szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

Blu-ray bemutató: Szellemirtók 4K változat

Kísérleti jelleggel új rovatot indítunk a Filmgyűjtők oldala közreműködésével. A cikksorozat lényege, hogy szélesebb körnek mutassunk be egy-egy Blu-ray vagy DVD kiadványt. Többek között Magyarországon is kapható kiadványokat fogunk bemutatni majd, de a hagyományosabb kiadások mellett, különböző speciális, csak külfödön kapható változatok is terítékre kerülnek majd. Az első videó egy igazi klasszikust, a Szellemirtók 4K-s változatát veszi gorcső alá.

Leírás

Amikor Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat, a hiszékeny médiumok és a természetfeletti kacagtatás professzorait páros lábbal rúgják ki az egyetemről, ahol eddigi obskúrus kutatásaikat végezték, megnyitják a Szellemirtók irodát. A vállalkozásnak az a célja, hogy spéci berendezéseik segítségével megszabadítsák Manhattant bentlakásos szellemeitől. De a három szellem-exterminátor munkájának hasznossága, az irtás közben okozott károk figyelembevételével – legjobb jóindulattal is – kétséges.

Első komoly munkájuk Dana Barrett (Sigourney Weaver) és kissé ügyefogyott szomszédja (Rick Moranis) megmentése lenne, akiket megszálltak a házukban lakó gonosz szellemek. És ez még csak a kezdet! Mert amikor elszabadulnak New York kóbor lelkei, elszabadul a pokol is. Hőseinkre vár a feladat, hogy megmentsék a várost.

Egyéb információk

Rendező: Ivan Reitman
Szereplők: Bill Murray, Harold Ramis, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Rick Moranis, Annie Potts, Ernie Hudson, William Atherton
Stúdió: Sony Pictures Home Entertainment
Játékidő: 105 perc
Gyártási év: 1984
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – Dolby True HD
Feliratok: magyar, angol
Képformátum: 2.40:1 (16:9)
Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtők oldala Facebookját és Youtube csatornáját.Szellemirtók 4K változat
Összességében
Az extrák, valamint az eredeti szinkron hiánya mellett is érdemes beszerezni a Szellemirtók 4K-s változatát, mert gyönyörűen fel lett javítva a képminőség és a hangzásra sem lehet panasz.
Film
70
Kép
85
Hang
75
Extrák
0
Kinézet
70
Pozitívumok
Szépen feljavított képminőség
Erőteljes eredeti hangsáv
Negatívumok
Extrák teljes hiánya
Túlzásba vitt 4K megjelölés a borítón
Csak az új szinkron kapott helyet a lemezen
60
Értékelés