péntek, július 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Hamarosan érkezik a Lucifer 5. évada – Ajánló

Kevesebb mint két hét és érkezik a sok nehézséget megélt Lucifer című Netflix-sorozat ötödik évada. Július közepén debütált az előzetese sok-sok izgalmas jelenettel csábítva a nézőket a rosszba. Sőt már júniusban azt is megtudhattuk, hogy az ördögi csábítások idén sem érnek véget.

A Lucifer sorozat súlyos csapáson esett át néhány év után, de újra talpra tudott állni. Ezért is mondhatjuk, hogy a sorozat rajongótábora talán az egyik leginkább tapsot érdemlő közösség. Mikor a sorozatot a harmadik évad után a Fox meg akarta szüntetni, eddig még nemigen látott összefogás indult meg, hogy megmentsék a műsort. Hála az egyre inkább feltörő Netflixnek, a sorozatot megvették, és a negyedik évad után még ígértek egy ötödik, záró évadot. Ám idén júniusban a Twitteren megjelent a hír, hogy még egy hatodik szezon is jönni fog, nem véletlenül, hiszen stílusos egy ördögi alkotást ördögi számmal befejezni.

Forrás: Netflix

A sorozatot a kritikusok már a kezdetektől fogva igencsak lehúzták, és a képregényrajongók sem igazán repestek az örömtől, hogy nem a Mike Carey alkotta Lucifer került a műsorba. Mindezek ellenére nem véletlen, hogy a mai napig óriási rajongótábora van a sorozatnak.

Valóban igaz, hogy az első évad lassabban indul be, mint azt talán egyesek elvárnák, de minden egyes résszel egyre többet tudunk meg, egyre inkább belelátunk a karakterekbe és felépül egy világ a közönség előtt. Ez ebben az esetben kifejezetten szerencsés, hiszen az első évadban ismerjük meg szereplőinket, és a lassú bontakozásnak köszönhetően sokkal inkább érezhetővé válik az évadokon átívelő karakterfejlődés. A színészek pedig így is tökéletesen hozzák az adott egyéniséget.

Forrás: Netflix

Tom Ellis alakítja főhősünket, Lucifer Morningstart. Az angol színész kifogástalanul hozza elegáns, hódító karakterét, ahogy a komolyabb és drámaibb pillanatokat is egyaránt átérezhetővé teszi. Szinte ráöntötték a szerepet, ahogy a női főszereplő, Lauren German is kiváló Decker detektív, habár az ő karaktere inkább csak a második évadra tud igazán kinyílni. A két főszereplőn kívül még láthatjuk állandó mellékszereplőként Lesley-Ann Brandt-ot (Mazekeen), D. B. Woodside-ot (Amenadiel), Rachael Harrist (Linda) a képernyőn, de szinte az egész színészgárdát felsorolhatnánk ide, ha a minőségi alakításról van szó.

Forrás: Netflix

Az üdítő magában a sorozatban az a csavar, ahogy az eredeti bibliai alakot feldolgozza a történet. Habár nem ma megjelenő ördögábrázolásról van szó, már a reneszánszban is emberként jelenik meg. Egyszerre egy velünk, emberekkel, és különbözik is tőlünk. Ugyanazokkal a vágyakkal, étvággyal, jellemzőkkel ábrázolták, ám mindig megvolt az adott jellemző célja. Lucifer sem különbözik első látásra sokban tőlünk. Egy igazi hedonista, aki Lux nevű éjszakai klubját vezeti, iszik, nőzik és alkukat köt. Eltérve a hagyományoktól azonban itt nem a fausti megállapodásról van szó, ahol mindig van egy csel. A paktumok esetében az egyetlen cél saját maga szórakoztatása, aztán ha valami balul sül el, az minden esetben az emberi esendőség miatt következik be.És pontosan ez a műsor csavarja is. Lucifer nem egy hős, ő csak egy meg nem értett karakter, akinek a történetét senki nem hallgatta végig. Mindenki elfogadta, hogy az apja (Isten) szerint ő a bűnös és a Pokolba száműzetett a tettei miatt. Ebben a helyzetben Isten válik a „főgonosszá”, és ez általánosságban is megmutatja a nézőknek, hogy mennyire fontos mindent több oldalról megismerni. Emellett a történetben egyre inkább kibontakozik a mitológiai világ, ami még izgalmasabbá teszi a sztorit és érthetőbbé teszi Lucifer problémáját. Talán ez is a kulcsa annak, hogy a sorozat nem tudott a negyedik évad alatt sem unalmassá válni. Míg például a Flash sorozatot sokan a második szezon után abbahagyták az ismétlődő konfliktusok miatt, itt a mitológia annyira kidolgozott és széleskörű, hogy minden csavar alátámasztást kap.

