csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Most jó Pókember rajongónak lenni: A 10 legjobb Pókember történet itthon

Előszedtük az idén hatvan éves Pókember legjobb -hazánkban megjelent- kalandjait az elmúlt húsz évből.

Igencsak el vannak kényeztetve Pókember rajongói az utóbbi években. Elég csak a Nincs Hazaút vagy az Irány a Pókverzum filmeket felhozni egy asztaltársaságban és máris sorra lehet venni az elismerő tekinteteket. Ne feledkezzünk meg azonban az inspirációt szolgáltató képregények hasábjairól sem, hiszen egyre több történet elérhető hazai pályán is.

10. Pókember és a Fekete Macska (SEMIC Interprint, 2006)

A Jay és Néma Bob filmek írója, Kevin Smith valójában igazi, bérletes geek. Nem csak a filmművészetben jeleskedik, alkalmanként képregényíróként is funkcionál. A Pókember és a Fekete Macska egy olyan alkotás, ami sokkal inkább a felnőtt olvasóknak szól és aligha férne meg a falmászó main stream kalandjai között.

Pókember és a Fekete Macska 1; alkotók: Kevin Smith, Terry Dodson, Rachel Dodson; kép: kepregenydb.hu

9. A bennünk lakozó gyermek (Kingpin kiadó, 2015)

A bennünk lakozó gyermek egy igazi gyöngyszem, ami eredetileg a 90-es évek elején jelent meg. J.M. DeMatties mindig remek érzékkel ábrázolja a szereplői lelkivilágát és traumáit. Itthon a Peter Parker Pókember 21-23 számaiban olvashatjuk.

Peter Parker Pókember 23; alkotók: J.M. DeMatteis, Sal Buscema; kép: kepregenydb.hu

8. Pókember: Kék (Hachette Fascicoli, 2019)

A Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény ezen kiadása hiánypótló darab. A Kék egy olyan történet, amelyért már régóta sóvárogtak a hazai rajongók. Ebben a kiadásban egy keménykötésű kiadásba csomagolva vehetjük kézbe.

Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény 32; alkotók: Jeph Loeb, Tim Sale; kép: kepregenydb.hu

7. Marvel Legendák 15: Póklány (Kingpin, 2021)

A képregényes Pókverzum eventre való felvezetés során a Kingpin több alternatív Pókembert is megismertetett a rajongókkal, hogy ezek a Hálószövő-variánsok ismerősek legyenek mire elérünk az eseményig. Póklány Peter Parker lánya egy alternatív jövőben, aki édesapja révén eleve képességekkel született.

Marvel Legendák 15; alkotók: Tom DeFalco, Ron Frenz, Bill Sienkiewicz, stb.; kép: kepregenydb.hu

6. A kölyök, aki gyűjtötte a Pókembert (Semic 2006, Kingpin 2020)

Ez a szívmelengető történet már kétszer is kiadásra került idehaza. Elsőként a fentebb említett Pókember és a Fekete Macska második füzetében, majd 2020-ban a Marvel Legendák 7 kötetben. A kölyök, aki gyűjtötte a Pókembert Stan Lee egyik személyes kedvence volt.

Marvel Legendák 7; Stan Lee és sokan mások; kép: kepregenydb.hu

5. “Hazatérés” (Panini 2005, Hachette 2018)

Starczynski nevétől sokan a falnak szaladnának, a Panini rövid életű Pókfej sorozatában Morlun története igenis vérfagyasztó volt. Peter Parkertől meglehetősen messze áll a miszticizmus, épp ezért jó döntés volt egy tőle igencsak szokatlan környezetbe emelni a karaktert.

A Hihetetlen Pókember 2 (Panini); alkotók: J. Michael Starczynski, John Romita Jr., Scott Hanna; kép: kepregenydb.hu

4,. Kraven utolsó Vadászata (Semic 1996, Kingpin 2016, Hachette 2019)

Talán ez az egyik legtöbb kiadást megélt Pókember történet Magyarországon. Habár eredetileg már a 90-es években megjelent a Semic füzeteiben a Kingpin úgy gondolta ez a történet egy keménykötésű kiadást, majd a Hachette sorozatában is újra megjelent.

Kraven utolsó vadászata; alkotók: J.M. DeMatteis, Mike Zeck, Bob McLeod; kép: kepregenydb.hu

3. Pókemberek (Kingpin 2020, Hachette 2021)

Miles Morales és Peter Parker első találkozása rengeteg érzelmet rejt magában. Ez a sztori izgalmas, vicces, akciódús és érzelmes egyszerre. A rajongók ráadásul választhatnak, hogy album vagy keményfedeles kiadásban lapozgassák otthon ezt a remekművet.

Marvel Albumok 2; alkotók: Brian Michael Bendis, Sara Pichelli; kép: kepregenydb.hu

2. A Tökéletes Pókember (Kingpin 2021)

Gigászi méretű kötetekkel gyarapodik, aki el akarja olvasni ezt a kalandot. Dr. Octopus egészen új szintekre emelte Pókembert, akire már rég ráfért egy kis ráncfelvarrás és a Mega Marvel két kötetében a teljes sztori elérhető.

Mega Marvel 8; alkotók: Dan Slott, Ryan Stegman, Humberto Ramos, John Livesay, stb; kép: kepregenydb.hu

1. Életút (Kingpin 2021)

Valahol nehezemre esne mást tenni a lista elejére. Ebben a kötetben tényleg minden megvan, amiért Pókembert szeretni lehet és a lista eddigi tételeiből is nem egy elem köszön vissza sajátos formában. A valós időben öregedő Peter Parker pedig, ha lehet,ímég emberibb, mint a fősodorbeli.

Hihetetlen Pókember ksz. 2021/3; alkotók: Chip Zdarsky, Mark Bagley, John Dell; kép: kepregenydb.hu
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.