utcában-t.. szánja-bánja, instant karma volt neki a 2 évig wc-re kísérgetésem, szóval ne bántsuk érte!De mondjuk utána már meg sem kottyant a kultikus „Get away from her you bitch!” mondat és a Boszorkányokat is végig tudtam nézni a moziban, míg más gyerekeket ki kellett kísérni. Nem rossz ez egy óvodástól, azért nah! Szóval nem sok mindentől lehet eltántorítani - na jó, a Szürke 50 árnyalata már sehogy sem csúszott - és 30 év izmos filmfogyasztásával a hátam mögött véleményem van kérem, s nem félek használni.Ennek az eredménye, hogy ezt a bemutatkozót ki kellett izzadnom magamból. Enjoy! #kattadióda