vasárnap, július 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Annabelle 2. – A teremtés (Annabelle: Creation – 2017)

Magyar cím: Annabelle 2. – A teremtés
Eredeti cím: Annabelle: Creation
Műfaj: horror
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Anthony LaPaglia, Miranda Otto, Lulu Wilson, Talitha Bateman, Stephanie Sigman
Rendező: David F. Sandberg
Forgatókönyvíró: Gary Dauberman
Gyártó: New Line Cinema
Játékidő: 109 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪augusztus 10.
Magyarországi moziforgalmazó: InterCom
Korhatár: 18+
Szinkronos előzetes:

A Démonok között (The Conjuring) franchise negyedik alkotása augusztus 10-én érkezik a magyarországi mozikba. A rengeteg negatív kritikát kapott Annabelle első része után minden okunk meg van az aggodalomra. A mozis élmény azon negatív példáját erősítette, amikor a film megnézése után 10 perccel már nem emlékszünk belőle semmire, csak hogy láttunk valami kuszaságot, kiszámítható cselekménnyel és gyenge alakításokkal. Ezek után az első rész rendezőjét John R. Leonetti-t (aki egyébként kiváló operatőr, lásd: Démonok között) le is váltották az eddig főleg rövidfilmeket készítő David F. Sandberg-re. De az ő nevéhez fűződik a tavaly nyáron debütált Amikor kialszik a fény (Lights Out) is, ami az első egész estés rendezése volt. Azonban a kritikusok egyöntetű tetszését nem sikerült elnyernie vele.

Az Annabelle 2 az eddigi Conjuring filmek előzményét hivatott bemutatni, amiből megtudhatjuk, hogy honnan származik a gonosz Annabelle baba, ami végig kíséri és kísérti szereplőinket az eddigi filmek során.

Bezárnak egy árvaházat, az ott élő gyerekek és apáca nevelőjük pedig az utcára kerülnek. Van viszont egy babakészítő, aki feleségével nemrégiben elvesztette a lányát, ezért erős késztetést érez arra, hogy jót cselekedjen, ezért kinyitja otthona kapuját az árvák és nevelőjük előtt. Ekkor kezdődnek a rejtélyes jelenségek, a pár halott lánya ugyanis megjelenik és kísérteni kezdi az új lakókat. A horror zsánerében megszokott módon a leggyengébb (jelen esetben sérült lábú) lányt szemeli ki magának, és egyre intenzívebben kísérti azt. Az előzetesből kiderül, hogy az elhunyt gyermek szülei idézték meg a szellemet és adtak neki engedélyt arra, hogy beköltözzön egy babába.

Néhány külföldi oldalon már jelentek meg kritikák a filmről, amik biztatóan hangzanak. Többen dicsérik a fiatal lányok Lulu Wilson és Talitha Batemen színészi alakításait. A pozitív kritikák az előző rész után a kellemes csalódás élményével kecsegtetnek. A történet habár elvileg vontatva indul, de a végére egy ütős filmet kapunk, sok jump scare elemmel (ez egy technika, amit főleg a horrorfilmekben és videojátékokban használnak, melyben a nézőt váratlan pillanatban ijesztő képi és hanghatásokkal sokkolják).

Ami szerethetővé tette az eddigi Démonok között filmeket az talán a műfajon belül szokatlannak számító happy end befejezés volt, ami azt sugallta, hogy nem hiába szenvedtek a szereplők annyit, létezik megoldás, ami a legtöbb horrorra nem jellemző. Szerencsésebb esetekben akad 1-2 túlélő, de a történet többi központi karakterét szépen sorjában különböző kegyetlen módon kinyírják. Kíváncsian várjuk, hogy ez a rész is folytatja-e ezt a hagyományt vagy beáll a tucat horrorok közé…Annabelle 2. - A teremtés
Vélemény
Az előzetesek, és az eddig vélemények alapján egy ijesztő, és történetileg sem elhanyagolható horrorfilmre számíthatunk, ami kötelező darab lesz a széria és a műfaj szerelmeseinek.
Pozitívumok
Negatívumok
70
Ennyire ajánjuk