vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén júniusban!

Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic World folytatása négy évvel játszódik az előző film eseményei után. Az őslények háborítatlanul élnek a Jurassic Park-nak és a Jurassic World-nek is egykor helyet adó Nublar szigeten. Nyugalmukat azonban egy épp kitörni készülő vulkán zavarja meg. Claire (Bryce Dallas Howard) és Owen (Chris Pratt) ezért egy mentőcsapattal a szigetre utazik, hogy az állatokat megfelelő bánásmód mellett átszállítsák egy erre a célra kialakított objektumba. A tervbe azonban hiba csúszik és a lények elszabadulnak a városban, élükön egy minden eddiginél veszedelmesebb hibriddel.

Ezért várjuk: Ha csak röviden kéne megindokulnunk, akkor azt mondanánk, hogy azért mert imádjuk a dínókat! Ha pedig hosszabb magyarázatot kell adnunk erre a kérdésre, akkor a válaszunk az, hogy 25 évvel ezelőtt Steven Spielberg egy olyan, kétségkívül korszakalkotó művet tett le az asztalra a Jurassic Park első részével, amely több generáció számára nyújtott feledhetetlen pillanatokat és ezzel együtt az egyik legjövedelmezőbb franchise-t is útjára indította. A folytatások, habár ingadozó minőségűek voltak, összességében mégis mindegyik epizódnak meg volt a maga bája (igen még a harmadik résznek is!). Az első kritikák szerint pedig könnyen lehet, hogy a Bukott birodalom a széria legjobb és legszórakoztatóbb része is lesz egyben.

Eredeti cím: Jurassic World: Fallen Kingdom
Korhatár: 12+
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: 128 perc
Rendező: J.A. Bayona
Főszereplők: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Ted Levine, Toby Jones, BD Wong
Hazai bemutató: 2018. június 7.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

https://www.youtube.com/watch?v=qcl66Tgs57s

Örökség

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. De mi lehet pontosan a vérfagyasztó örökség?

Ezért várjuk: Mert a külföldi kritikusok már most az új “Ördögűző”-ként hivatkoznak a filmre, ami valjuk be nem rossz ajánlólevél, továbbá a Rotten Tomatoes kritikákat összesítő oldalon jelenleg 100%-os értékelésen áll, amivel szintén nem sok alkotás dicsekedhet, horror meg aztán pláne nem. Az előzetesek alapján pedig elmondható, hogy az Örökség valóban egy nyugtalanító hangvételű, sokkoló és fordulatos alkotásnak tűnik.

Eredeti cím: Hareditary
Korhatár: 16E
Műfaj: dráma, horror
Játékidő: 127 perc
Rendező: Ari Aster
Főszereplők: Toni Colette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro
Hazai bemutató: 2018. június 7.
Forgalmazó: Vertigo Média

https://www.youtube.com/watch?v=FJAqFMnNflw

Felelsz vagy mersz

A film a jól ismert Felelsz vagy mersz játékon alapul, azzal a csavarral, hogy aki a játék során nem mond igazat, vagy nem teszi meg azt, amit feladatként kap azt valaki vagy valami kegyetlenül megbünteti.

Ezért várjuk: Mert horrorból sosem elég és a komolyabb hangvételű Örökség után jó lesz beülni egy “könnyedebb” slasherre. A filmet készítő Blumhouse stúdió (Tűnj el!, Széttörve, A látogatás) pedig garancia rá, hogy a Felelsz vagy mersz kategóriáján belül egy jól elkészített és csavaros alkotás lesz.

Eredeti cím: Truth or Dare
Korhatár: 16+
Műfaj: horror, thriller
Játékidő: 100 perc
Rendező: Jeff Wadlow
Főszereplők: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Sophia Ali
Hazai bemutató: 2018. június 21.
Forgalmazó: UIP-Duna FIlm

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Danny Ocean kétségkívül, korának egyik legnagyobb szélhámosa, de húga, Debbie (Sandra Bullock) még rajta is túltesz. A nő, bátyjához hasonlóan szabadulása után már a következő nagy balhén töri a fejét, melynek helyszíne az ország leggazdagabb embereinek helyet adó New York-i Met Gala lesz, a fő célpont pedig a nő hűtlen expasija és a rendezvény szervezője, Claude Becker. Természetesen egy ekkora balhéhoz csapat is kell, ami a bűnöző világ krémjéből áll majd össze.

Ezért várjuk: Bevallom ezzel a filmmel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Az eredeti Ocean’s filmeket ugyanis imádom és nem emlékszem rá, hogy bármikor is említésre került volna benne, hogy a George Clooney által alakított Danny-nek lenne egy húga is. Az ilyen kalapból előhúzott rokonok pedig sosem tartoztak a kedvenc megoldásaim közé. Akkor már szerintem sokkal jobb lett volna egy teljes reboot-ot készíteni, ami nem kapcsolódik ennyire izzadságszagúan a korábbi filmekhez. Ennek ellenére mégis kíváncsian várom, hogy az Éhezők viadala rendezője milyen izgalmas bűntetteket prezentál majd nekünk a film során. Egy viszont biztos, a színészi alakításokkal nem lesz gond, hiszen a főbb szerepekben Hollywood színésznőinek krémje lesz látható, Sandra Bulkock-tól kezdve Cate Blachetten át, egészen Anne Hathaway-ig.

Eredeti cím: Ocean’s 8
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, krimi, vígjáték
Játékidő: 110 perc
Rendező: Gary Ross
Főszereplők: Cate Blanchett, Olivia Munn, Dakota Fanning, Matt Damon, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Katie Holmes, Rihanna
Hazai bemutató: 2018. június 21.
Forgalmazó: InterCom

Sicario 2. – A zsoldos

A Denis Villeneuve által rendezett, nagysikerű Sicario folytatásában a mexikói drogkartellek egyre nagyobb területeket foglalnak el az Egyesült Államokon belül. Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök ezért újabb véres küldetésre indul. Ismét szövetkezik a hidegvérű kolumbiai bérgyilkossal, Alejandróval (Benicio Del Toro), aki évekkel ezelőtt bosszút esküdött, amikor a kartell emberei megölték a családját. A férfi terve szerint Alejandrónak el kell rabolnia a hírhedt drogbáró lányát, hogy brutális viszályt robbantsanak ki az egymással vetélkedő kartellek között. Ám az akció nem várt események sorát indítja el.

Ezért várjuk: Mert a Denis Villeneuve rendezésében készült első rész egy csontig hatoló, kőkemény hangulatú, brutális thriller volt. És a jelek szerint a folytatás sem fog elmaradni a eredetitől, ugyanis a rendezői székben ezúttal az a Stefano Sollima ült, aki a már-már kultikusnak mondható és szintén nem a finomkodásáról híres Gomorra című maffia-sorozattal vált hírhedté. Ennek tükrében meglepődnénk, ha a Sicario 2 év végén nem szereplne az év legjobb filmjeit összesítő listák javarészében. Az első részben is brillirozó Benicio del Toro és Josh Brolin páros pedig ezúttal is garantáltan hatalmasat fog játszani.

Eredeti cím: Sicario: Day of the Soldado
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, krimi, dráma
Játékidő: 122 perc
Rendező: Stefano Sollima
Főszereplők: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Matthew Modine
Hazai bemutató: 2018. június 28.
Forgalmazó: Freeman Film


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/