szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

LISTA: A 11 legbénább DC szuperhős!

Az alkotók alkotnak. De mi van akkor, ha semmi sem jut az eszükbe? Na, ekkor születnek a marhaságok. A következőkben 11 teljesen értelmetlen, fura DC szuperhőst ismerhetünk meg, melyek hallatán egyetlen kérdés merül fel bennünk: hát ezt meg hogy gondolták?

11. Anyagevő Srác (Matter-Eater Lad)

DC
Kép: Amino Apps

A furaságok listáján az utolsó helyet az Anyagevő Srác kapja, aki egyébként a Hősök Légiójának nemes tagja. Egyetlen szupererője, hogy bármit megrág, megeszik, megemészti, és nem fáj tőle a pocakja. Jól jön egy ilyen a háznál, ha a világ veszélybe kerül, és csak úgy menekülhet meg, ha valaki szétrág és megemészt, mondjuk egy autót, vagy egy vasalót. A srácnak minden esetben komoly szerep jutott, és nem egy rajzolt történet főszereplője lett. Igazi karrier egy mindenevőnek.

10. Karleesős fiú (Arm-Fall-Off-Boy)

DC
Kép: Geeks of Doom

Igen. Bármennyire is furcsa a név, magért beszél. Szuperhősünk alapvető szupertulajdonsága az, hogy le tudja a karját szakítani magáról és azzal veri agyon az rosszfiúkat. Logikus, nem? Van egy erős karom, mit csináljak vele? Nyilván jó lesz furkósbotnak. Hát legyünk őszinték, nem az eszéért szeretjük.

9. Mogo

DC
Kép: YouTube

A nyolcadik helyen egy igazi nagyágyú áll. Ő Mogo, a Zöld Lámpás hadtest egyik jelentős képviselője. Azért jelentős, mert ő egy bolygó. Egy élő, gondolkodó, nemtelen, ámde makacs bolygó. Meglepő módon egészen komoly szerepeket kap a Zöld Lámpás történetekben, annak ellenére, hogy egy bolygóról van szó, melynek egyetlen szuperképesége (a DC adatbázis szerint) az, hogy hajthatatlan akaraterővel rendelkezik. A probléma sajnos az, hogy (szintén a DC szerint) legnagyobb gyengesége, hogy bolygó lévén nem nagyon képes semmire, viszont nehézségei vannak az emberekkel és hősökkel való kommunikáció terén, mivel (még mindig) egy bolygó, tehát nincs szája. A végeredmény így egy mozgó bolygó, Zöld Lámpás jellel az egyenlítőjén, aki bőszen repül ide-oda, akar valamit, de hogy mit, azt senki sem tudja, és valahogy harcol a hozzá képest icipici gonosztevőkkel, de hogy hogy, azt senki sem tudja.

8. Codpiece

DC
Kép: YouTube

A lista hetedik helyén egy elképesztő alak áll. Nevét egy 15-16. században felkapott divatcikkről kapta, mely a kor férfinadrágjának éke volt. Az ágyékot és annak kiálló tartalmát foglalta magába. Szuperhősünk ezzel a csodával rendelkezik. Tehát Codpiece jön, lát és úgy győz, hogy szó szerint a micsodájára szerelt eszközből fegyvereket, tűzárt, halálsugarat, kalapácsot, bokszkesztyűt és egyéb dolgokat előrántva rohamoz. Gonosztevő legyen a talpán, aki ennek ellenáll. Nem is sikerül nekik. A legtöbb gazfickó tátott szájjal, védekezésre képtelenül, arcán csodálkozással bámulja főhősünk vad támadását, és mikor magához térne, a harcnak már vége is. Codpiece már le is csapott a micsodájával.

7. Se**arc (Arseface)

DC
Kép: CBR

Elnézést mindenkitől, de így hívják. A DC Comic Preacher című képregénysorozatának egyik hőse áll a lista hatodik helyén. Akinek volt szerencséje/szerencsétlensége (ízlés kérdése) a képregény nyomán készült azonos című sorozathoz, az ismeri hősünket. Azonban az eredeti karakter idoljának, Kurt Cobainnek öngyilkosságát kívánja megismételni önmagán. A kísérlet nem sikerül túl jól, így megszületik Se**arc. Szuperhősünk egyetlen képesége, hogy jól énekel. Ennél nem is kell több.

