hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Blu-ray bemutató: Die Hard – Drágán add az életed [Limitált, Fémdobozos változat]

A Filmgyűjtők oldala karácsony alkalmából egy nem hagyományos értelemben vett karácsonyi klasszikust – a Die Hard első részét – fogja bemutatni nektek, annak is limitált, fémdobozos változatát.

Leírás

John McClane, a New York-i zsaru békülni érkezett Los Angelesbe, de háborúba csöppent. Feleségét jött meglátogatni és kiengesztelni, aki jelenleg munkahelyén a Nakatomi felhőkarcoló egyik emeleti irodájában karácsonyozik kollégáival és munkaadóival. Az egyébként néptelen épületben azonban hívatlan vendégek is megjelennek: terroristák, akik túszul ejtik az ünneplőket, és nekilátnak, hogy véghezvigyék tökéletesen kidolgozott tervüket, amely – szerintük legalábbis – támadhatatlan és bombabiztos.

A terroristák csendes akcióra számítottak. Elvágták az épület összes kommunikációs csatornáját, és úgy tervezték, hogy mire a külvilág értesül a bűntényről, ők már messze járnak. Tervükbe azonban egy apró hiba csúszik: McClane, aki egyszemélyes hadseregként veszi fel ellenük a harcot, és aki megtalálja a módját, hogy megkeserítse a profi terror-kommandó tagjainak életét. Igaz, akciójának ára is van: egy több milliárdot érő felhőkarcoló, amely McClane ténykedése folytán majdnem a földdel lesz egyenlő…

Egyéb információk

Rendező: John McTiernan
Szereplők: Bruce Willis, Alan Rickman, Alexander Godunov, Bonnie Bedelia
Stúdió: 20th Century Fox
Játékidő: 132 perc
Gyártási év: 1988
Hangok: magyar – stereo (DD), angol – DTS-HD
Feliratok: magyar, angol
Képformátum: 2.35:1 (16:9)

Extrák

  • Audiókommentár – John McTiernan, rendező közreműködésével
  • Audiókommentár – kiválasztott jelenetekhez Richard Edlund közreműködésével
  • Kisfilm – A hírműsor felvételei
  • Képgaléria – Interaktív fotóalbum
  • Előzetes
  • Tévészpot (televíziós előzetes)

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtők oldala Facebookját és Youtube csatornáját.Die Hard - Drágán add az életed [Limitált, Fémdobozos változat]
Összességében
A Die Hard fémdobozos kiadása kötelező vétel minden rajongó számára. Az összképen csak a kevés extra tartalom és az eredeti szinkron hiánya ront némiképp.
Film
90
Kép
80
Hang
90
Extrák
50
Kinézet
60
Pozitívumok
Az eredeti hangsáv elképesztően durván szól
Szépen feljavított képminőség
Negatívumok
Csak az új szinkron kapott helyet a korongon
Túl egyszerű, rosszul kezelhető menü
74
Értékelés