hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

A Disney Marvel fronton is bekeményít: frissített sorozat és mozis lista

A tegnapi nagy Disney-dömping részeként rengeteg friss információt kaptunk az MCU jövőjéről is. Mozis fronton főleg alcímeket és premierdátumokat osztott meg a stúdió, de több teljesen új sorozat is felkerült a listára és az eddig egészen érdektelennek tűnő Nick Fury-sorozatot is sikerült egész szépen feltuningolni. A Marvel rajongóinak eddig is volt miről csacsogni, hiszen a héten mindenkit lekötöttek a harmadik Pókember-filmmel kapcsolatos újdonságok és pletykák, most azonban nem csak a hálószövő rajongói lelkendezhetnek.Filmek:

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája

Marvel
Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája / Kép: Disney

Hivatalosan is véget ért az első ázsiai karakterre koncentráló MCU-installáció forgatása, ezt maga Kevin Fiege erősítette meg. A Vasember 3 fanyalgó tábora duplán örülhet, ugyanis a 2021. július 9-én érkező produkcióban végre találkozhatnak az igazi Mandarinnal.

Captain Marvel 2

Marvel
Marvel Kapitány 2 / Kép: Disney

A Kapitány második szóló filmje igencsak puritán címet kapott, azonban nagyon úgy fest a helyzet, hogy a Little Woods rendezője, Nia DaCosta rendezi a kozmikus kiruccanást. Marvel Kapitány mellett bizonyosan feltűnik majd a fiatal Ms. Marvel és a felnőtt Monica Rambeau, akik addigra már a Disney+ sorozataiban is bemutatkoznak.

Thor: Szerelem és Mennydörgés

Marvel
Thor: Szerelem és Mennydörgés / Kép: Disney

Megerősítést nyert a pletyka, miszerint Christian Bale csatlakozott a film stábjához, méghozzá Gorr szerepében. A Mennydörgés istenének negyedik filmjében Natalie Portman és Tessa Thompson is visszatér. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Marvel
Ant-Man and the Wasp: Quantumania / Kép: Disney

Premierdátumot ugyan nem, de egy egészen mókás alcímet nyert magának az Ant-Man and the Wasp folytatása, valamint a korábbi pletyka is igaznak bizonyult, miszerint Jonathan Majors Kang szerepében lesz majd látható a mozivásznon.

Fekete Párduc 2

Marvel
Fekete Párduc 2 / Kép: Marvel Cinematic Universe

2022 májusáról ugyanazon év júliusára csúszott a Fekete Párduc folytatása. A filmről eddig semmi biztos információ nem szivárgott ki azon kívül, hogy az idén tragikus módon elhunyt Chadwick Bosemant sem digitális formában, sem szerepcserével nem fogják helyettesíteni.

Doctor Strange az őrület multiverzumában

Marvel
Doctor Strange az őrület multiverzumában / Kép: Disney

Bár sok újdonság nem szivárgott ki a Misztikus tanok mesterének második kalandjáról, az továbbra is bizonyos, hogy nagyon erős szálak kötik majd össze a WandaVízió és a Pókember produkciókkal.

Fantasztikus Négyes

Marvel
Fantasztikus Négyes / Kép: Disney

További újdonság, hogy Kevin Fiege megerősítette egy Fantasztikus Négyes film előkészületeit, aminek a rendezői székébe Jon Watts, az eddigi két MCU-s Pókember film direktora kerül.

A Marvel Filmes Univerzum premierlistája a következő:
  • Fekete Özvegy – 2021. május 7.
  • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája – 2021. július 9.
  • Örökkévalók – 2021. november 5.
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 2022. március 25.
  • Thor: Love and Thunder – 2022. május 6.
  • Fekete Párduc 2. – 2022. július 8.
  • Marvel Kapitány 2. – 2022. november 11.

Sorozatok:

Secret Invasion

Marvel
Secret Invasion / Kép: Disney

A Nick Fury karakterét középpontba állító sorozat nem kisebb sztorit dolgoz majd fel, mint a Secret Invasiont. Brian Michael Bendis gigaeseménye többévnyi előkészületet igényelt a képregények lapjain, és az első Marvel Kapitány, valamint a Pókember: Idegenben stáblistás jelenete már megalapozott ennek a szálnak.

Ironheart

Marvel
Ironheart / Kép: Disney

Mivel Robert Downey Jr.-t nem könnyű helyettesíteni, a stúdió új casting helyett inkább saját sorozatot szán az utódjának. Kevin Fiege állítása szerint Ironheart karaktere a debütálást követően több mozifilmben is felbukkanhat.

Armor Wars

Marvel
Armor Wars / Kép: Disney

Hadigép eddig nem volt kiemelkedően fontos szereplő az MCU-ban, most azonban saját szériában mutathatja meg rátermettségét. Az azonos címet viselő képregény során valóra válik Stark egyik legnagyobb félelme: a Vasember technológia rossz kezekbe kerül. A sorozat tartalmáról egyelőre csak találgatni lehet, ugyanis Don Cheadle visszatérésén kívül nem érkezett lényeges információ a stúdiótól.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special és I am Groot

Marvel
The Guardians of the Galaxy Holiday Special / Kép: Disney

A harmadik Galaxis őrzői-rész forgatásai alatt James Gunn tető alá hoz egy kis karácsonyi különkiadást, ami a Disney+ felületén érhető majd el, várhatóan 2022-ben. Az ünnepi epizód mellé a kicsi Groot saját sorozatot is kap, bár még nem tiszta, hogy animációs vagy élőszereplős sorozatra számíthatunk-e.

Marvel
I am Groot / Kép: Disney

Hawkeye

Marvel
Hawkeye / Kép: Disney

Hivatalosan is megerősítették a széria szereplőgárdáját, ezzel igazolva a korábbi hetek pletykáit. Jeremy Rennerhez csatlakozott Hailee Steinfield, akit a címszereplő utódjaként üdvözölhetünk a későbbiekben, Florence Pugh, aki először a Fekete Özvegy-moziban tűnik fel Yelena Belovaként, valamint Alaqua Cox is, Echo szerepében.

Amazon

Marve
She-Hulk / Kép: Disney

Nem pusztán Tatiana Maslany szerepét erősítette meg a stúdió elnöke, de Mark Ruffalo is visszatér a zöld óriás szerepében, és az igazi meglepetés Tim Roth szerződtetése, akit nem láthattunk az MCU-ban a 2008-as Hihetetlen Hulk óta.

Ms. Marvel

Marvel
Ms. Marvel / Kép: Disney

A szuperhősrajongó Ms. Marvel forgatása hivatalosan is elkezdődött. A címszereplőt Iman Vellani alakítja, aki friss névnek számít a színész szakmában.

 

A WandaVízió, Loki, Sólyom és a Tél Katonája, valamint a What if…? mind új kedvcsinálót kaptak, ezeket itt tekinthetitek meg:

Loki:

 

Sólyom és a Tél Katonája:

 

WandaVízió:

 

What if…?: 

Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.