15 alkalommal bukkant fel a képregények oldalain

6. Tízszemű Ember (Ten-Eyed Man)

DC
Kép: YouTube

Hát mit is lehet erről a hiperhősről állítani? Azt, hogy rosszfiú, és nem szereti Batmant. De miért? Tehetnék fel a jogos kérdést. Azért, mert Tízszemű Ember (civil nevén Philip Reardon) Batman miatt robbant fel és lett vak. Vagyis nem egészen. Rearden Vietnamban harcolt, ahol két szeme közé állt egy repeszdarab. Hazajött, elment biztonsági őrnek. Jöttek a rosszak, kiütötték és bombát tettek a raktárba, ahol őrködött. Éppen akkor ébred fel, amikor Batman megérkezett. Kicsit kótyagos volt, ezért rátámad Batmanre, mert azt hitte, ő is beállt rossznak. Eközben a bomba felrobbant, és ő sérülésének „hála” megvakult. Ekkor Rearden elgondolkodott, és azt a messzemenő következtetést vonta le a történtekből, hogy az egészről Batman tehet. A denevért akarták felrobbantani, amikor éppen ő volt szolgálatban, tehát vesszen Bantman mindörökre. Mivel vak volt, a bosszú nehéznek bizonyult, ezért egy gonosz tudós üvegszáloptikával a látóidegeit kezének tíz ujjába vezette. Így lett Tízszemű Ember, aki azóta is rosszfiú. Akkor van baj, ha kesztyűt húz, vagy két kézzel kell kapaszkodnia a villamoson, vagy késsel-villával eszik, arról ne is beszéljünk, hogy mit lát, ha hasmenése van. Egy biztos: igaz bosszú vezérli.

5. Prez Rickard

DC
Kép: Den of Geek

A DC első tini elnöke. Prez egy fiatal, rugalmas szellemiségű hős, aki kapott a DC-től néhány sorozatot. A gyorsan karrierre törő ifjú nem sokat vacakol a moralitással. Úgy van vele, hogy a demokrácia is rugalmas, mint ő maga, ezért anyukáját megteszi elnökhelyettesnek, nővérét titkárának, barátját pedig az FBI fejének. Legalább mindenki ismer mindenkit. Igazi Amerikai Álom. Aztán Prez nekilendül a harcnak. Küzd lábatlan vámpírral és lovával, vérfarkassal (ők is megérnének egy misét), jobboldali milíciával, melyet Washington ük-ük-ük-ük-ükunokája vezet, gonosz sakkjátékosokkal és Boss Miley-val. Csoda, hogy nem fárad el. De nem fárad, mert szuperképességei a következők: jó a közelharcban, vezetői erények, politikatudományi ismeretek és karizma. Igazi hős. Nyilván mindig nyer.

4. Danny az Utca (Danny the Street)

DC
Kép: Geek Slop

És ez nem vicc. A negyedik helyet egy városrész kapta. Vagyis egy utca. Danny az Utca rendes fickó. Otthont ad a számkivetetteknek, szórakoztatja, szállásolja őket. Egyéb városokban is felbukkanhat, és egyébként is igen rendes gyerek. Leszámítva, hogy akkor is csak egy utca. Szuperképessége, hogy behatol városokba, és ott vidámságot hoz az emberek szívébe. Képes tárgyakon keresztül beszélni, és megjavítja magát. Nekünk is kéne pár ilyen szuperhős.

3. Kutyahegesztő (Dogwelder)

DC
Kép: WhatCulture.com

Mielőtt mögöttes tartalmat képzelnénk a név mögé, álljunk meg egy másodpercre. Mert a Kutyahegesztő az, aminek hívja magát. Kutyákat hegeszt emberekre. De miért, tesszük fel a kérdést. Azért, mert egy komoly gyerekkori traumának köszönhetően (néma is lett szegény) megszállottan vágyik arra, hogy kutyákat hegesszen emberek arcára. Egyetlen eszköze egy hegesztőkészülék, és persze a megszállottság. Kutyahegesztő szabadidejében kutyákat gyilkolászik sikátorokban, munkaidejében pedig kutyákat hegeszt emberekre. A DC adatbázis szerint szuperképessége ennyi: kutyahegesztés. Egy csatában veszti életét, de még mielőtt megsiratnánk, tudnunk kell, hogy Kutyahegesztőnek van egy leszármazottja: Kutyahegesztő II.

