péntek, március 1, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén februárban!

A Babadook

Amelia, férje tragikus halála után egyedül kénytelen felnevelni fiát, Samuelt. A hétéves kisfiú súlyos viselkedési zavarokkal küzd, állapota pedig csak rosszabbra fordul miután az anyja egy Mr. Babadook nevű különös könyvből kezd el felolvasni neki. A házat melyben élnek, ezzel egy időben pedig egy felsőbb gonosz hatalom is megszállja.

Ezért várjuk: Igen tudjuk, hogy egy 4 éves filmről van szó, amit már rég megnézhettünk volna, főleg akkor, ha ennyire várjuk. Ebben részben igazatok is van, de mint megannyi filmes műfaj, úgy a horror is sokkal nagyobb élvezetet nyújt a moziban, mint otthon a TV előtt. Kiváltképp akkor, ha az a horror jól van elkészítve. A Babadook pedig minden bizonnyal egy jól sikerült alkotás, ezt bizonyítja a 86 pontos Metascore és a 92%-os Rotten Tomatoes értékelés is.

Eredeti cím: The Babadook
Műfaj: dráma, horror
Játékidő: 93 perc
Rendező: Jennifer kent
Főszereplők: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall, Hayley McElhinney
Hazai bemutató: 2018. február 1.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Fantomszál

Reynold Woodcock, a híres szabó, a brit divatvilág egyik központi figurája. Olyan előkelőségek öltözékéért felelős, mint a királyi család tagjai, filmsztárok vagy épp a felső tízezer elit rétege. A férfi kicsapongó életmódod folytat egészen addig, amíg össze nem találkozik Almával, aki múzsája és szeretője is lesz egy személyben. A férfi szépen csillogó karrierje és élete pedig ettől kezdve szépen apránként darabjaira hullik.

Ezért várjuk: Mert a rendező, Paul Thomas Anderson és a főszereplőt alakító Daniel Day-Lewis külön-külön is zseniálisak, de ha összeállnak abból egészen biztosan egy nem mindennapi filmélmény kerekedik. Elég csak legutóbbi, két Oscar-díjat nyert alkotásukra a Vérző olajra gondolnunk. A Fantomszál pedig szintén esélyes rá, hogy bezsebeljen egy-két díjat Hollywood legnagyobb volumenű díjkiosztóján.

Eredeti cím: Phantom Thread
Műfaj: romantikus, dráma
Játékidő: 130 perc
Rendező: Paul Thomas Anderson
Főszereplők: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford
Hazai bemutató: 2018. február 1.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Fekete Párduc

T’Challa a Polgárháború eseményei után visszatér szülőhazájába, Wakandába, hogy elfoglalja az őt megillető helyét a trónon. Ám, mikor egyik ősellensége, Erik Killmonger is feltűnik az elszigetelt országban, a frissen kinevezett uralkodó királyként és szuperhősként is próbára tétetik, hisz nem csak a népe, de az egész világ sorsa múlik rajta.

Ezért várjuk: Mert egy új Marvel film még tíz év után is eseményszámba megy, a Fekete Párduc pedig a stúdió egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb alkotásának ígérkezik. A főszereplő, Chadwick Boseman mellett a stáb nagy részét, olyan Oscar jelölt és nyertes színész alkotja, mint Lupita Nyong’o, Daniel Kaluuya, Angela Bassett vagy Forest Whitaker. A rendezői székben pedig a jelenkor egyik legtehetségesebb színesbőrű rendezője, Ryan Coogler (A megálló, Creed – Apolló fia) foglalt helyet.

Eredeti cím: Black Panther
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: ?
Rendező: Ryan Coogler
Főszereplők: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Andy Serkis, Angela Bassett, Forest Whitaker, John Kani
Hazai bemutató: 2018. február 15.
Forgalmazó: Fórum HungaryValami Amerika 3.

A harmadik Valami Amerika film eseménye egy milliókat érő bélyeg körül bonyolódik ezúttal. A bélyegre természetesen többen is igényt tartanak. Többek között az előző részekből megismert Alex és Bala is, de Timi és Eszter szintúgy bele vetik magukat a “kincskeresésbe”, hiszen a három fiú sorsa az apró, de annál értékesebb bélyegtől függ.

Ezért várjuk: Mert a Valami Amerika egy olyan vígjáték volt a 2000-es évek elején, amire véleményem szerint a mai napig büszkék lehetünk. A második rész pedig azon ritka folytatások egyike, ami ha nem is sikerült feltétlenül jobban az elsőnél, de legalább olyan szórakoztató volt, mint elődje. A trilógia befejező részétől ezért, ezúttal sem várhatunk kevesebbet és remélhetőleg harmadszor sem fogunk csalódni.

Eredeti cím: Valami Amerika 3.
Műfaj: vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: Herendi Gábor
Főszereplők: Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Oroszlán Szonja, Ónódi Eszter, Szervét Tibor, Csuja Imre
Hazai bemutató: 2018. február 15.
Forgalmazó: Vertigo Média

A víz érintése

A film Amerikában, a hidegháború idején játszódik, ahol egy egyszerű takarítónő, olyan titkos kísérlet nyomaira bukkan munkahelyén, ami megváltoztatja addigi életét. A kísérlet alanya egy különleges, kétéltű lény, akivel a nő egyre szorosabb és bensőségesebb kapcsolatot alakít ki.

Ezért várjuk: Mert Guillermo del Toro az egyik legegyedibb látásmóddal rendelkező direktor Hollywoodban. Ezt bizonyította már számtalan alkalommal, olyan általa rendezett filmekkel, mint a Pokolfajzat, a Tűzgyűrű, valamint a három Oscar-díjat nyert A faun labirintusa. A víz érintése pedig tökéletesen illeszkedik a mexikói direktor eddigi filmográfiájába, ami jó eséllyel igazi díjesőre számíthat az idei Oscar-díj-átadón, hiszen nem kevesebb, mint 13 kategóriában is jelölést kapott ez a nem mindennapi szerelmes-szörnyfilm.

Eredeti cím: The Shape of Water
Műfaj: fantasy, dráma
Játékidő: 123 perc
Rendező: Guillermo del Toro
Főszereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Doug Jones
Hazai bemutató: 2018. február 22.
Forgalmazó: Fórum HungaryNémeth Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/