Hasábról a vászonra 3: Hadigép

A heti Disney-dömping után logikusan Hadigéppel folytatjuk vasárnapi rovatunkat, amiben összehasonlítjuk az MCU szereplőit képregényes megfelelőikkel.

Hadigép eddig nem volt túl izgalmas adaléka az MCU-nak. A harmadik Vasember-installációban gyakorlatilag csak azért vett részt, hogy legyen kit cikizni, de szerencsére többnyire sikerült helyrepofozni a karakter renoméját. A Marvel további terveit nézve azonban úgy tűnik, végre lesz esélye tündökölni, hiszen érkezik az Armor Wars, ami az alapanyagot tekintve igencsak izgalmas epizódja lehet a filmes univerzumnak. Addig is tekintsük át, mit érdemes tudni a karakter mozis és rajzolt verzióiról.


1. Armor War

Hadigép
Armor Wars / Kép: Marvel

Annak ellenére, hogy még csak előkészületi fázisban tart a produkció, érdemes ezzel a tétellel nyitni a listánkat: a legkézenfekvőbb dolog különbségek terén ugyanis az, hogy ez Tony Stark kalandja volt a füzetekben. Egyelőre csak találgatni lehet, de elképzelhető, hogy Hadigépnek az elhunyt Tony után kell majd takarítania a széria folyamán. Akárhogy is lesz, ez bizonyosan az egyik legizgalmasabb széria a Disney+ frissen beharangozott tartalmaiból.

2. Iron Patriot

Hadigép
Iron Patriot (Norman Osborn) / Kép: PopOptiq

Mivel a Vasember 3 munkálatai során kb. elképzelhetetlen volt, hogy Pókember valaha is az MCU része legyen, a kreatív csapat gyorsan el is lőtte ezt a patront a filmekben mint humorforrás. Akármilyen jót derültünk rajta – vagy épp szívből utáltuk –, a képregények lapjain sokkal érdekesebb ez az alteregó: eredetileg maga Norman Osborn ölti fel a sávos-csillagos páncélt, miután a Secret Invasion eseményei után Tony Stark helyére kerül a nemzetbiztonsági szerveknél. (A Secret Invasion sztoriról a jövő heti cikkünkben ejtünk pár szót.)

3. Civil War

Hadigép
Hadigép (James Rhodes) – Kiborg / Kép: Marvel

A Polgárháború ominózus reptérjelenetének végén láthattuk, ahogy Rhodes balesetet szenved és lezuhan az égből. A filmes univerzumban elég könnyen megúszta, csupán a lábai bénultak le, majd később Stark épített neki egy járást segítő eszközt.
Az ezredes a képregények oldalain is komoly sérüléseket szenved, de jóval a szuperhősök polgárháborúja előtt: egy dubaji küldetés során olyan végzetes sérüléseket szerez, amik több testrészét is leszakítják. Rhodes-ot sikerül ugyan megmenteni, de kénytelen kiborgként tovább funkcionálni.

4. Vasember

Hadigép
James Rhodes, mint Vasember / Kép: Screen Rant

James Rhodes ezredes elsőre nem Hadigépként mutatkozik páncélban. Az alkoholista Tony Stark képtelenné válik szuperhős feladatai ellátására, ezért Rhodes bújik a vörös-arany gépezetbe egy időre.Ez a vonal kimaradt a filmekből, ugyanakkor az Armor Wars-sorozat jó alkalom lehet, hogy a stúdió legalább nyomokban emlékeztessen erre az időszakra a képregények oldalairól.

A Hasábról a vászonra cikkek végén listázzuk az adott karakter jelenleg is elérhető magyar megjelenéseit, Hadigép azonban egyelőre nem kapott szóló kalandot itthon, így legfeljebb elvétve, vendégként találkozhattok vele.


Friss

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Katonadolog, avagy a kutya, amelyik se nem ugat, se nem harap: Katonadolog (Dog, 2022 – United Artists Releasing) kritika

"Egyszer a kutya és/vagy az izmoscsávó miatt megnézhető, gyerekeknek a kutya ellenére nem ajánlott..." Holivúd...

Tisztítótűz: Akik az életemre törnek (Those Who Wish Me Dead, 2021 – New Line Cinema) kritika

Februárban a hazai HBO Go-ra is megérkezik Taylor Sheridan (Wind River - Gyilkos nyomon)...

Most jó Pókember rajongónak lenni: A 10 legjobb Pókember történet itthon

Előszedtük az idén hatvan éves Pókember legjobb -hazánkban megjelent- kalandjait az elmúlt húsz évből. Igencsak...