2. Kőfiú (Stone Boy)

DC
Kép: Syfy WIre

Kőfiú kemény legény, a Zwenian fajhoz tartozik. Szuperképessége arra terjed ki, hogy tudat nélküli kővé válik, ami ugye egy kemény anyag. Azonban a többi kővéválós szuperhőstől eltérően Kőfiú kő állapotában nem képes mozogni, de még csak nincs is ébren. Pont olyan lesz, mint egy darab kő. Ez persze rendkívül hasznos, ha úttorlasszal menti meg a világot, de minden más esetben kifejezetten hátrányt jelent. Például meg lehet kerülni. A srác akkor is kővé válik egyébként, amikor alszik. Kőfiút csapattársai általában úgy használják, mint egy darab követ: Kőfiú megdermed, a srácok pedig fentről rádobják a gonoszokra. Ennyi. Mindenki boldog. Kicsivel később, meglehetősen sok hipnoterápia után a srác képessé vált ébren maradni kő állapotban is. Így dobálták rá a gaztevőkre. Aztán már mozogni is megtanult volt kőként, mely komoly haladásnak értelmezhető. Végül az is sikerült neki, hogy csak bizonyos testrészeit változtatta kővé, a többi ébren maradt. Hát igen, a kitartás meghozza gyümölcsét. Akkor futott be komoly karriert a bűnüldözésben, amikor arra is képessé vált, hogy kő állapotából felkeltse magát.

1. Pattanófiú (Bouncing Boy)

DC
Kép: Writeups.org

Az első helyet bitorló főhős a Pattanófiú (persze bárki cserélhetne vele). Szuperképessége az, hogy képes magát pattogó labdává gyúrni. Kész szuperfegyver. Már képességének megszerzése egy csodálatos, filozofikus kaland volt: Élt a Földön egy srác, Chuck Taine. Chuckot megkérték, hogy vigyen el egy szuperkifejlesztett gumivegyületet A-ól B-be. Útközben megállt, és mivel szomjas volt, belenézett a táskájába. Talált is ott egy dobozt, benne folyadékkal. Gondolta, üdítő, hát megitta. Így született meg Pattogófiú, aki ezentúl hatalmas strandlabdává tudta magát felfújni. Jól is jön miden harcban egy ilyen, hiszen bármiről le tud pattani. Pattogófiú a Légió katonája, majd később tanára lesz. Igazi karrier. A DC szerint képességei közé tartozik a rugalmasság (mely nem hátrány egy gigantikus strandlabdánál) és az intellektus (ezt már láttuk, amikor szuperhőssé vált). Gyakran használja a Légió Repülő Gyűrűjét, mely segítségével nemcsak pattogni, de repülni is tud. Elképzelhető, milyen riadalmat okoz az égen a gonoszok között, amikor megjelenik egy rugalmas, pattanó, okos, repülő labda.

Varga Lóránt
Varga Lóránthttp://www.vargalorant.hu
A nevem Varga Lóránt és író vagyok. Nyomtatásban megjelent műveim mellett két éve "közösségi íróként" tevékenykedem, ami nyomon kísérhető honlapomon és Facebook oldalamon is. Kis gyerekkorom óta nézek filmeket. Ennek megfelelően mindig is közelemben maradt ez a művészeti ág. Egyetemi éveim alatt számtalan filmesztétika kurzus hallgatója voltam. Ha akarjuk, ha nem a XX. század második felétől a vizuális kutúra átvette a vezető szerepet. A tény fölött egyetlen író sem hunyhat szemet. Ennek szellemében egy általam vezetett, immár 10 éves Olvasókör is rendszeresen tárgyal filmalkotásokat. Olvasni jó. És jó filmet nézni is jó. Ez van!