10 érdekesség a 10 éves Harry Potter és a halál ereklyéi – 2. rész című filmről

Szinte hihetetlen, mégis napra pontosan 10 évvel ezelőtt a Harry Potter és a halál ereklyéi – 2. rész című felvonással ért véget a filmvilág legismertebb varázslótanoncának története. Ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk nektek 10 érdekességet a befejezésről.

1. Tom Felton egy interjúban elárulta, hogy amikor a film vége felé Voldemort megöleli Draco-t, az valójában nem szerepelt a forgatókönyvben. Az egész a karaktert megformáló Ralph Fiennes improvizációja volt, így Felton reakciója ebben a jelenetben teljesen ösztönös.

2. Ez az egyetlen olyan film a szérián belül, amiben Hermione-t seprűn repülve láthatjuk.

3. A három főszereplő közül a Ront alakító Rupert Grint volt az egyetlen, aki nem akarta otthagyni a franchise-t. Daniel Radcliff a harmadik, Emma Watson pedig az ötödik rész után fontolgatta, hogy kiszáll.

4. A Halál ereklyéi első és második részét egyszerre forgatták. A leforgatott anyagból elkészült nyers vágás pedig összesen öt és fél óra hosszú volt. Többek között ezért is került végül két részletben bemutatásra.

5. 130 perces játékidejével ez a legrövidebb Harry Potter-film. Ha a stáblistát nem számoljuk, akkor a nettó játékidő még a két órát sem éri el.

Harry Potter és a halál ereklyéi 2

6. Ha eddig nem vettétek észre, akkor következő megtekintéskor érdemes kicsit jobban odafigyelnetek Voldemort köpenyére, ugyanis annak színe minden Horclux elpusztításával egyre halványabb lesz.

7. Piton professzor csak ebben a részben szólítja a keresztnevén Harry-t. A korábbi epizódokban mindig Mr. Potternek hívta őt.

8. Sir John Hurt a Harry Potter és a bölcsek köve után ebben a részben bújhatott újra Ollivander bőrébe. Ezzel ő lett a széria leghosszabb kihagyását követően visszatérő színésze. A két film között ugyanis közel 10 év telt el.

9. Mindössze 14 olyan színész volt, akit a sorozat mind a nyolc részében láthattunk kisebb-nagyobb szerepben: Alan Rickman, Bonnie Wright, Devon Murray, Emma Watson, Rupert Grint, Daniel Radcliffe, Geraldine Somerville, James Phelps, Oliver Phelps, Matthew Lewis, Robbie Coltrane, Tom Felton, Josh Herdman és Warwick Davis.

10. Szintén ez az egyetlen olyan rész, aminek a nyitányában nem csendül fel a Harry Potter-filmek zenei főtémája, vagyis a John Williams által komponált Hedwig’s Theme.

Friss

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

Star Wars maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a filmeket és sorozatokat!

Az Artsomnia szerkesztősége úgy döntött ad egy kis támpontot azoknak, akik szeretnék ledarálni a...

110 érdekesség a Harry Potter és a Legendás állatok filmekről

Már-már ijesztő bele gondolni abba, hogy az első Harry Potter film több, mint húsz...

Az MCU szerintünk: A nagy Marvel rangsor

Még az összeomlás szélén álló Marvel sem gondolhatta 2008-ban, hogy az akkor debütáló Vasember...