Képregényben olvashatjuk a Netflix-féle Defenders csapat kalandjait

A Kingpin elhozta a Defenders csapat egy frissebb felállását, ahogy azt a nézők a Netflix-sorozatból megismerhették.

Brian Michael Bendis rengeteg szóló- és csapattörténetet hagyott maga mögött, mikor hosszú évek után távozott a Marveltől, ezek közül is az egyik utolsó a Defenders (magyarul Oltalmazók), melyben összehozta a Netflixről megismert felállást. Maguk a karakterek sem ismeretlenek számára, hiszen ő írta a Jessica Jones-sorozat első évadának alapjául szolgáló sztorit (magyarul a Fumax gondozásában jelent meg), az itthon évente megjelenő Fenegyerek-sorozatot (Kingpin) és Az új Bosszú Angyalai (itthon a képregényekben így hívjuk a Bosszúállókat) lapjain Luke Cage is rendszeresen szerepel. Sajnos a crossover széria nem sikerült jól a korábbi felvezető sorozatokhoz képest, de ez ne riasszon el senkit: a képregény csupán a csapat összetételében hajaz a filmes rokonára. A négy hős a jelenlegi kötetben már régről ismeri egymást, Jessica és Luke házasok, valamint Iron Fist sem az a nyafka gyerek, akire a nézők annyit fanyalogtak.

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Luke Cage / Kép: Kingpin

A társaságot egy közös ügy rántja össze: mind a négyüket megtámadják, egyesével, a közös ellenség szövetségeseket farag a négy különc figurából, a szálak pedig egy rég halottnak hitt nemezishez vezetnek. David Marquez gyönyörű munkáin keresztül izgulhatjuk végig, ahogy a csapat végigverekszi magát a New York-i alvilágon, hogy megtalálják támadójukat, Justin Ponsor színező pedig remek színezéssel támogatja meg a sztori hangulatát. 

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Jessica Jones / Kép: Kingpin

Szerencsére a kötet csak laza szálakkal kapaszkodik az élőszereplős adaptációhoz, sokkal inkább köti a karaktereket a megszokott környezetükhöz és a nagyobb Marvel univerzumhoz. Ezáltal vendégszereplőkből sincs hiány, találkozhatunk az ismét rossz útra tért Fekete Macskával, valamint Megtorlóval, de még Penge is beköszön néhány panel erejéig. 

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Fenegyerek (Daredevil) / Kép: Kingpin Facebook

Ahogyan azt megszokhattuk a Kingpin kiadványaitól, a megjelenés csillagos ötös, a rajzok szemkápráztatóak, a sztori végig dinamikus és húzza magával az olvasót, pluszban Fenegyerek is kapott egy vagány fekete-vörös szerkót, amit, azt hiszem, itthon még nem láthattunk korábban. Ha valaki bírja Bendis írói stílusát, annak kötelező darab.

Az elöző Marvel Legendákról itt írtunk.


Friss

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Most jó Pókember rajongónak lenni: A 10 legjobb Pókember történet itthon

Előszedtük az idén hatvan éves Pókember legjobb -hazánkban megjelent- kalandjait az elmúlt húsz évből. Igencsak...

Villámkritikák 1 – Kingpin kiadó év eleji képregényszemle

Első Villámkritikák gyűjteményünkben az elmúlt időszak képregény terméséből szemezgetünk. Y: az utolsó férfi 17 (Kingpin...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...