szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Képregényben olvashatjuk a Netflix-féle Defenders csapat kalandjait

Brian Michael Bendis rengeteg szóló- és csapattörténetet hagyott maga mögött, mikor hosszú évek után távozott a Marveltől, ezek közül is az egyik utolsó a Defenders (magyarul Oltalmazók), melyben összehozta a Netflixről megismert felállást. Maguk a karakterek sem ismeretlenek számára, hiszen ő írta a Jessica Jones-sorozat első évadának alapjául szolgáló sztorit (magyarul a Fumax gondozásában jelent meg), az itthon évente megjelenő Fenegyerek-sorozatot (Kingpin) és Az új Bosszú Angyalai (itthon a képregényekben így hívjuk a Bosszúállókat) lapjain Luke Cage is rendszeresen szerepel. Sajnos a crossover széria nem sikerült jól a korábbi felvezető sorozatokhoz képest, de ez ne riasszon el senkit: a képregény csupán a csapat összetételében hajaz a filmes rokonára. A négy hős a jelenlegi kötetben már régről ismeri egymást, Jessica és Luke házasok, valamint Iron Fist sem az a nyafka gyerek, akire a nézők annyit fanyalogtak.

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Luke Cage / Kép: Kingpin

A társaságot egy közös ügy rántja össze: mind a négyüket megtámadják, egyesével, a közös ellenség szövetségeseket farag a négy különc figurából, a szálak pedig egy rég halottnak hitt nemezishez vezetnek. David Marquez gyönyörű munkáin keresztül izgulhatjuk végig, ahogy a csapat végigverekszi magát a New York-i alvilágon, hogy megtalálják támadójukat, Justin Ponsor színező pedig remek színezéssel támogatja meg a sztori hangulatát. 

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Jessica Jones / Kép: Kingpin

Szerencsére a kötet csak laza szálakkal kapaszkodik az élőszereplős adaptációhoz, sokkal inkább köti a karaktereket a megszokott környezetükhöz és a nagyobb Marvel univerzumhoz. Ezáltal vendégszereplőkből sincs hiány, találkozhatunk az ismét rossz útra tért Fekete Macskával, valamint Megtorlóval, de még Penge is beköszön néhány panel erejéig. 

Defenders
Oltalmazók (Defenders) – Fenegyerek (Daredevil) / Kép: Kingpin Facebook

Ahogyan azt megszokhattuk a Kingpin kiadványaitól, a megjelenés csillagos ötös, a rajzok szemkápráztatóak, a sztori végig dinamikus és húzza magával az olvasót, pluszban Fenegyerek is kapott egy vagány fekete-vörös szerkót, amit, azt hiszem, itthon még nem láthattunk korábban. Ha valaki bírja Bendis írói stílusát, annak kötelező darab.

Az elöző Marvel Legendákról itt írtunk.


Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.