Időutazós Sherlock: Loki (Loki, 2021 – Disney+) 2. rész kritika (Spoilermentes)

A Loki második része sem túl tempós, de kezd ügyesen játszani a nyomozós és az időutazós sztorik elemeivel.

A Loki második epizódja sokkal inkább megadja az alaphangulatot, mint az első, és kezd kibontakozni egy amolyan Sherlock–Moriarty-párhuzam az üldöző és az üldözött között. A nyomozás kreatív löketét az idő sajátos megközelítése szolgáltatja, de még mindig csak előre vetíti az igazi mókát, akármilyen frappáns megoldással is szolgál a címszereplő.

Loki
Loki: Tara Strong, mint Ms. Minutes. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Az epizód elején egy reneszánsz vásárba csöppenünk, ahol az antagonistánk elintéz egy TVA-csapatot és magával ragadja az egyik ügynököt. Ezután aránylag nyugodt tempóban csordogál az epizód és főleg azt szemlélhetjük, ahogy Loki próbál alkalmazkodni az új munkájához. Igazi csemege lehet ez a rész sci-fi rajongóknak a kacifántos körmondataival és csavaros megoldásaival.

Mobius és Loki kapcsolata is tovább mélyül, és mind az önálló, mind a közös jeleneteik aranyat érnek. Bár Mobius gyakran takarózik Loki védelmében azzal, hogy a Csínytevés istene nélkülözhetetlen az ügy megoldásának érdekében, gyakran úgy tűnik, hogy egyre nagyobb szimpátiát érez a címszereplő iránt. Ennek ellenére gyakran szkeptikusnak is tűnik a döntése helyessége ügyében, ami biztosan nem egy érdekes pillanatot fog még szolgáltatni.

Loki
Loki: Tom Hiddleston, mint Loki és Owen Wilson, mint Mobius. Kredit: Chuck Zlotnik/ ©Marvel Studios 2021

A sorozat eddigi legnagyobb hiányossága, hogy továbbra is nagyon mostohán bánik a mellékszereplőkkel, szinte 100 százalékban Mobiusra és Lokira támaszkodik karakterfejlődés tekintetében.

Technikailag nem ugrotta meg az előző részt az eheti, viszont továbbra is koherens szórakozást kínál. Az old-school szintik és a retró slágerek szép egységet alkotnak a James Gunn által lefektetett és a Taika Waititi által továbbgondolt kozmikus vonalnak, mégis van a Loki-szériának egy sajátos szájíze, nem csak sütkérezik az elődei dicsfényében.

Loki
Loki: Sophia Di Martino, mint a rejtélyes variáns. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Úgy tűnik, ez a ráérős tempó az új módi a Marvelnél, ami furán hathat ennyi év városrobbantgatás után, de amint megszokja az ember, jó újra visszafogottabb fordulatszámú filmes élménnyel találkozni az utóbbi évek adrenalindömpingjéhez képest.

Friss

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...