Lucifer S05
Forrás: Netflix

Azoknak, akik megijednének a téma miatt vagy a lassabb felépítettségtől, jó hír, hogy már a második évadban érkeznek az izgalmasabbnál izgalmasabb „vendég” karakterek, akik köré épül a fő cselekményszál. De az érehető, hogy az egyre inkább kibontakozó évadok csúcspontja egyértelműen a harmadik, amikor minden titokra fény derül Chloe, a női főszereplő számára. A negyedik szezon végig ennek feldolgozásáról, megértéséről szól, és mikor végre megnyugodhatnánk, minden harmóniába kerülne, a szereplők újabb akadályokba ütköznek. Olyan akadályokba, amiket nem lehet megoldani, és ezzel könnyedén lezárhatnák a sorozatot, ám ezt nem tették meg. Kevesebb, mint egy hónap múlva érkezik az új évad, és ahogy az előzetesből láthattuk, a történet folytatódik és egyre nagyobb csavarokkal dolgozik.

Így mindenki, aki szeretne belecsöppenni az ördögi körbe, időben kezdje el nézni, mert már nem sok ideje maradt a friss évadig. Azok, akik pedig még bizonytalanok, kóstoljanak bele, nem fogják megbánni. A rosszaság mindig csábító, ahogy maga Lucifer is, de egy kis ízelítőt adhat az új évad előzetese is.

A trailerben a főbb szereplőket láthatjuk, ahogy feldolgozzák Lucifer visszatérését királyságába. Tom Ellis (Lucifer) azonban hamar megjelenik a képernyőn és mi megtudhatjuk, hogy a gonosz ikertestvér klasszikus történetével fogunk találkozni ebben az évadban, Michael (arkangyal) karakterében. A történet a szokásos. Az imposztor terve, hogy átvegye főhősünk hátrahagyott életét, ám megjelenik az „igazi” Lucifer és megkezdődik a harc a két férfi között. Mindkettőjüket Tom Ellis fogja megformálni, ezért az alkotók külön figyelmet fordítottak a két karakter megkülönböztetésére: az eltérések többek között a szárnyak színében és a testtartásban érhetők tetten, de az eredeti szinkron az akcentusok variálásával is a néző segítségére lesz.

Forrás: Netflix

Még egy új szereplőre lehet számítani az ötödik évadban, mégpedig magára Istenre, de feltehetőleg inkább az epizódlista második felében lép színre Lucifer édesapja. Az égi apukát Dennis Haysbert fogja játszani.

Igen mozgalmasnak ígérkezik az új évad, számos összecsapást és drámai jelentet mutattak meg az előzetesben, ám a sok-sok kérdésre sajnos csak augusztus 21-én kaphatunk választ. 16 epizódon át élvezhetjük a pokoli humorral fűszerezett műsort. Ami biztosan lesz benne: izgalom, ének, fantázia. Igazi forró és tüzes hangulatra számíthat minden néző.

Forrás: Netflix

Aki még nem ismeri a Lucifert

Mi is ez a sorozat? A Bibliából jól ismert ördög, Lucifer Morningstar otthagyta alvilági otthonát és meglátogatta az angyalok városát, Los Angelest. Kicsit ki akart kapcsolódni, szórakozni, megszabadulni a monoton munka és felelősség alól. Már az elején láthatjuk, hogy nem egy vérszomjas sátánról van szó, és miután egy barátját meggyilkolják, megfogadja, hogy igazságot tesz az ügyben. Így fonódik össze az ördög története Decker detektívével. Együtt nyomoznak bűntények után, „derítik ki mások vágyait” és ismerik meg egymást és saját magukat. A DC-képregényből alkotott sorozat egy kellemes csavar az ördög Bibliai és mai értelmezésén.Zai Vivien
Zai Vivien
Sziasztok, Vivi vagyok! Igazi sorozat és filmfüggő vagyok. Leginkább az elgondolkodtató tartalmakat szeretem, vagy az akciódús jeleneteket. Nem véletlenül, mivel óriási képregényrajongó vagyok. Kiskoromtól kezdve a mindennapjaim része volt Pókember, Batman, Catwoman, Buffy stb. A filmek terén örök rajongója leszek a klasszikus, régi romantikus filmeknek. Másfél óra tömör gyönyör a legtöbb és néha igazi kincseket lehet találni. Az életem másik meghatározó része bölcsészként az irodalom, minden mennyiségben. A klasszikusoktól az abszurd posztmodernig mindent elolvasok.