Dumbledore mindenkit elvarázsolt – A Dumbledore titkaié a Warner Bros. legnagyobb hazai nyitása

Legendás állatok – Dumbledore titkai nem csak a #1 film az egész világon, de az eddigi legjobban nyitó Legendás állatok rész, és Magyarországon a valaha volt legerősebb első hétvégéjű Warner Bros. film is. Emellett pedig elvitte az idei legjobb nyitásnak járó címet is.

Sokat kellett várnunk rá, de végre megjött, és bebizonyította: nagyon nagy szükség van a varázslatra. A Legendás állatok: Dumbledore titkai című film, amelynek segítségével a nézők visszatérhetnek Harry Potter világába, nagyobbat szólt, mint egy durrantóbűbáj: a húsvéti hétvégén mozikba kerülő mágikus kalandfilm nagyszerű nézettségi eredményeket produkált.

A hosszú hétvége három napja alatt Magyarországon több mint 106 ezren, a négynapos hétvégén 129 ezren váltottak rá jegyet, és ezzel gondoskodtak róla, hogy az új film sikeresebb premierhétvégét könyvelhessen el, mint a Legendás állatok 2016-ban és 2018-ban bemutatott előző két része.

A siker mértékét jelzi, hogy az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Warner Bros. egyetlen korábbi produkciója sem kezdte még ilyen jó eredménnyel magyarországi pályáját.

A népszerűség persze nem meglepő: ez a film ugyanis, amelyben igazán találkozik a Legendás állatok és Harry Potter világa. Az új szereplők, élükön Göthe Salmander magizoológussal, a furcsa állatok nagy barátjával és Jacob Kowalskival, a jó szívű mugli cukrásszal együtt harcol egy sötét mágus ellen Dumbledore-ral, de még Minerva McGalagony is felbukkan (az orrontó furkászról már nem is beszélve), és a harcostársak kalandos útjuk során a Roxfortba is eljutnak.

Az eredmények azt mutatják, hogy az egész világon nagyon várták a filmet: A Legendás állatok: Dumbledore titkait már 66 országban vetítik, immár a második hete az összesített toplista élén áll, és mindent egybevetve közel 200 millió dollár bevételt varázsolt az alkotóinak.

Forrás: InterCom

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Dühödt taxisok, robbanásveszélyes politikai krízis és 56-os golyózápor a Blokád új előzetesében

Alig több mint egy hónap múlva, október 20-án már a mozikban lesz látható az...

Tom Cruise mégsem távozik a Mission: Impossible-ből?

Eddig úgy volt, hogy a Mission: Impossible 7-8. része után Tom Cruise kiválik a szériából, Christopher McQuarrie rendezőnek...