csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Villámkritikák 1 – Kingpin kiadó év eleji képregényszemle

Első Villámkritikák gyűjteményünkben az elmúlt időszak képregény terméséből szemezgetünk.

Y: az utolsó férfi 17 (Kingpin kiadó)

A Kingpin kiadó által gondozott Y utolsó kötete olyan, mintha valaki folyamatosan gyomorszájba vágná az olvasót, jó értelemben persze. A befejezés az apokaliptikus események ellenére kifejezetten személyes és szentimentális. A Vaughan, Guerra, Marzan (író, rajzoló, kihúzó) alkotta trió szokás szerint remekel.

Kingpin Kiadó Y
Y az utolsó férfi 17 (Forrás: Kingin Kiadó)

Marvel+ 2022/1 (Kingpin kiadó)

Roger Mckenzie és Frank Miller írópáros egy igazi piszkos sztorit szállít, egyenesen a Marvel univerzum alvilágából. A füzetben tartalmaz mindent, amiért a rajongók szeretik a 80-as évek képregényeit.

Marvel+ Kingpin Kiadó
Marvel+ 2022/1 (Forrás Kingpin Kiadó)

Marvel+ ksz. 2021/5: Marvel Kapitány (Kingpin kiadó)

A Marvel Kapitány szerencsére a második kötet során sem mentesül a kozmikus öniróniától. Peter David neve nem lehet ismeretlen a hazai képregény vásárlók számára, ezáltal nem szükséges külön dicshimnuszokat zengeni a munkáiról. A Marvel Kapitány kiváló választás lehet bárkinek, aki kísérletezne a kevésbé ismert Marvel hősökkel.

Marvel+ ksz Kingpin Kiadó
Marvel+ ksz. 2021/5 (Forrás: Kingpin kiadó)

A Hihetetlen Pókember 2021/6 (Kingpin kiadó)

Dan Slott kezei alatt végre elszabadul a Pókverzum. Az utóbbi évek egyik leghíresebb Pókfej sztorija csak felületesen hajaz a népszerű animációs filmre, de legalább annyira őrült és szórakoztató. (És persze ez létezett előbb) Okkal örülhetnek azok a gyűjtők, akik kifogásolják Humberto Ramos rajzait, hiszen ez alkalommal Olivier Copiel örökítette meg Slott vízióit. (Érdekes adalék, hogy ez a szám ünnepli a Kingpin Pókember sorának tizedik évét, amit a különleges borító is jelez.)

Hihetetlen Pókember Kingpin kiadó

Marvel Legendák 17: Kárhozat (Kingpin kiadó)

Kárhozat korábban Gömbvillám néven volt ismert az itthoni megjelenésekben, a Polgárháború történései után azonban hátrahagyta ezt az identitást. A Kárhozat egy remek kötet, Paul Jenkins már többször bizonyította rátermettségét, ellenben Paul Gulacy rajzait kicsit szokni kell menet közben. Mindenesetre bátor lépés volt a Kingpin kiadó részéről, hogy bevállalt egy ennyire underground címet. 

Marvel Legendák Kingpin kiadó
Marvel Legendák 17 (Forrás: Kingpin kiadó)
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.