Készül az Alien-sorozat, ráadásul egy kis csavarral a sztoriban

Minden túlzás nélkül, az elmúlt nap egyértelműen a Disney bejelentéseitől volt hangos. Valóságos özönvízként árasztották el a filmes oldalakat a készülő Star Wars– és Marvel-sorozatok folyamatosan bővülő listája. Az utóbbi hónapokban azért lehetett sejteni, hogy a Disney az elkövetkezendő időszakában jelentős hangsúlyt fektet majd a sorozatokra, de ilyen tömeges bejelentésre talán még a hardcore fanok sem voltak felkészülve.Azonban egy másik ismert franchise-zal kapcsolatban is bejelentést tett a Disney, és talán bizonyos szempontból ez volt az egyik meglepőbb, hiszen ezzel kapcsolatban még csak pletyka szinten sem hallhattunk semmi komolyat. Mindenki kedvenc xenomorphjai ugyanis nem film, hanem sorozat formájában tűnnek fel legközelebb.

Az Alien-filmeket méltán emlegetik a valaha készült legjobb sci-fi-horrorjaiként, hiszen az első felvonás, A nyolcadik utas: a Halál című klasszikus generációkat tartott rettegésben és kövezte ki az útját még számos folytatásnak. Ridley Scott 2012-ben a Prometheus-szal, majd 2017-ben a Covenant-tal kísérelte meg ismét feléleszteni az univerzumot, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A két film ugyanis egyfajta előzményfilmként szolgált, és egészen egyedi stílussal operált, amelyben a filozofikus hangvétel nagyobb szerepet nyert, mint a rettegés, ezért a rajongókat igencsak megosztotta az új koncepció. Épp ezért az elmúlt években parkolópályára került a sorozat, ám most a Disney és az FX úgy gondolta, ideje „kiolvasztani” ezeket a lényeket és elárasztani velük a Földet.

A Fargo-sorozat alkotója, Noah Hawley legújabb projektje kapcsán ugyanis elárulta, hogy ezúttal nem az űrben, hanem a Földön fog játszódni a történet, a nem is olyan távoli jövőben. Saját koncepciója szerint az Alieneket kezdetben szeretné kihagyni a történetből, hogy az a saját lábán is megálljon, ám nem kell félni, kellő időben és mennyiségben meg fogjuk kapni a xenomorphokat is. A franchise atyja, Ridley Scott sem fog a hírek szerint kimaradni a buliból, hiszen producerként fogja felügyelni a munkálatokat, és minden bizonnyal hasznos tanácsokkal is el fogja majd látni a rendezőt, hogy a lehető legautentikusabban idézzék meg a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikus darabjainak hangulatát, amely reméljük, színvonalában is megközelítheti majd azokat.


SourceVariety

Friss

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...
Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.

Hasonlóak

Magyarország nevezetes helyszíneit látogatta meg a Family Guy

Magyar nagyvárosok főterein szúrták ki a Family Guy szereplőit. A huszadik évadjára készülő animációs...

Befutott a Westworld 4. évadának baljós hangulatú előzetese

A Westworld 4. évada nyolc részes lesz és június 27-én tér vissza az HBO...

Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése (2022)

Újabb izgalmas hírrel jelentkezett a március 8-án startoló HBO Max szolgáltatás, ezúttal a kosárlabda...